fbpixel

Search icon
Search
Βιβλιοθήκη σπιτιού: Τα κορυφαία tips οργάνωσής της
INTERIORS

Βιβλιοθήκη σπιτιού: Τα κορυφαία tips οργάνωσής της

Δοκιμάστε τα και δημιουργήστε το πιο design σκηνικό


Εάv είστε φανατικός συλλέκτης βιβλίων ή απλά θέλετε να δημιουργήσετε έναν κομψό χώρο για να τοποθετήσετε τη συλλογή σας ή και άλλα, απαραίτητα αντικείμενα στα ράφια - μια σωστά οργανωμένη βιβλιοθήκη αποτελεί σημαντικό μέρος κάθε σπιτιού. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για το πώς πρέπει να το κάνετε, παρακάτω ωστόσο έχουμε συγκεντρώσει μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε τη βιβλιοθήκη σας με στιλ και να δώσετε ένα "upgrade" στους χώρους σας!

1. Επενδύστε στην layered τεχνική

1-OLPyh.jpg

Όταν πρόκειται για το styling των βιβλιοθηκών, μια πολυεπίπεδη προσέγγιση αποτελεί την καλύτερη catchy λύση. Χρησιμοποιήστε τη συγκεκριμένη τεχνική για να δημιουργήσετε μία μοναδική και εκλεπτυσμένη βάση πάνω στην οποία μπορείτε να «χτίσετε» τη διακόσμησή σας. Ενσωματώστε διάφορα ιδιαίτερα βιβλία και ξεχωριστά αναμνηστικά αντικείμενα για εσάς - κάτι που προκαλεί ενδιαφέρον. Τολμήστε να αναμίξετε κομμάτια διαφορετικών χρωμάτων, υφών και μεγεθών για να δημιουργήσετε μια ζεστή και «φιλόξενη» mix&match εμφάνιση.

2. Τοποθετήστε τα βιβλία σας ανά χρώμα

2-WyyqD.jpg

Ενώ σε κάποιους αρέσει να οργανώνουν τη βιβλιοθήκη τους με βάση τον συγγραφέα και σε άλλους ανάλογα το θέμα, η τακτοποίηση των βιβλίων σας με βάση το χρώμα του εξωφύλλου τους μπορεί να δημιουργήσει ένα κομψό και stylish αποτέλεσμα. Είναι πιο εύκολο για το μάτι όταν τα χρώματα ομαδοποιούνται μαζί, ενώ είναι πολύ πιο εύκολο και παρουσιάζει ένα οπτικό ενδιαφέρον και μία ίντριγκα. Είναι ένα elevated design.

3. Χρησιμοποιήστε τα πάνω ράφια για βιβλία & τα κάτω για αποθήκευση

3-R0ytS.jpg

Οι βιβλιοθήκες δεν χρειάζονται να είναι μόνο για τα βιβλία, και το ξέρετε. Σκεφτείτε τες ως χώρους αποθήκευσης για όλα τα είδη των αναγκών σας μέσα στο σπίτι - περιοδικά, παιχνίδια, ό,τι θέλετε. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε για την κατάλληλη οργάνωσή της είναι ότι η χρήση των επάνω ραφιών είναι καλύτερη για διακοσμητικά κομμάτια, όπως βιβλία με χρωματική κωδικοποίηση, φυτά και άλλα statement items. Κρατήστε τα κάτω ράφια για τα πιο «βαριά» αντικείμενα και αποθηκεύστε πράγματα που μπορεί να φαίνονται ακατάστατα όταν είναι εκτεθειμένα. Επιπλέον, μπορείτε να τοποθετήσετε καλάθια στα κάτω ράφια για να κρατήσετε κάποιο αρχείο.

4. Διαχωρίστε τα βιβλία με κουτιά αποθήκευσης

4-7Dffr.jpg

Οι τεράστιες βιβλιοθήκες μπορεί να δείχνουν άβολα όταν είναι γεμάτες με βιβλία, οπότε είναι πάντα ωραίο να διαχωρίζετε το εσωτερικό τους οπτικά με μερικά φίνα design αντικείμενα σχεδιασμού. Μια καλή στρατηγική οργάνωσης είναι να ενσωματώσετε ένα μείγμα ραφιών και κουτιών. Αυτό το στήσιμο διακόσμησης θα σας επιτρέψει να αποθηκεύετε παιχνίδια και βιβλία διαφορετικών χρωμάτων και μεγεθών, χωρίς να ανησυχείτε ότι θα φαίνεται ακατάστατο.

5. Προσθέστε προβολείς πάνω από τα ράφια

5-xKCPE.jpg

Για να αναδείξετε τα αγαπημένα σας βιβλία, προσθέστε προβολείς στο εσωτερικό των ραφιών ή απλίκες πάνω από το καθένα, δίνοντάς τους φως. Το αποτέλεσμα θα είναι μεγαλοπρεπές, κομψό αλλά και πρακτικό. Τώρα μπορείτε πάντα να βλέπετε που βρίσκεται και το πιο πρόσφατο βιβλίο που διαβάσατε, ακόμη και αν έχετε εκατοντάδες από αυτά. Μια πολύ elegant και λειτουργική λύση που θα κάνει τη διαφορά.