fbpixel

Search icon
Search
MFW: Bella Hadid, Gigi Hadid και Lia Moss απογείωσαν το show του Versace
TRENDS & CATWALKS

MFW: Bella Hadid, Gigi Hadid και Lia Moss απογείωσαν το show του Versace

Ενώ, ο Alessandro Michele για το Gucci x Adidas επαναπροσδιόρισε το streetwear


Η Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο έχει πάρει φωτιά, και το ένα show διαδέχεται το άλλο με εντυπωσιακές συλλογές που «κόβουν» την ανάσα. Μετά την υβριδική συλλογή που παρουσιάσαν ο Raf Simons και η Miuccia Prada για τον οίκο Prada αλλά και την εμπνευσμένη από την ταινία «2001: A Space Odyssey» του Stanley Kubrick collection του Jeremy Scott για το brand Moschino, σειρά είχαν Gucci και Versace. O Allesandro Michele ανέβασε το επίπεδο στο sporty chic, ενώ η Donatella Versace έκανε ακόμα μια φορά αισθητή την παρουσία της και απέδειξε τον σημαντικό ρόλο που έχει στον χώρο της μόδας. 

Ανακαλύψτε όλα όσα έγιναν στην ιταλική πόλη!

Gucci

gucci.jpg

Έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια από τότε που ο Alessandro Michele έβαλε τον Gucci στις πασαρέλες του Μιλάνου. Σ' ένα runway περικυκλωμένο από καθρέφτες παρουσίασε τη συλλογή του για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022. Η επίδειξη τα είχε όλα. Από εκπληκτική μουσική υπό τους ήχους των βιολών και του τραγουδιού του Smalltown Boy μέχρι διάσημους καλεσμένους στο front row, ανάμεσα τους και η έγκυος Rihanna και ο ASAP Rocky. 

Ο γνωστός για το εκεντρική του αισθητική, καλλιτεχνικός διευθυντής, επέλεξε αυτήν τη φορά να συνεργαστεί με το αθλητικό brand adidas, το οποίο δάνεισε τη signature τριπλή ρίγα και το trefoil logo στα looks που οραματίστηκε ο Michele για να χαρίσει στο sporty chic μία νέα διάσταση: ανώτερης πολυτέλειας και σοφιστικέ κομψότητας.

gucci-2.jpg

Οι fan του οίκου αλλά και του creative director θα έχουν αντιληφθεί ότι και γι' αυτήν τη συλλογή, αποφάσισε να ακολουθήσει το ίδιο μοτίβο με τη Gucci Aria. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα logos, τα iconic σχέδια και τις signature σιλουέτες της συνεργασίας Gucci και Balenciaga; Αυτή τη φορά, είναι οι ρίγες και το «τριφύλλι» της adidas που εμφανίστηκαν σε κομψά κοστούμια, μπερέδες, tailored παντελόνια και σακάκια, κάπες, τακούνια παπουτσιών, μεταξωτές μπαντάνες, balaclavas, sporty φορέματα, ένα σατέν βικτοριανό high neck φόρεμα, αλλά και στον εντυπωσιακό κορσέ με φερμουάρ, ο οποίος ολοκλήρωσε ένα από τα top looks της συλλογής και δεν είναι άλλο από το μαύρο βελούδινο νυφικό με πέπλο που παρουσιάστηκε στο τέλος του show.

gucci-3.jpg

Oι εναλλαγές του φωτισμού τόνιζαν ακόμα περισσότερο το glitter, τα metallic accents και το trefoil logo της adidas με την σφραγίδα του Gucci. «Χρησιμοποιώ τη μεταφορά του μαγικού καθρέφτη για να προσεγγίσω τη φαντασμαγορική δύναμη της μόδας. Μια ιερή δύναμη που εκπέμπεται από την επιφάνεια των υφασμάτων. Και εκεί δουλεύω •σε αυτήν την οπτική επιφάνεια. Αντιπαραθέτοντας κόσμους και νοήματα. Αλλάζοντας τη σταθερότητα της αντίληψης. Μέσα από αυτές τις παρεμβάσεις, “γιορτάζω” τα ρούχα ως πραγματικά οπτικά εργαστήρια: μαγικές μηχανές που μπορούν να γεννήσουν παραμύθια μεταμόρφωσης και γοητείας», είπε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής. 

Versace

versace-1.jpg

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης αντιληφθηκάμε με τον καλύτερο τρόπο ότι το κοστούμι επέστρεψε πιο δυναμικό από ποτέ. Στην Milan Fashion Week αυτή η άποψη «κλειδώθηκε». Η νέα συλλογή της Donatella Versace άνοιξε μ' ένα εντυπωσιακό μαύρο παντελόνι κι ένα μαύρο σακάκι με κορσέ, το οποίο τόνιζε με τον καλύτερο τρόπο τη σιλουέτα. Μάλιστα, συμπεριέλαβε κι ένα ζευγάρι από satin top coats από την αντρική συλλογή το ένα σε έντονο ροζ και το άλλο σε μπλε ηλεκτρίκ. 

«Αυτή η συλλογή παρουσιάζει το Versace 2.0. Αντιπροσωπεύει ένα επόμενο βήμα και μια κίνηση προς τα εμπρός, που δεν εστιάζει στον ενικό, αλλά στην πολλαπλότητα, την πρόοδο και την ποικιλομορφία – ακριβώς αυτό που θεωρώ ότι εκτιμάται από τη νέα γενιά», είχε πει η Donatella Versace στις αρχές του μήνα, όταν είχε παρουσιάσει τη men's collection. Ακριβώς την ίδια άποψη αποτύπωσε και στη γυναικεία συλλογή της για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022. 

versace-2.jpg

Σημαντικό στοιχείο αυτής της collection ήταν ο κορσές. Micro dresses σε σχήμα κορσέ αλλά και στενά φορέματα μήκους ¾ από γυαλιστερό σατέν ήταν μερικά από αυτά που κέντρισαν το ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά στα περισσότερο σύνολα, ο κορσές εμφανίστηκε κατώ από παλτό σε εντυπωσιακά μοτίβα, σαν μία αντικατάσταση των bra tops που έπαιξαν σημαντικό ρόλο την περασμένη σεζόν.

versace-3.jpg

Φυσικά και η Donatella είναι πλήρως ενημερωμένη για ό,τι πιο φρέσκο συμβαίνει αρη βιομηχανία και γι' αυτό δείχνει αναμφίβολα την αγάπη της για τα mini, τα οποία δεν μπορεί να αποχωριστεί η Gen-Z. Τα δικά της, έκαναν την εμφάνισή τους σε τζιν ύφασμα, σε tweed αλλά και σε φανελένιο fabric με γκρι ρίγες. Τα κολάν λατέξ εκπέμπουν, με τη σειρά τους, μία ισχυρή γοητεία. Το sexy “Chez Versace” επιστρέφει, αν και αυτό είναι κάτι που δεν αποτελεί μεγάλη εκπληξη. Τέλος, τα βλέμματα ήταν στραμμένα στα supermodels που περπάτησαν στην πασαρέλα, ανάμεσα τους οι Bella Hadid, Gigi Hadid και Lia Moss.