fbpixel

Search icon
Search
Met Gala 2023: Μια βραδιά-ωδή στον Karl Lagerfeld γεμάτη με λάμψη και extravagant looks
PEOPLE & MOMENTS

Met Gala 2023: Μια βραδιά-ωδή στον Karl Lagerfeld γεμάτη με λάμψη και extravagant looks

Τα highlights της πιο ιδιαίτερης γιορτής της μόδας


Ήταν μία βραδιά που την περίμεναν όλοι. Μία βραδιά γεμάτη λάμψη, με τους Α-listers και τους πιο σημαντικούς celebrities να δίνουν το «παρών» και να μας χαρίζουν πολλά, διαφορετικά looks και extravagant outfits, που -αν μη τι άλλο- θα συζητάμε για καιρό. Το Met Gala 2023, πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή των Dua Lipa, Penélope Cruz, Roger Federer και Michaela Coel και της Anna Wintour της Vogue, με το Metropolitan Museum of Art να αποτελεί πόλο έλξης, ενώ στη λαμπερή βραδιά συμμετείχαν περίπου 400 guests, που έδωσαν -once again- τον καλύτερό τους εαυτό...

Ωδή σε έναν σπουδαίο δημιουργό!

The big night

2fb55f57-61fb-4523-af95-550428d5e8fe.jpeg
Kendall Jenner
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η πρώτη Δευτέρα του Μαΐου ήταν αφιερωμένη στο Met Gala κι όλα τα φώτα στράφηκαν στο κόκκινο χαλί του Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης. Οι πιο λαμπεροί celebrities, συγκεντρώθηκαν σε ένα από τα πιο hot σημεία του Μανχάταν, προκειμένου να τιμήσουν -αυτή τη χρονιά- μία εμβληματική προσωπικότητα, που έγραψε τη δική της ιστορία στον κόσμο της μόδας. Ο Karl Lagerfeld μπορεί να έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο του 2019, ωστόσο, παραμένει ζωντανός στην καρδιά όλων όσων των γνώρισαν, όσον είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μαζί του, αλλά κι όσων απλά αγαπούν τις iconic δημιουργίες του.

Φέτος, ο λαμπερός θεσμός γιόρτασε το «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty», τιμώντας την κληρονομιά του σπουδαίου σχεδιαστή, που άφησε το δικό του στίγμα σε σπουδαίους οίκους όπως Chanel και Fendi, για να φτάσει στο σημείο να δημιουργήσει και δικό του ομώνυμο brand. Οι λαμπεροί καλεσμένοι, έλαβαν οδηγίες να ντυθούν "προς τιμήν του Karl" και μας χάρισαν πολλά, διαφορετικά looks, άλλα άκρως πετυχημένα κι άλλα, όχι και τόσο... Πολλοί από αυτού, υιοθέτησαν μερικά από τα πιο signature designs του σχεδιαστή, με τα black and white σχέδια να παίζουν πρωταγωνιστό ρόλο κι άλλοι, επέλεξαν να τον τιμήσουν με έναν διαφορετικό τρόπο. Οι co-hosts της βραδιάς, ήταν οι οι Penélope Cruz, Michaela Coel, Roger Federer, Dua Lipa και φυσικά η Anna Wintour της Vogue.

Τhe celebrities

6dfaa2d8-19ea-46aa-abda-0fadc05f02c2.jpeg
Anna Wintour και Βill Nighy
H Anna Wintour, ήταν -προφανώς- από τα κεντρικά πρόσωπα της βραδιάς κι έκανε την εμφάνισή της με Chanel Couture σύνολο που είχε embellished coat και λευκή maxi φούστα, ενώ για πρώτη φορά, είχε στο πλευρό της στο red carpet τον Βill Nighy. Από τη δική της μεριά, η Penélope Cruz -παρουσιάστρια της βραδιάς- εμφανίστηκε με vintage crystal embellished λευκή Couture Chanel δημιουργία του Karl Lagerfeld, ενώ η Dua Lipa επέλεξε μία couture λευκή gown του Karl Lagerfeld, που αποτελούνταν από κορσέ top και tweed ύφασμα, από την Chanel collection του σχεδιαστή για το 1992. Το κόκκινο χαλί -ή ειδικά για φέτος, το λευκό- φιλοξένησε πολλούς λαμπερούς celebrities, που τίμησαν τον εμβληματικό σχεδιαστή, επαναφέροντας μερικά από τα πιο ιδιαίτερα designs του, αλλά και δημιουργώντας μοναδικά outfits, χρησιμοποιώντας ως βάση -και πηγή έμπνευσης- το black-gloved personal style του.

Το μαύρο, το λευκό και οι πέρλες, κυριάρχησαν στα looks, καθώς αποτελούσαν -κι εξακολουθούν να το κάνουν- σήμα κατατεθέν του Karl, με την Margot Robbie, την Cindy Crawford και την Nicole Kidman να είναι μερικές μόνο από τις celebrities που έφτασαν στο Metropolitan Museum of Art, φορώντας iconic δημιουργίες του. «Είναι μοναδικό το γεγονός ότι έχουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε τη μνήμη του, φορώντας ακόμη και σήμερα δικά του pieces», ανέφερε η Kidman, ενώ ο Roger Federer σημείωσε: «Ήταν η πιο... ακριβή περίοδος προετοιμασίας για ένα event, αλλά πραγματικά το άξιζε». Από τις εμφανίσεις που ξεχώρισαν, ήταν αυτή της Serena Williams, με τον σύζυγό της, Alexis Ohanian, με την πασίγνωστη τενίστρια να ανακοινώνει με τον πιο iconic τρόπο τη δεύτερη εγκυμοσύνη της, ενώ μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, ανέφερε: «Τόσο ενθουσιασμένη που η Anna Wintour μας προσκάλεσε και τους τρεις στο Met Gala».


Φυσικά, πόλο έλξης αποτέλεσε για μία ακόμη φορά και η Rihanna, που έφτασε τελευταία μαζί με τον A$AP Rocky, με το διάσημο ζευγάρι να βρίσκεται στο επίκεντρο και την τραγουδίστρια να είναι εκθαμβωτική, λάμποντας από χαρά μέσα στη λευκή δημιουργία που επέλεξε για το event και τόνιζε ιδανικά την φουσκωμένη της κοιλίτσα. Η Rihanna, εμφανίστηκε με ένα custom Valentino φόρεμα, που αποτελείται από 30 υφασμάτινες καμέλιες, με 500 πέταλα η καθεμία, ενώ παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ειπώθηκαν πολλά, το «παρών» έδωσε και η Kim Kardashian, που μας χάρισε μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση σε Met Gala, επιλέγοντας μία δημιουργία με την υπογραφή του Daniel Roseberry από τον οίκο Schiaparelli, με περισσότερες από 50.000 πέρλες και 16.000 κρύσταλλα.