fbpixel

Search icon
Search
Met Gala 2023: Το φετινό θέμα, οι καλεσμένοι και όλα όσα μας απασχολούν
PEOPLE & MOMENTS

Met Gala 2023: Το φετινό θέμα, οι καλεσμένοι και όλα όσα μας απασχολούν

Ο απόλυτος οδηγός για το πιο πολυσυζητημένο fashion event της χρονιάς


Το Met Gala του 2023 πλησιάζει. Χωρίς αποτυχία, η ετήσια extravaganza - μια γιορτή της ετήσιας έκθεσης μόδας του Costume Institute— καταλήγει σε μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές εμφανίσεων διασημοτήτων της χρονιάς- αναλογιστείτε τα outfits της Rihanna τις προηγούμενες χρονιές. Φυσικά, θα καλύψουμε την υπόθεση σε λίγο καιρό, παρακολουθώντας τα αγαπημένα μας (και λιγότερο αγαπημένα) looks από τη νύχτα. Εν τω μεταξύ, συγκεντρώσαμε όλα όσα γνωρίζουμε για το φετινό Met Gala, από το θέμα μέχρι τους A-listers που αναμένεται να παρευρεθούν!

Πότε θα λάβει χώρα το Met Gala 2023;

Το φανταχτερό event, που πραγματοποιείται την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, φέτος θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου. All hands on deck!

shutterstock-1321858274.jpg

Ποιο είναι το θέμα για φέτος;

Φέτος, το Met Gala γιορτάζει το «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty», μια έκθεση που τιμά τον Karl Lagerfeld. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι καλεσμένοι λαμβάνουν οδηγίες να ντυθούν "προς τιμήν του Karl". Πριν από την πανδημία, ένας φόρος τιμής στον Lagerfeld- ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2019 - φέρεται να ήταν στα σκαριά. Το show τέθηκε σε αναμονή όταν ο COVID έβαλε λουκέτο στο πρόγραμμα των εκθέσεων του μουσείου.

Η οργάνωση μιας αναδρομικής έκθεσης για τον Lagerfeld δεν είναι μικρή υπόθεση. Ο creative director της Chanel, Fendi, και της δικής του ομώνυμης σειράς, ήταν ένας από τους πιο παραγωγικούς δημιουργούς στο χώρο της μόδας. Η συναρμολόγηση του συνόλου της δουλειάς του αποτελεί τόσο τρομακτικό κατόρθωμα όσο και η αρχειοθέτηση του ατόμου του Γερμανού σχεδιαστή, ενός τέλεια διαμορφωμένου χαρακτήρα με μια τάση να διαδίδει αφορισμούς τόσο επιτήδειους όσο και εξωφρενικούς.

«Στην καρδιά της η έκθεση θα εξετάσει την εξέλιξη των δισδιάστατων σχεδίων του Καρλ σε τρισδιάστατα ενδύματα», δήλωσε στο WWD ο Andrew Bolton, επικεφαλής του Ινστιτούτου Κοστουμιών. «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε μια παραδοσιακή αναδρομή. Και αν κάτι μέτρησε, είναι ότι ο Καρλ θα το μισούσε αυτό.»

Το "Karl Lagerfeld: A Line of Beauty" θα ανοίξει για το κοινό στις 5 Μαΐου 2023.

Πόσο θα κοστίσουν τα εισιτήρια;

shutterstock-631954394.jpg

Το Met Gala δεν είναι απλώς ένα πάρτι - είναι ένας έρανος για το Costume Institute. Φέτος, τα εισιτήρια φέρεται να αυξήθηκαν από 30.000 δολάρια σε 50.000 δολάρια!

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι διασημότητες ετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη βραδινή έξοδο της μόδας. Συνήθως, παρευρίσκονται με έξοδα άλλων. Δείτε πώς λειτουργεί: Ένας σχεδιαστής ή μια επωνυμία θα πληρώσει για ένα τραπέζι στο γκαλά, μια επένδυση που ξεκινά από 275.000$. Στη συνέχεια, ο σχεδιαστής ή η επωνυμία γεμίζει το εν λόγω τραπέζι με διασημότητες που έχει επιλέξει να ντύσει. Είναι win-win (κάπως)!

Είναι καλεσμένες οι Kardashians στο Met Gala;

Ποιός ξέρει! Τον Μάρτιο, το Page Six ανέφερε ότι οι Kardashians δεν είναι καλεσμένες. Εβδομάδες αργότερα, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η διάσημη οικογένεια θα παρευρεθεί. Αλλά δεν αναμένουμε να δούμε ολόκληρη τη φυλή των Kardashian-Jenner εκεί - η Kim προφανώς θα παρευρεθεί με μια από τις αδερφές της (αν και ακόμα δεν ξέρουμε ποια). Φυσικά, όλα αυτά είναι φήμες, επομένως, τα δεχόμαστε κρατώντας μικρό καλάθι!

shutterstock-1102507502.jpg

Ποιος άλλος θα παρευρεθεί στο απόλυτο fashion event του 2023;

Το Met Gala του 2023 θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή των Dua Lipa, Penélope Cruz, Roger Federer και Michaela Coel και την Anna Wintour της Vogue, φυσικά. Εκτός από τους συνοικοδεσπότες της βραδιάς, δεν είναι σαφές ποιοι άλλοι θα παρευρεθούν. Τούτου λεχθέντος, το παρελθόν των Met Gala μας δίδαξε να περιμένουμε τακτικά άτομα, όπως η Rihanna, ο A$AP Rocky, η Zendaya και η Bella Hadid. Τα αστέρια του TikTok είναι επίσης πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους. Προηγουμένως, είχαν παρευρεθεί διάφοροι influencers όπως η Addison Rae και η Emma Chamberlain.