fbpixel

Search icon
Search
Με μια εκλεπτυσμένη, μινιμαλιστική κομψότητα ένα διαμέρισμα στη Βαρκελώνη είναι χάρμα οφθαλμών
INTERIORS

Με μια εκλεπτυσμένη, μινιμαλιστική κομψότητα ένα διαμέρισμα στη Βαρκελώνη είναι χάρμα οφθαλμών

To Artchimboldi είναι σχεδιασμένο από την ταλαντούχα Emma Martí


Στην καρδιά της Βαρκελώνης, στην Ισπανία, το Artchimboldi αποτελεί ένα εκπληκτικό διαμέρισμα σχεδιασμένο από την ταλαντούχα Emma Martí. Αγκαλιάζοντας τις αρχές του Feng Shui, αυτό το έργο του 2023 διαθέτει μια ζεστή, φιλόξενη είσοδο και απρόσκοπτη ενσωμάτωση ευέλικτων χώρων με απεριόριστο φως. Η χρήση φυσικού ξύλου και γυαλιού δημιουργεί μια αρμονική, μινιμαλιστική αισθητική, ενώ οι στρατηγικές λύσεις φωτισμού ενισχύουν τη συνολική λειτουργικότητα και προσαρμοστικότητα του σπιτιού.

009-artchimboldi-barcelona-embracing-feng-shui-in-architecture-1050x792.jpg


Φωλιασμένο στην καρδιά της Βαρκελώνης, το Artchimboldi συνδυάζει άψογα τα παραδοσιακά στοιχεία με το σύγχρονο design. Σχεδιασμένο πριν από περίπου έναν χρόνο από τη Martí, αυτό το διαμέρισμα επιδεικνύει μια αξιοσημείωτη δέσμευση για τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης, καλύπτοντας παράλληλα τις εξελισσόμενες ανάγκες της σύγχρονης ζωής.

Το σημείο πρόσβασης του έργου είναι ένας εντυπωσιακός ξύλινος κύβος με ανάγλυφο γυαλί, που όχι μόνο επιτρέπει στο φυσικό φως να πλημμυρίσει τον χώρο αλλά δημιουργεί επίσης μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα. Εμπνευσμένη από τους κανόνες που ορίζει το Feng Shui, η είσοδος δίνει τον τόνο για όλη την εμπειρία, φέρνοντας στο επίκεντρο τη σημασία εκείνης της αρχικής στιγμής και βοηθώντας στην οργάνωση του εσωτερικού. Ευέλικτοι, λειτουργικοί χώροι σε όλο το διαμέρισμα, συρόμενες πόρτες κατασκευασμένες από ξύλο και ανάγλυφο γυαλί, χωρίζουν ή ενσωματώνουν απρόσκοπτα τις διάφορες ζώνες εργασίας. 

artchimboldi-barcelona-arquitect-emma-marti-33-arcit18.jpg


Αυτή η καινοτόμος σχεδιαστική επιλογή ενισχύει τη λειτουργικότητα και παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία, επιτρέποντας στους επισκέπτες να προσαρμόσουν εύκολα τους χώρους στις ανάγκες τους. Το Artchimboldi ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων, ενισχύοντας τη φυσική συνεργασία και την προσαρμοστικότητα. 

Η σχεδιαστική προσέγγιση του έργου δίνει έμφαση στην απλότητα και την εστίαση στα βασικά. Η ομάδα, με επικεφαλής την Emma Martí και την Anna, έχει επιμεληθεί σχολαστικά τον χώρο, εξαλείφοντας τα περιττά στοιχεία κι ενισχύοντας τη συνολική αρμονία. Η αφαίρεση των ψευδοροφών έχει αυξήσει την αίσθηση ευρυχωρίας και ύψους, ενώ η εισαγωγή διακριτικού φωτισμού και ενός μινιμαλιστικού συστήματος θέρμανσης/ψύξης ενισχύει την καθαρή, εκλεπτυσμένη αισθητική.

artchimboldi-barcelona-arquitect-emma-marti-27-arcit18.jpg


Αγκαλιάζοντας έναν κυρίως λευκό χρωματικό συνδυασμό, το Archimboldi αποπνέει μια αίσθηση φωτεινότητας σε όλους τους χώρους εργασίας, με στρατηγική χρήση μαύρων προφορών στους μεταβατικούς χώρους. Η σχολαστική επιλογή επίπλων, που προέρχονται από τις ευρωπαϊκές αγορές και διαθέτουν μοναδικά, αρθρωτά κομμάτια, ενισχύει περαιτέρω τη δέσμευση του έργου για ευελιξία και λειτουργικότητα. Το όραμα της Άννας για τη φιλοξενία ως αγωγό για την κοινότητα, την άνεση και την εμπιστοσύνη είναι εμφανές στις προσεγμένες σχεδιαστικές επιλογές που καλλιεργούν μια βαθιά αίσθηση του ανήκειν. 

Διατηρώντας το παρελθόν, η ανακαίνιση αυτής της μοντερνιστικής κατοικίας είναι πραγματικά άξια θαυμασμού. Συνδυάζοντας απρόσκοπτα την παράδοση και την καινοτομία, το έργο δημιουργεί έναν ευέλικτο και πολυλειτουργικό χώρο, που όχι μόνο διατηρεί το παρελθόν αλλά ανοίγει επίσης τον δρόμο για ένα λαμπρό μέλλον. 

artchimboldi-barcelona-arquitect-emma-marti-34-arcit18.jpg

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες!

Φωτογραφίες: Pol Viladoms