fbpixel

Search icon
Search
Σαλόνι, κουζίνα, υπνοδωμάτιο και μπάνιο: Οι κανόνες του Feng Shui που δεν πρέπει να αμελείτε
INTERIORS

Σαλόνι, κουζίνα, υπνοδωμάτιο και μπάνιο: Οι κανόνες του Feng Shui που δεν πρέπει να αμελείτε

Τι να προσέξετε στη διακόσμηση των βασικών δωματίων του σπιτιού σας


Τα βασικά δωμάτια του σπιτιού μας, αυτά στα οποία περνάμε τον περισσότερο χρόνο μέσα στην ημέρα μας, δεν είναι άλλα από το σαλόνι, την κουζίνα, την κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι απαραίτητο να είναι άρτια επιμελημένα - πάντα με βάση το δικό μας γούστο και την προσωπική μας αισθητική. Υπάρχουν, βέβαια, κάποιοι κανόνες τους οποίους ορίζει το Feng Shui, τους οποίους εάν ακολουθήσουμε θα έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Ανακαλύψτε τους...

Σαλόνι

parisian-decor-style-e1645174120626.jpg

1. Τοποθετήστε το σαλόνι σας στο κέντρο της κατοικίας σας. Αυτό προορίζεται να περιέχει την περισσότερη ενέργεια στον χώρο. Βοηθά επίσης στην ενθάρρυνση των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ των μελών της οικογένειας.

2. Τα έπιπλα του σαλονιού πρέπει να τοποθετούνται στις δυτικές και νότιες γωνιές του δωματίου για να κερδίζουν το φως του ήλιου όλη την ημέρα.

3. Προσπαθήστε να εφαρμόζετε τον φυσικό αερισμό και να αφήνετε το φως του ήλιου να ρέει άπλετο στο σαλόνι - ιδιαίτερα εάν έχετε μεγάλα παράθυρα. Κρατήστε τις κουρτίνες ανοιχτές στο living room σας ώστε να αφήσετε το φως του ήλιου να περάσει μέσα.

4. Τοποθετήστε διακοσμητικά, όπως μικρά σιντριβάνια νερού για να ενθαρρύνετε τη ροή ενέργειας. Αυτό προσθέτει, επίσης, στη χαλαρωτική και φιλόξενη ατμόσφαιρα στο σαλόνι.


Κουζίνα

kitchen-remodel-design.jpg

1. Ακολουθήστε την κλασική τριγωνική διαρρύθμιση. Με τον νεροχύτη, το ψυγείο και την περιοχή να αποτελούν κάθε σημείο του τριγώνου. Θα πρέπει να υπάρχει απόσταση 2 με 2,5 μέτρων μεταξύ κάθε συσκευής, η οποία επιτρέπει τη μέγιστη άνεση και ελάχιστες επαναλαμβανόμενες κινήσεις.

2. Αποφύγετε τα ανοιχτά ντουλάπια και τα ράφια. Με σκοπό να υπάρχει αρμονία στον χώρο σας, προτιμήστε τα κλειστά ντουλάπια και μην στρέφεστε σε περιττά ράφια με αντικείμενα που θα είναι εκτεθειμένα στην κουζίνα σας.

3. Αφήστε χώρο για παράθυρο δίπλα στο νεροχύτη, ώστε να δημιουργείται η απαραίτητη ροή από μέσα προς τα έξω.

4. Επιλέξτε neutral χρώματα, όπως το λευκό, το ανοιχτό καφέ και τα pastels. Έτσι, θα αναδειχθεί το μέγεθος του χώρου και ίσως τελικά δείχνει μεγαλύτερος απ' ό,τι είναι στην πραγματικότητα. 


Υπνοδωμάτιο

img-605ba65ac08ef.jpg

1. Οι επιφάνειες δίπλα από το κρεβάτι είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε το πρωί και το τελευταίο το βράδυ και κατά κάποιο τρόπο αντικατοπτρίζουν την αντίληψη που έχετε για την ζωή αλλά και τον τρόπο ζωής σας. Γι’ αυτό και απομακρύνετε από τα κομοδίνα μικροαντικείμενα και αφήστε μόνο το φωτιστικό και ένα καλό βιβλίο.

2. Δώστε τέλος στην ακαταστασία με ένα γενικό decluttering. Η ακαταστασία παίζει καθοριστικό ρόλο στο πόσο ποιοτικός μπορεί να είναι ο ύπνος σας. Φροντίστε να καθαρίζετε καλά τον χώρο σας 1-2 φορές την εβδομάδα και θα δείτε άμεσα τη διαφορά.

3. Μην προτιμάτε τον ψυχρό φωτισμό. Ο σωστός φωτισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ολοκληρωτική όψη του χώρου σας, γι' αυτό και πρέπει να δίνετε βάση και όχι να τον παραμελείτε. Εάν επιλέγετε ψυχρό τόνο στο φως, είναι λογικό να κουράζονται περισσότερο τα μάτια σας, καθώς επίσης και να μη νιώθετε ζεστασιά μέσα στο ίδιο σας το δωμάτιο.

4. Όχι στα σκούρα χρώματα. Οι σκούρες αποχρώσεις που βλέπουμε συχνά στα design trends εδώ και αρκετά χρόνια, δε σας βοηθούν σε καμία περίπτωση να χαλαρώσετε, μιας και στερούν την αρμονία από τον χώρο σας, η οποία θεωρείται «κλειδί».


Μπάνιο

istockphoto-1308282338-170667a.jpg

1. Πρέπει να έχετε πάντα την πόρτα του μπάνιου κλειστή. Αυτό εμποδίζει την αρνητική ενέργεια να εισέλθει στο σπίτι και βοηθά επίσης στον περιορισμό των δυσάρεστων μυρωδιών.

2. Κρατάτε πάντα το κάθισμα της τουαλέτας κλειστό και καλύπτετε τις ανοιχτές αποχετεύσεις. Οι αρχές του Feng Shui υποστηρίζουν ότι αυτό αποτρέπει τα χρήματά σας από το να «εξαφανίζονται».

3. Είναι καλύτερο το μπάνιο να είναι μακριά από την κουζίνα και το σαλόνι. Η ενέργεια μεταξύ των κύριων χώρων και των χώρων που λούζεστε δεν είναι συμβατές.

4. Οργανώστε τα πράγματά σας σε ντουλάπια και ράφια, ώστε να ελαχιστοποιείτε την ακαταστασία και να επιτυγχάνεται η σωστή ροή ενέργειας.