fbpixel

Search icon
Search
Light edition: Τα καλοκαιρινά φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες
TASTE

Light edition: Τα καλοκαιρινά φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες

Αλλά και με την μεγαλύτερη απόλαυση


Τι πιο healthy από ένα fruit snack; Ένα πλεονέκτημα του καλοκαιριού είναι όλες αυτές οι γευστικές επιλογές που μπορούμε να απολαύσουμε. Φυσικά, αναφερόμαστε στην ποικιλία των εποχικών φρούτων. Η γεύση τους μας μεταφέρει σε μια δροσερή όαση, ξεχνώντας προσωρινά τον καύσωνα που κυριαρχεί. Είτε είστε λάτρης τους είτε όχι, αυτή η περίοδος θεωρείται η ιδανική για να ξεκινήσετε να τα εντάσσεστε στο διατροφολόγιό σας. Τα θετικά τους είναι πολλά. Αποτελούν ένα «δώρο» στη διατροφή μας, διατηρώντας την υγεία σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ας το εκμεταλλευτούμε, λοιπόν, προσθέτοντας καθημερινά από ένα extra διαφορετικό φρούτο.

Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε παρακάτω τα 8+1 light summer fruits που αξίζουν μια θέση στην κουζίνα μας!

Πεπόνι

shutterstock-1048913756-1.jpg

Από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβρη συναντάμε ένα από τα πιο θρεπτικά προϊόντα. Το συγκεκριμένο διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα νερού, σε συνδυασμό και με το γεγονός πως περιέχει ακράδαντες σημαντικές βιταμίνες, τις Α και C που συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού από διάφορους τύπους καρκίνου, καρδιακά νοσήματα. Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, συμβάλλοντας στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας.

Θερμίδες: 34 ανά 100γρ.

Βερίκοκα

shutterstock-2118789179.jpg

Η γεύση ισοδυναμεί με την υγεία. Θεωρούνται μια απίστευτη επιλογή για την διατροφή μας, καθώς περιλαμβάνει υψηλή ποσότητα καλίου, σιδήρου, βιταμινών και ασβεστίου. Καταναλώνονται περισσότερο το μήνα του Ιουνίου.

Θερμίδες: 48 ανά 100γρ.

Μάνγκο

shutterstock-385801849.jpg

Εάν επιθυμείτε να διασχίσετε το δρόμο ενός healthy τρόπου ζωής, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα πρέπει να απουσιάζει. Οι αντικαρκινικές του ιδιότητες, η απουσία της χοληστερίνης και των λιπαρών, αλλά και η περιεκτικότητά του σε παραπάνω από 20 βιταμίνες, το καθιστά το no1 καλοκαιρινό φρούτο.

Θερμίδες: 60 ανά 100γρ.

Φράουλες

shutterstock-408781099-1.jpg

Από τον Μάιο κυκλοφορεί το αγαπημένο μας φρούτο. Είναι πλούσιες σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, νερό και βιταμίνη C. Οι ιδιότητές τους ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στην λειτουργία της καρδιάς, στην μείωση της χοληστερόλης και έχουν καθαρτική και διουρητική δράση.

Θερμίδες: 45 ανά 100γρ.

Κεράσια

shutterstock-663273784.jpg

Ένα μπολ από κεράσια μπορεί να σας προσφέρει υψηλή πρόσληψη βιταμίνης C, ασβεστίου και φωσφόρου. Επίσης μελέτες τούς προσδίδουν αντισηπτική δράση ενάντια σε φλεγμονές και λοιμώξεις. Προτιμήστε τα κυρίως μεταξύ των μηνών Μαΐου - Ιουνίου, καθώς είναι η καρδιά της εποχής τους.

Θερμίδες: 50 ανά 100γρ.

Ροδάκινα

shutterstock-1869766492.jpg

Πλούσια σε βιταμίνες C και Ε, σε ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες. Προστατεύουν από γαστρεντερικές διαταραχές, συμβάλλουν στην πρόληψη πολλών μορφών καρκίνου και διαθέτουν και αντιγηραντικές ιδιότητες. Θα τα βρούμε από Ιούνιο μέχρι και Αύγουστο.

Θερμίδες: 39 ανά 100γρ.

Καρπούζι

shutterstock-337486829.jpg

Το απόλυτα γνωστό καλοκαιρινό φρούτο, το οποίο κατέχει την πρωταρχική θέση στο σπίτι μας. Αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό. Μας ενυδατώνει, προσφέρει προστασία για τον καρκίνο του προστάτη χάρη στην περιεκτικότητα του σε λυκοπένιο και διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θεωρούνται οι ιδανικοί μήνες προς κατανάλωση.

Θερμίδες: 30 ανά 100γρ.

Ανανάς

shutterstock-1068040016.jpg

Αυτό το τροπικό φρούτο είναι η μόνη πηγή πρόσληψης της βρομελίνης, ενός ενζύμου, η οποία βοηθά στην διάσπαση των πρωτεϊνών και είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες.

Θερμίδες: 50 ανά 100γρ.

Νεκταρίνια

shutterstock-307091465.jpg

Ανήκει στην ίδια κατηγορία με τα ροδάκινα και η γεύση τους παρομοιάζεται σε μεγάλο βαθμό. Τα κυριότερα θρεπτικά συστατικά τους είναι οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη C και β-καρoτίνη, που συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού από διάφορους τύπους καρκίνου.

Θερμίδες: 50 ανά 100γρ.