fbpixel

Search icon
Search
10 detox ροφήματα που θα μεταμορφώσουν τη σιλουέτα σας
WELLNESS

10 detox ροφήματα που θα μεταμορφώσουν τη σιλουέτα σας

Τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν


Υπάρχουν πολλές φορές που νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε μία γρήγορη και εύκολη αποτοξίνωση στον οργανισμό μας. Άλλες φορές νιώθουμε έντονο φούσκωμα χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε από που προέρχεται και γιατί το παθαίνουμε. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε σίγουρα θα θέλετε να είστε ανάλαφρες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα πράγματα λοιπόν δεν είναι πάντοτε δύσκολα, ούτε απαιτούν μία συνεχή προσπάθεια. Υπάρχουν κάποια ροφήματα, τα οποία μας χαρίζουν το απαραίτητο detox, μπορούμε να τα εντάξουμε στο καθημερινό μας διατροφολόγιο και πραγματικά έχουμε τη δυνατότητα ν τα ετοιμάσουμε μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.

Γνωρίστε 10 εύκολα και γευστικά ροφήματα που θα θέλετε να προσθέσετε στη διατροφή σας από σήμερα!

Πράσινο τσάι με πιπέρι καγιέν και μέλι

aromatiko-tsai-me-tzintzer.jpg

Είναι γνωστό πως το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση του μεταβολισμού. Ο συνδυασμός του πράσινου τσαγιού με μια κουταλιά μέλι και πιπέρι καγιέν, θα ενισχύσει ακόμη πιο πολύ τις αδυνατιστικές ιδιότητες του ροφήματος καθώς το πιπέρι καγιέν επιταχύνει τον μεταβολισμό και σε βοηθά να κάνεις περισσότερες καύσεις κατά την διάρκεια της ημέρας. Ένα εύκολο ρόφημα με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας και μπορούμε να το φτιάξουμε πολύ γρήγορα.

Ρόφημα με κρόκο Κοζάνης, κανέλα Κεϋλάνης και λεμόνι

shutterstock-656496217.jpg

Ο κρόκος Κοζάνης είναι ένα εξαιρετικό μπαχαρικό, πολύτιμο για την υγεία που μεταξύ άλλων βοηθάει στην απώλεια βάρους και στην αποβολή τοξινών. Θα το βρείτε στο σούπερ μάρκετ σε διάφορες συσκευασίες. Συνοδέψτε το ρόφημα με κρόκο Κοζάνης με κανέλα Κεϋλάνης η οποία έχει αποδειχθεί πως μειώνει το σωματικό λίπος και με χυμό λεμονιού ο οποίος συμβάλλει στην αποτοξίνωση και την απώλεια βάρους. Σε περίπτωση που δε μπορείτε να βρείτε την κανέλα Κεϋλάνης και η απλή που έχουμε ήδη στην κατοχή μας θα σας χαρίσει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Χυμός με πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ και λεμόνι

shutterstock-551207353.jpg

Ο χυμός γκρέιπφρουτ θα σας βοηθήσει να περιορίσετε το σωματικό λίπος καθώς έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως το γκρέιπφρουτ προκαλεί κορεσμό και σας βοηθάει να αποφύγετε τα τσιμπολογήματα κατά την διάρκεια της ημέρας. Επειδή όμως έχει στυφή ή και πικρή γεύση είναι καλό να το συνδυάσετε με πορτοκάλι και λεμόνι. Έτσι, θα έχετε ένα σούπερ δροσερό και detox ρόφημα που θα σας γεμίσει ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα. Καταναλώστε το μαζί με το πρωινό σας.

Νερό με πράσινο μήλο και μέντα

lemoni.jpg

Το νερό detox με πράσινο μήλο και μέντα έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει επειδή τόσο τα φύλλα μέντας όσο και το πράσινο μήλο είναι κατασταλτικά της όρεξης. Η συνδυαστική τους επίδραση θα σας κάνει να αισθάνεστε πλήρεις σε ελάχιστο χρόνο! Ο κορεσμό ς που θα σας προκαλέσει θα σας κάνει να αντικαταστήσετε ένα γεύμα μ’ αυτό το ρόφημα, όπως το δεκατιανό ή το απογευματινό σας.

Νερό με φράουλα και πορτοκάλι

strawberry-and-orange-water-detox-560x505.jpg

Οι φράουλες θα ξεκινήσουν σιγά σιγά να κάνουν την εμφάνιση τους, οπότε οι επόμενες μέρες είναι η ιδανική ευκαιρία για να δοκιμάσετε αυτό το ρόφημα αποτοξίνωσης. Το νερό με φράουλα και πορτοκάλι είναι το καλύτερο για την καύση του λίπους και τον καθαρισμό του σώματός σας. Οι φράουλες βοηθούν στην καύση λίπους και τα πορτοκάλια ενισχύουν τη δράση της αποτοξίνωσης.

Δροσεροί χυμοί λαχανικών

shutterstock-796300519.jpg

Οι χυμοί λαχανικών είναι χαμηλοί σε περιεκτικότητα νατρίου και σε συνδυασμό με μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων μπορείτε ένα αισθητό ποσό απώλειας βάρους. Επίσης, η ομάδα των χυμών λαχανικών αυξάνει σημαντικά την κατανάλωση λαχανικών και μειώνει την πρόσληψη υδατανθράκων -δύο παράγοντες που είναι σημαντικοί για την απώλεια κιλών. Η κατανάλωση ολόκληρων λαχανικών, όποτε είναι δυνατόν, είναι η καλύτερη επιλογή για την υγεία, λόγω της μεγάλης ποσότητας ινών που χάνεται στη διαδικασία παραγωγής χυμού.

Λεμόνι με τζίντζερ

green-tea-lemon-ginger-mint-s.jpg

Το λεμόνι έχει βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά ενώ το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Σκεφτείτε το αποτέλεσμα όταν συνδυάσετε αυτά τα δύο τρομερά προϊόντα της φύσης . Μόλις το δοκιμάσετε θα θέλετε να το πίνετε κάθε μέρα.

Νερό με λεμόνι

istock-911678962-666x399.jpg

Ίσως το πιο απλό ρόφημα που θα συναντήσετε. Ιδανικό και για τις περιπτώσεις που νιώθετε πόνο στο στομάχι ή φούσκωμα. Σας προτείνουμε να το εντάξετε στο καθημερινό σας διατροφολόγιο και να το καταναλώνετε κάθε πρωί, πριν τον καφέ σας. Plus, θα συμβάλει και στην απώλεια βάρους.

Πράσινο χυμός

shutterstock-1673884366.jpg

Ο μαϊντανός είναι εξαιρετικό διουρητικό, ο οποίος μειώνει την κατακράτηση, το σπανάκι περιέχει ενώσεις που ονομάζονται γλυκογλυκερολιπίδια και έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Ο χυμός είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α και C, που συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος. Σε πολλούς από εσάς μπορεί να μη φαίνεται γευστικό και λαχταριστός αλλά η θετική επίπτωση στην υγεία αξίζει πολύ περισσότερο από τη γεύση.

Μαύρο τσάι

shutterstock-645499399.jpg

Το μαύρο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και πιο συγκεκριμένα τα φλαβονοειδή, τα οποία αποτελούν τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Μάλιστα, οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στο μαύρο τσάι μειώνουν την πρόσληψη θερμίδων, ενώ βοηθούν στη διάσπαση λίπους. Οι γυναίκες που επιλέγουν την κατανάλωση μαύρου τσαγιού τείνουν να έχουν λιγότερο σωματικό λίπος και λίπος στην κοιλιά.