fbpixel

Search icon
Search
Laughter is the best medicine: Οι top κωμωδίες που θα ανεβάσουν τη διάθεσή σας
ARTS & CULTURE

Laughter is the best medicine: Οι top κωμωδίες που θα ανεβάσουν τη διάθεσή σας

Διαχρονικές ταινίες που υπόσχονται ασταμάτητο γέλιο


Την εποχή που η δράση και το δράμα πρωταγωνιστούν στις περισσότερες νέες παραγωγές του κινηματογράφου, η καλή κλασσική κωμωδία φαίνεται να βρίσκεται σε break… Η προσοχή στα άλλα genres από τα κινηματογραφικά στούντιο, αλλά και το χαμηλό οικονομικό ρίσκο που αποτελεί προτεραιότητα στις περισσότερες νέες παραγωγές, λειτουργούν συχνά εις βάρος της καινοτομίας και των πρωτότυπων αφηγήσεων που απαιτούν οι κωμωδίες.

Πρόκειται όμως για ένα είδος ταινιών που δεν θα χαθεί ποτέ, αφού το καλό και διαχρονικό χιούμορ έχει τη δυνατότητα να προσελκύει κάθε θεατή. Το γέλιο μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε προβλήματα και σκέψεις, επαναφέροντας μία ανάλαφρη και διασκεδαστική αίσθηση στην καθημερινότητα.

Για αυτόν το λόγο έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις καλύτερες κωμωδίες ever, που με το έξυπνο χιούμορ τους σίγουρα θα προστεθούν στην λίστα των αγαπημένων σας!

Some Like it Hot (1959)

some-like-it-hot-slideshow-4.png

Το 1959, ο Billy Wilder επιστράτευσε τους Jack Lemmon, Tony Curtis και Marilyn Monroe για ένα ξεφάντωμα που θα γινόταν μια από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών. Προσπαθώντας να κρυφτούν από τη μαφία, οι δύο άντρες κρύβονται σε ένα γυναικείο συγκρότημα τζαζ που περιοδεύει και ονομάζεται Syncopators. Φορώντας περούκες, κάλτσες, κραγιόν και όλα τα σχετικά, επιχειρούν να διατηρήσουν κρυφή την ταυτότητά τους. Με ζωηρό διάλογο, τρελή περιπέτεια και σεξουαλική ένταση, το Some Like It Hot έχει όλα όσα χρειάζεται μία καλή κωμωδία για να αντέξει στο χρόνο.

Bridesmaids (2011)

bridesmaids-cast-where-are-they-now-feature.webp

Το Bridesmaids πέτυχε πολλαπλές νίκες σε επίπεδο πολιτισμικής επιρροής. Ανέτρεψε εξολοκλήρου τους κανόνες της κωμωδίας, που θεωρεί την πέρα από τα όρια, σεξουαλικοποιημένη, αθυρόστομη κωμωδία ένα αποκλειστικά αρρενωπό προνόμιο. Ταυτόχρονα κατάφερε να αποσπάσει δύο βραβεία Oscar και να διαλύσει το καλούπι των "chick flick" ταινιών. Με πρωταγωνίστριες την Wiig και πολλές ακόμα αστείες προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένης της Melissa McCarthy, η ταινία σπάει την παράδοση, σπρώχνει τη γυναικεία φιλία στο προσκήνιο και παίρνει το ευτυχισμένο τέλος που της αξίζει.

Just Go with It (2011)

ghows-wl-628cd8b3-06c5-4a99-aeea-53b7c8ac3a80-7045e1a1.webp

Mε πρωταγωνιστές τους Adam Sandler, Jennifer Aniston η ταινία έχει ήδη πετύχει τον σκοπό της. Η πλοκή επικεντρώνεται γύρω από έναν επιτυχημένο πλαστικό χειρουργό, τον Danny, που υποδύεται ο Sandler, ο οποίος χρησιμοποιεί μια ψεύτικη βέρα και μια κατασκευασμένη ιστορία ότι έχει πάρει διαζύγιο, προκειμένου να αποφύγει τη δέσμευση απέναντι στις γυναίκες. Η Jennifer Aniston ωστόσο, δείχνει καταπληκτική και παρόλο που η χημεία μεταξύ του Adam Sandler και αυτής δεν είναι τόσο καταιγιστική, έκλεψε αρκετές φορές τα βλέμματα, ειδικά όταν μπαίνει για πρώτη φορά μετά το "makeover" της. Αυτή η ταινία είναι σίγουρα μία κωμωδία που πρέπει να δείτε τουλάχιστον για μία φορά.

Hangover (2009)

mv5bmtqxmze3mjg4mv5bml5banbnxkftztgwndmwnjmwmje-at-v1.jpg

Η γνωστή ιστορία του Hangover δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Η ενδιαφέρουσα αυτή παρέα φίλων ταξιδεύει για ένα bachelor party στο Las Vegas. Mετά από μια νύχτα ξέφρενου πάρτι όμως, χάνετε ο γαμπρός. Από εκεί και πέρα ξεκινάει μία εκτός ελέγχου περιπέτεια διαδοχικών ανατροπών και ανεξέλεγκτων σκηνικών που έδωσαν νέο νόημα στα πρότυπα των υπερβολικά σίγουρων για τον εαυτό τους αντρών που πάνε διακοπές για να τα σπάσουν όλα.

Knives Out (2019)

knives-out-1200-1200-675-675-crop-000000-0c8e017.jpg

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Rian Johnson μας παρουσιάζει το εξωπραγματικό Knives Out, μία σκοτεινή κωμωδία που δεν θέλαμε ποτέ να τελειώσει. Στην ταινία ξεδιπλώνεται ένα μυστήριο δολοφονίας, με θέμα το θάνατο της κεφαλής μίας μεγάλης οικογένειας. Κατά την παρακολούθηση θα γνωρίσετε τον Harlan Thromby, που υποδύεται ο Christopher Plummer και την άπληστη οικογένειά του, τη φαινομενικά αθώα Harlan, Ana de Armas, που έχει αναλάβει την φροντίδα του και τον ένα και μοναδικό Daniel Craig στον ρόλο του τζέντλεμαν ντετέκτιβ που καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση και να ανακαλύψει τον ένοχο. Ευτυχώς η συνέχεια του film, με τίτλο Glass Onion, δεν άργησε να έρθει.