fbpixel

Search icon
Search
Και όμως ο τρόπος που καθαρίζετε τις βούρτσες των μαλλιών σας είναι λάθος
HAIR & NAILS

Και όμως ο τρόπος που καθαρίζετε τις βούρτσες των μαλλιών σας είναι λάθος

Ξέρουμε πως πρέπει να το κάνετε


Αν υπάρχει ένα εργαλείο ομορφιάς που οι περισσότερες γυναίκες υποτιμούν, τότε αυτό είναι η βούρτσα των μαλλιών. Παρόλο που αποτελεί ένα tool που όλες χρησιμοποιούμε πολλές φορές μέσα στην ημέρα, τις παραβλέπουμε και ξεχνάμε πως χρειάζονται ειδική μεταχείριση. Έτσι, αποφασίσαμε να σας αποκαλύψουμε όλα αυτά που μπορείτε να κάνετε για να "φροντίσετε" αυτό το εργαλείο που κάνει καθημερινά τα μαλλιά να φαίνονται πιο απαλά, λεία, λαμπερά και υγιή. Πείτε "αντίο" στην περιττή βρωμιά, στην πιτυρίδα, στα νεκρά κύτταρα, στη συσσώρευση προϊόντων, στα έλαια και στα απλά σκουπίδια.

hair.jpg
@taraleydon

Παρακάτω συγκεντρώσαμε έναν εύκολο, γρήγορο και αποτελεσματικοί τρόπο για να καθαρίσετε τις βούρτσες σας. 

Πώς να καθαρίσετε τις βούρτσες μαλλιών σας

Ο καθαρισμός των βουρτσών μαλλιών σας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη συνολική υγεία των μαλλιών σας αποτρέποντας τη συσσώρευση προϊόντων, τη βρωμιά, το λάδι και άλλα υπολείμματα από το να προσκολλώνται στις τρίχες σας. Ανάλογα με το είδος της βούρτσας μαλλιών που έχετε και το πόσο συχνά τη χρησιμοποιείτε θα πρέπει να αποφασίσετε το πόσο συχνά θα το κάνετε. Ωστόσο, ένας γενικός κανόνας λέει ότι θα ήταν ιδανικό να τις καθαρίζετε τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Αν, όμως, χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα styling ή έχετε λιπαρά μαλλιά, θα πρέπει να τις πλένετε κάθε εβδομάδα. Ευτυχώς, ο καθαρισμός τους δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο ή προσπάθεια. 

Βήμα 1: Αφαιρέστε τις τρίχες από τη βούρτσα

Για να αφαιρέσετε πιο εύκολα τις τρίχες από μια βούρτσα, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τραβήξετε τις τρίχες μακριά. Στη συνέχεια, πετάξτε τα μαλλιά. 

Βήμα 2: Μουλιάστε την σε ζεστό νερό

Μόλις αφαιρεθούν οι τρίχες, μουλιάστε τη βούρτσα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό. Εάν η βούρτσα σας έχει συσσώρευση από πολλά προϊόντα πάνω της, προσθέστε μερικές σταγόνες σαμπουάν ή απλό σαπούνι στο νερό. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση όλων όσων έχουν προστεθεί με τον καιρό. Τοποθετήστε την στο μπολ με τις τρίχες προς τα κάτω και αφήστε την να μουλιάσει για περίπου 10 με 15 λεπτά.

Βήμα 3: Τρίψτε τις τρίχες της βούρτσας

Κάντε τη βούρτσα σας σαν καινούργια τρίβοντάς την με μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες ή με μια βούρτσα καθαρισμού. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόν βρωμιάς. Απλά φροντίστε να μην τρίψετε πολύ δυνατά, καθώς αυτό μπορεί να καταστρέψει τις λεπτές τρίχες.

Βήμα 4: Ξεπλύνετε τη βούρτσα με ζεστό νερό

Αφού τρίψετε τη βούρτσα, ξεπλύνετε καλά κάτω από χλιαρό τρεχούμενο νερό. Βεβαιωθείτε ότι το νερό ξεπλένει τυχόν υπολείμματα σαπουνιού.

Βήμα 5: Αφήστε τη βούρτσα να στεγνώσει

Στεγνώστε απαλά τη βούρτσα με μια πετσέτα ή χαρτοπετσέτα. Στη συνέχεια, αφήστε τη βούρτσα να στεγνώσει στον αέρα πριν τη χρησιμοποιήσετε ξανά.

hair-VOhv5.jpg
@tangleteezer

Διαφορετικά καθαριστικά!

Χρησιμοποιήστε σαμπουάν: Προσθέστε μια ποσότητα σαμπουάν σε ένα μπολ με χλιαρό νερό για να καθαρίσετε τη βούρτσα μαλλιών σας. Αυτό θα αφαιρέσει τυχόν συσσώρευση βρωμιάς, λαδιού ή προϊόντος στις τρίχες. Το σαμπουάν είναι ιδανικό για χρήση σε φυσικές τρίχες, πλαστικές και ξύλινες βούρτσες.

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα: Η μαγειρική σόδα είναι ένας φυσικός καθαριστικός παράγοντας που θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των ρύπων, του λαδιού και της συσσώρευσης προϊόντων. Απλώς προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και μουλιάστε τη βούρτσα μαλλιών για 10 έως 15 λεπτά. Μόλις περάσει ο χρόνος, ξεπλύνετε με νερό. Η μαγειρική σόδα είναι ιδανική για χρήση σε πλαστικές και ξύλινες βούρτσες.

Χρησιμοποιήστε ξύδι: Εάν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά ή τείνετε να χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα μαλλιών, μπορείτε να απολυμάνετε τη βούρτσα μαλλιών σας με τη βοήθεια ξιδιού. Απλώς ανακατέψτε σε ένα μπολ ίσα μέρη νερό και ξύδι και μουλιάστε την για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τη βούρτσα με νερό. Το ξύδι είναι ιδανικό για χρήση σε βούρτσες με φυσικές τρίχες και πλαστικές βούρτσες.

Χρησιμοποιήστε σαπούνι πιάτων: Το σαπούνι πιάτων είναι πολύ αποτελεσματικό στην απομάκρυνση της συσσώρευσης λαδιού και προϊόντων. Ανακατέψτε μια μικρή ποσότητα σαπουνιού πιάτων με χλιαρό νερό και αφήστε τη βούρτσα να μουλιάσει για 10 έως 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τη βούρτσα με χλιαρό νερό. Το σαπούνι πιάτων είναι ιδανικό για χρήση σε φυσικές τρίχες, πλαστικές και ξύλινες βούρτσες. 

Extra tip: Μη χρησιμοποιείτε ζεστό νερό ή σκληρά καθαριστικά γιατί μπορεί να καταστρέψουν τις τρίχες.