fbpixel

Search icon
Search
Κλείνετε τα 30; Τα 5 skincare products που πρέπει να χρησιμοποιείτε
FACE & BODY

Κλείνετε τα 30; Τα 5 skincare products που πρέπει να χρησιμοποιείτε

Οι δικοί μας απαράβατοι κανόνες


Αρχικά καλωσορίσατε σε μια από τις πιο υπέροχες δεκαετίες της ζωής σας. Τα 30 είναι η νέα εφηβεία, είναι ο λόγος για να γιορτάσετε εσάς, το σώμα σας και όλα όσα αγαπάτε. Τα 30 είναι η δεκαετία όπου τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας πιθανότατα θα αλλάξουν από τις φόρμουλες για την καταπολέμηση της ακμής σε προϊόντα αντιγήρανσης, ενυδάτωσης και προστασίας. Το δέρμα σας αρχίζει σιγά-σιγά να αλλάζει και η παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει να επιβραδύνεται, τόσο ως αποτέλεσμα της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία όσο και λόγω της φυσικής διαδικασίας της γήρανσης. Μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε το σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων και το δέρμα σας μπορεί να μην είναι τόσο σφριγηλό όσο πριν. Ο κυτταρικός κύκλος του δέρματός σας αρχίζει επίσης να επιβραδύνεται, προκαλώντας τη συσσώρευση κυττάρων του δέρματος στην επιφάνεια της επιδερμίδας και οδηγώντας σε μια θαμπή όψη.

skin-pores-2.jpg

Πώς πρέπει να αλλάξει η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μετά τα 30

Αν δεν είχατε δώσει προτεραιότητα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας πριν από τα 30 τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε. Η πρωταρχική εστίαση στα 30 σας πρέπει να είναι η προστασία του δέρματός διατηρώντας ταυτόχρονα την ελαστικότητα του. Είναι ζωτικής σημασίας να έχετε μια ρουτίνα στην οποία θα πλένετε το πρόσωπο σας κάθε βράδυ. Είναι σημαντικό να "ξεκουράζετε" το δέρμα σας και να του δίνετε την ευκαιρία να "επανορθωθεί" μέσα στη νύχτα. Χρησιμοποιήστε ένα αφρώδες καθαριστικό με γαλακτικό οξύ που θα κάνει απολέπιση ενώ παράλληλα θα αφήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο. Μαζί με τον ορό ρετινόλης και βιταμίνης C, συνίσταται η ενσωμάτωση προϊόντων που ενυδατώνουν. Είτε πρόκειται για ορό υαλουρονικού, είτε για κάποιον που συνδυάζει και άλλα δραστικά συστατικά, αυτή η επιλογή είναι must. Φυσικά, μην ξεχνάτε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ακόμη πιο ιδιαίτερο τρόπο. Μια φορά την εβδομάδα μια θεραπεία με μάσκα προσώπου θα γίνει το δικό σας ελιξήριο. 

skin-pores-3-B0Xux.jpg
Είναι γνωστό σε όλους πως ο καλύτερος τρόπος για να προλάβετε τα πρώιμα σημάδια της γήρανσης αλλά και για ιδανική προστασία είναι η ενσωμάτωση ρετινόλης στη ρουτίνα σας. Εκτός από τη γήρανση, η ρετινόλη μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των εξανθημάτων και στη βελτίωση της παραγωγής κολλαγόνου. Για τους ειδικούς αποτελεί το "χρυσό εισιτήριο" για αψεγάδιαστη επιδερμίδα, καθώς προωθεί τη γρήγορη ανανέωση των κυττάρων για την ανανέωση και την αναζωογόνηση του δέρματός σας. Ακόμη, τώρα που είστε στα 30, το αντηλιακό είναι αδιαπραγμάτευτο. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF τουλάχιστον 30. Ακόμη και το χειμώνα ή όταν ξέρετε ότι θα είστε μέσα όλη μέρα, οι ακτίνες UV μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε θαμπάδα, λεπτές γραμμές, ρυτίδες, σπυράκια και υπερμελάγχρωση. Εάν ξέρετε ότι θα είστε έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα, επενδύστε σε ένα καλό καπέλο για να κρατάτε το πρόσωπό σας μακριά από τον ήλιο. Τέλος, αν θέλετε να προστατέψετε το δέρμα σας μακροπρόθεσμα, όπως είπαμε, προσθέστε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C παρέχει αντιοξειδωτική προστασία από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία, και επίσης βοηθά στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου. Χρησιμοποιήστε την το πρωί, καθώς οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της θα σας προστατεύσουν όλη μέρα και θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τον ερεθισμό από τη ρετινόλη τη νύχτα.

skin-pores-3.jpg

Τα 5 skincare προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε

  • Συσκευή μασάζ προσώπου: Όταν αισθάνεστε ότι το δέρμα σας χρειάζεται ένα επιπλέον "up" ενυδάτωσης και λάμψης, εφαρμόστε μια μάσκα προσώπου και, στη συνέχεια, περάστε συσκευή που παράγει μικροκύματα πάνω από το δέρμα σας.
  • Μικκυλιακό νερό καθαρισμού: Μετά τα 30, ο τύπος του δέρματος σας μπορεί να αλλάξει και πιθανότατα θα γίνει πιο ξηρό. Για αυτό το λόγο ένα μικκυλιακό νερό αποτελεί τη λύση στον καθαρισμό.
  • Serum ρετινόλης: Εκτός από την πρόληψη και τη θεραπεία των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, ένα καλό serum θα κάνει εξομάλυνση της ανομοιόμορφης υφής και μείωση της υπερμελάγχρωσης.
  • Αντηλιακό ευρέος φάσματος SPF 50: Το πρώτο βήμα για να βεβαιωθείτε ότι φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα είναι να βρείτε ένα προϊόν που θα σας κάνει να θέλετε να το απλώσετε στο πρόσωπο σας κάθε μέρα.
  • Ενυδατική κρέμα με πεπτίδια: Τώρα που χρησιμοποιείτε ενεργά συστατικά όπως η ρετινόλη και η βιταμίνη C, η ενυδάτωση δεν αποτελεί επιλογή. Το φράγμα υγρασίας της επιδερμίδας είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητο μετά τα 30, πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιείτε ένα πολλά νέα προϊόντα.