Όταν πρόκειται για το skincare κομμάτι, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι κρέμες αντιγήρανσης, το αντηλιακό και η απολέπιση δεν αρκούν. Υπάρχουν συγκεκριμένα τρόφιμα, τα οποία έχουν υψηλά επίπεδα κολλαγόνου και βοηθούν το δέρμα να μείνει νεανικό και σφριγηλό για περισσότερο καιρό. Ας δούμε ποιες είναι οι 5 τροφές και πώς μπορείτε να τις εντάξετε στο διατροφολόγιό σας ώστε να δείτε τα αποτέλεσμα των θρεπτικών συστατικών τους στην επιδερμίδα σας όσο γίνεται πιο νωρίς! Ξεκινήστε την προσπάθειά σας για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες από σήμερα κιόλας!
Raspberries
Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά στοιχεία στα μούρα προλαμβάνουν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Λιγότερες ελεύθερες ρίζες σημαίνει επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης και μακροζωία. Προσπαθήστε να καταναλώνετε μία χούφτα από αυτά σαν σνακ κάθε μέρα. Επίσης, μπορείτε να τα προσθέσετε στο γιαούρτι σας για πρωινό μαζί με ανάλατους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα και φουντούκια, ενώ, εάν διαθέτετε αποχυμωτή, μπορείτε να φτιάξετε τους δικούς σας σπιτικούς χυμούς ή και να τα βάλετε σε smoothies για ένα δυνατό ξεκίνημα.
Σκόρδο
Όσο ενοχλητική κι αν σας φαίνεται η μυρωδιά του, το σκόρδο είναι από τις πρώτες τροφές που πρέπει να φέρνετε στο μυαλό σας όταν πρόκειται για αντιγήρανση. Πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα οφέλη του βρίσκονται στο υδρόθειο που περιέχει. Πρόκειται για μία αντιοξειδωτική ουσία, που χαλαρώνει τις αρτηρίες και βελτιώνει τη ροή του αίματος. Ακόμη, βοηθάει και στην πρόληψη του καρκίνου. Το σώμα έχει την ικανότητα να παράγει φυσικά υδρόθειο, αλλά καλό είναι να το εντάξετε τον σκόρδο στη διατροφή σας, ώστε να προσλαμβάνετε μεγαλύτερες ποσότητες του ευεργετικού αυτού συστατικού.
Ελαιόλαδο
Αντιοξειδωτικά στοιχεία διαθέτει και το ελαιόλαδο. Μπορούν να αναστείλουν τον σχηματισμό των ελεύθερων ριζών αποτελώντας σημαντικό παράγοντα επιβράδυνσης της γήρανσης, στόχος κάθε γυναίκας! Άλλωστε, περιέχει περίπου σε κάθε κουταλιά της σούπας το 10% της απαραίτητης ημερήσιας ποσότητας σε βιταμίνη Ε, η οποία βοηθά και στην καλή ποιότητα του δέρματος. Φροντίστε να το χρησιμοποιείτε φειδωλά στις σαλάτες και στα φαγητά σας, ώστε να μη λαμβάνετε περιττές θερμίδες, διατηρώντας την επιδερμίδα σας λαμπερή και νεανική.
Σολομός
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Madonna λατρεύει τον σολομό και μιλάει συνεχώς για τις θρεπτικές ιδιότητές του. Ο σολομός περιέχει ασταξανθίνη, ένα καροτενοειδές που βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης. Επίσης, τα Ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει -εκτός από την ομαλή λειτουργία της καρδιάς- κρατούν τα κύτταρα της επιδερμίδας ενυδατωμένα, πιο σφριγηλά και απαλά. Προσπαθήστε να τρώτε περίπου δύο μερίδες σολομού κάθε εβδομάδα σε συνδυασμό με μία πράσινη σαλάτα.
Όσπρια
Ο ψευδάργυρος που έχουν τα όσπρια είναι ακόμη ένα απαραίτητο συστατικό για την παραγωγή κολλαγόνου και την ανανέωση των κυττάρων. Εκτός από αυτό, αυτή η οικογένεια τροφίμων, στην οποία περιλαμβάνονται τα φασόλια, οι φακές και τα ρεβύθια, ανήκει στα μακροβιοτικά τρόφιμα. Βρίσκονται στη βάση της Μεσογειακής Πυραμίδας και πρέπει να καταναλώνονται συνχά. Γι' αυτό, λοιπόν, μαγειρέψτε τα με φαντασία και αφήστε τις συνηθισμένες συνταγές στην άκρη. Για παράδειγμα, αν δε θέλετε να τα φάτε σε σούπα, μπορείτε να τα καταναλώστε ως σαλάτα και να τα συνδυάσετε με φρέσκα λαχανικά και ξύδι βαλσάμικο, ως κύριο γεύμα!