fbpixel

Search icon
Search
Kinds of Kindness: Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με πρωταγωνίστρια -ξανά- την Emma Stone;
ARTS & CULTURE

Kinds of Kindness: Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με πρωταγωνίστρια -ξανά- την Emma Stone;

Το σενάριο της οποίας παραμένει ακόμα μυστικό


Σύμφωνα με το Variety, η ταινία "Kinds of Kindness", η επόμενη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου και της Emma Stone, θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους αυτό το καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναμένουν πως το καινούριο τους -ήδη πολυαναμενόμενο- film έρχεται στις 21 Ιουνίου.

Παρόλο που το σενάριο παραμένει προς το παρόν μυστικό, πρόκειται για μια σπονδυλωτή ταινία που ενώνει ξανά τη βραβευμένη με Oscar Emma Stone με τους συμπρωταγωνιστές της στο "Poor Things", Willem Dafoe και Margaret Qualley, καθώς και με τον ηθοποιό Joe Alwyn από την «Ευνοούμενη». Το καστ συμπληρώνουν μεταξύ άλλων οι Jesse Plemons, Hong Chau, Hunter Schafer και Mamoudou Athie.

yorgos-lanthimos-and-emma-stone-photographed-by-chantal-v0-f0h4snzlpyjc1.webp
Variety


Το σενάριο της ταινίας που είχε αρχικό τίτλο "And" και γυρίστηκε στα τέλη του 2022 στη Νέα Ορλεάνη, υπογράφουν ο Έλληνας δημιουργός και ο Ευθύμης Φιλίππου, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν στις ταινίες «Αστακός», «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού», «Άλπεις» και «Κυνόδοντας».

Το "Kinds of Kindness" είναι η πέμπτη συνεργασία μεταξύ της Stone και του Λάνθιμου, οι οποίοι πρόσφατα συνεργάστηκαν στο "Poor Things", μια κωμωδία φαντασίας τύπου Frankenstein που χάρισε στη Stone το δεύτερο Oscar καλύτερης ηθοποιού, μετά το "La La Land" το 2017. Η ταινία, που επίσης διανέμεται από την Searchlight, κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία Oscar, μεταξύ των οποίων και τα βραβεία παραγωγής και κοστουμιών. Το "Poor Things", με πρωταγωνίστρια τη Stone στον ρόλο μιας γυναίκας που αυτοκτονεί κι επανέρχεται στη ζωή με τον εγκέφαλο του αγέννητου βρέφους της, παίζεται ακόμα στις κινηματογραφικές αίθουσες και έχει ξεπεράσει εντυπωσιακά τα 100 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

231214170037-poor-things-1.jpg
Poor Things


Η Stone και ο Λάνθιμος συνεργάστηκαν, επίσης, στο βραβευμένο με Oscar το 2018 "The Favourite" και στην ταινία μικρού μήκους "Bleat", ενώ βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις για την προετοιμασία της έκτης τους ταινίας, ένα remake της νοτιοκορεατικής κωμωδίας φαντασίας του 2003, "Save the Green Planet". 

Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία με πρωταγωνιστή έναν απογοητευμένο νεαρό άνδρα που απάγει και βασανίζει έναν επιχειρηματία, για τον οποίο πιστεύει ότι είναι μέρος μιας εξωγήινης εισβολής. Ακολουθεί ένα brain game μεταξύ του απαγωγέα, της αφοσιωμένης φίλης του, ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ και του επιχειρηματία. Τα γυρίσματα αυτής της παραγωγής αναμένονται να ξεκινήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νέα Υόρκη αυτό το καλοκαίρι.

yorgos-lanthimos-emma-stone-getty-1908171127.jpg
CBS News


H Emma Stone έχει μιλήσει για τη δημιουργική της συνεργασία με τον Γιώργο Λάνθιμο, λέγοντας: «Ο Γιώργος αισθάνεται ότι ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας του να δουλεύει με ανθρώπους στις ταινίες του έχει να κάνει με το ποιοι είναι ως άνθρωποι και ως χαρακτήρες. Δε βασίζεται μόνο στις επιδόσεις».

Έχουν μια ιδιαίτερη οικειότητα μεταξύ τους, κάτι που αποδεικνύεται μέσα από τα λεγόμενα της ηθοποιού: «Το να γυρίσω αυτή την ταινία ήταν μια κορυφαία στιγμή της ζωής μου, κυρίως χάρη σε μια αληθινή δημιουργική αδελφή ψυχή», είπε αναφερόμενη ξανά στον Γιώργο Λάνθιμο και τον ρόλο της ως Bella Baxter.