fbpixel

Search icon
Search
Ένα studio στο Notting Hill μετατράπηκε σε μια από τις πιο εντυπωσιακές πολύχρωμες κατοικίας που έχουμε θαυμάσει τελευταία
INTERIORS

Ένα studio στο Notting Hill μετατράπηκε σε μια από τις πιο εντυπωσιακές πολύχρωμες κατοικίας που έχουμε θαυμάσει τελευταία

Το σπίτι της Daisy Sims-Hilditch


«Ήθελα να δημιουργήσω έναν χώρο που θα ήταν ένα καταφύγιο από τους γρήγορους εξωτερικούς ρυθμούς», λέει η καλλιτέχνης Daisy Sims-Hilditch για το διαμέρισμά της στο Notting Hill που μοιράζεται με τον φίλο της Alessandro, και συνεχίζει: «Κάπου όπου μπορώ να νιώθω ήρεμη και να αφήνω τη φαντασία μου να τρέχει»

Από το κέντρο του σπιτιού, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί αυτό το διαμέρισμα ήταν τόσο ελκυστικό για την ίδια. Παρόλο που μια από τις πιο πολυσύχναστες οδικές αρτηρίες του δυτικού Λονδίνου απέχει μόλις ένα ή δύο λεπτά, πολύ λίγος από αυτόν τον θόρυβο της πόλης διεισδύει σε αυτόν τον ήσυχο δρόμο όπου βρίσκεται η κατοικία. Αυτό που εισέρχεται, ωστόσο, είναι το φως, μέσα από τα μεγάλα παράθυρα που επιτρέπουν στο σπίτι να είναι ευάερο ακόμη και σε μια σκοτεινή χειμωνιάτικη μέρα. Για έναν καλλιτέχνη, το φως είναι το παν: το διαμέρισμα ήταν το studio της Daisy πριν γίνει το σπίτι της, και το πάθος να ζωγραφίσει μπροστά σε αυτά τα παράθυρα παραμένει ζωντανό.

Take a tour!
daisy-sims-hilditch-hg-008.jpg


Η διαδικασία μετατροπής του από studio σε σπίτι πραγματοποιήθηκε το 2021 και περιελάμβανε την αποκατάσταση όλων των χώρων για να ξεκινήσει να το αναδιαμορφώνει από την αρχή από το μηδέν. Η Daisy είχε ένα dream team συμβούλων, του John Sims-Hilditch, ο οποίος συνίδρυσε τη Neptune, και της Emma Sims-Hilditch, η οποία διατηρεί τη δική της ομώνυμη εταιρεία εσωτερικού σχεδιασμού. Και οι δύο τη βοήθησαν να επανασχεδιάσει τη διαρρύθμιση, ιδίως στο κύριο δωμάτιο, το οποίο ενσωματώνει την κουζίνα, που προηγουμένως ήταν ένα ξεχωριστό και ενοχλητικά άβολο δωμάτιο. 

Το όλο σκηνικό της κατοικίας, δείχνει να παίρνει cozy χαρακτήρα εξαιτίας των υφασμάτων που έχουν επιλεχθεί από την ίδια, τόσο στους καναπέδες όσο και στα κρεβάτια. Βλέπουμε πως το βελούδο πρωταγωνιστεί σε αρκετά σημεία, χαρίζοντας περισσότερους πόντους πολυτέλειας, vintage αισθητικής και ακαταμάχητης κομψότητας. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, έχουν στρωθεί χαλιά σε διάφορα σχήματα και ποιότητες, προκειμένου να συμπληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την εικόνα του σπιτιού. Οι παλιές δημιουργίες και τα εμβληματικά έπιπλα από χώρο σε χώρο, σε συνδυασμό με πιο μοντέρνες γραμμές, έχουν εξασφαλίσει το τέλειο design combo, το οποίο έχει τον τρόπο να γεμίζει έμπνευση κάθε λάτρη της διακόσμησης.

daisy-sims-hilditch-hg-006.jpg


Το κύρια στοιχεία που κέντρισαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο το ενδιαφέρον της Daisy, ήταν ο βικτοριανός χαρακτήρας στους τοίχους τα πλαίσια στα παράθυρα, καθώς και το σχεδόν άθικτο ξύλινο δάπεδο που, ενώ ήταν τοποθετημένο από την αρχή του χτισίματος αυτού του σπιτιού, έμοιαζε σχεδόν σαν καινούριο. Στο μεταξύ, ακόμα πιο rustic χαρακτήρας έχει εξασφαλιστεί χάρη στις επιφάνειες από πέτρα στο πάτωμα, κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα χάρη σε μικρές προσθήκες που έκαναν update στο όλο αποτέλεσμα. Μεταξύ αυτών, είναι τα αμέτρητα βιβλία και περιοδικά της ιδιοκτήτριας που έχουν πάρει τη θέση τους στις βιβλιοθήκες αλλά και σε διάφορες επιφάνειες μέσα στο σπίτι. Από τη μία τα γήινα και από την άλλη τα πιο έντονα χρώματα δημιουργούν ένα super stylish vibe, τη στιγμή που κάποιες pastel αποχρώσεις εξασφαλίζουν ισορροπία.

daisy-sims-hilditch-hg-011.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Dean Hearne, House & Garden