fbpixel

Search icon
Search
HAIR & NAILS

3 αδιαμφισβήτητα tips για λαμπερά και υγιή μαλλιά

Ακολουθήστε τα και θα δείτε άμεσα τις διαφορές


3 αδιαμφισβήτητα tips για λαμπερά και υγιή μαλλιά

Είναι βέβαιο πως -και εσείς- κάθε φορά που μπαίνετε στο Pinterest για να ψάξετε ιδέες, βλέπετε μαλλιά που θα θέλατε να είχατε. Παρόλα αυτά, αν τα good hair days ήταν τόσο απλή υπόθεση, όλες θα μπορούσαν να τα πετύχουν. Έτσι αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα tips που ανακαλύψαμε online και είμαστε σίγουρες πως θα πάνε το hair game ένα βήμα παραπέρα. Δοκιμάστε τα και αποκτήστε απαλά, υγιή μαλλιά σε λίγες μόνο εβδομάδες. Φυσικά, πέρα από όλα αυτά, μην ξεχνάτε να τα κουρεύετε ανά τακτά διαστήματα και να είστε σίγουρες πως θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. 

beauty hair
@lunabijl

1. Κάνε σωστή διατροφή για τα μαλλιά

Κάθε καλό χτένισμα ξεκινά με υγιή μαλλιά. Σκεφτείτε τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας όπως τη ρουτίνα του μακιγιάζ σας: Χωρίς μια καλή βάση, είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτήσετε μια λαμπερή εμφάνιση. Εάν τα μαλλιά σας δεν είναι υγιή, είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτύχετε τα μοντέρνα looks που βλέπετε online. Τα υγιή μαλλιά σας δίνουν λάμψη, όγκο και είναι απόλυτα διαχειρίσιμα. Ξεκινήστε με τα παρακάτω tricks: 

  • Βεβαιωθείτε ότι κάνετε μια ισορροπημένη διατροφή με πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη. Η υπερβολική ζάχαρη ή η καφεΐνη μπορούν σίγουρα να επηρεάσουν τον τρόπο που μεγαλώνουν τα μαλλιά σας καθώς και την εμφάνιση τους.
  • Τα μαλλιά μπορούν να στεγνώσουν πολύ από το θερμικό styling, τις θεραπείες χημικής επεξεργασίας και τον πολύ χρόνο στον ήλιο. Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας μια βαθιά θεραπεία περιποίησης ή κάντε μάσκα μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
  • Ακριβώς όπως το δέρμα σας, έτσι και τα μαλλιά τείνουν να συγκρατούν πολλά προϊόντα. Η συσσώρευση προϊόντων κάνει τα μαλλιά να βαραίνουν πολύ πιο γρήγορα, καθώς και να χάνουν αυτή την όμορφη λάμψη. Εισάγετε ένα καθαριστικό σαμπουάν στη ρουτίνα σας μία φορά την εβδομάδα. Φροντίστε να ακολουθείτε με ένα ενυδατικό σαμπουάν ή μαλακτικό.
  • Όσο κρύο κι αν κάνει έξω, μερικές φορές ένα ζεστό ντους δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Δοκιμάστε να τελειώσετε το ζεστό ντους ξεπλένοντας τα μαλλιά σας με κρύο νερό. Αυτό βοηθά στο κλείδωμα της επιδερμίδας της τρίχας, κάτι που θα μειώσει το φριζάρισμα και θα σας δώσει αστραφτερή λάμψη.
hair-beauty.jpg
@camillecharriere

2. Επιλέξτε τα σωστά προϊόντα

Τα μαλλιά σας δεν συνεργάζονται; Πολλές φορές το πρόβλημα είναι απλό: χρησιμοποιείτε το λάθος προϊόν για τον τύπο των μαλλιών σας. Εάν τα μαλλιά σας είναι λεπτά, είναι σημαντικό να επιλέγετε ελαφριές υφές που δεν θα τα βαραίνουν. Για τρίχες που έχουν περισσότερο όγκο θα πρέπει να επικεντρώνεστε στην προσθήκη ενυδάτωσης και προϊόντων styling για να φροντίζουν τα μαλλιά σας χωρίς να προκαλούν συσσώρευση. Εάν πάλι είναι σγουρά, τότε χρειάζονται ακόμη περισσότερη ενυδάτωση και οι πυκνές υφές και τα πλούσια προϊόντα θα γίνουν το δικό σας must go. Μόλις μάθετε τον τύπο των μαλλιών σας, η επιλογή των σωστών προϊόντων είναι πολύ πιο εύκολη. 

 3. Ελαχιστοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερο το θερμικό styling

Tο στέγνωμα των μαλλιών σας με θερμό αέρα ή η χρήση μασιάς θα επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών σας με την πάροδο του χρόνου, αλλά υπάρχουν τρόποι να ελαχιστοποιήσετε το στέγνωμα με πιστολάκι καθώς και τις υπόλοιπες θεραπείες styling με θερμότητα. Δοκιμάστε να δημιουργήσετε ένα εύκολο και εντυπωσιακό χτένισμα χωρίς καν να αγγίζετε το πιστολάκι προσθέτοντας έναν ορό για το φριζάρισμα ή μια κρέμα που στεγνώνει στον αέρα τα βρεγμένα μαλλιά και χτενίστε τα για να είναι ομοιόμορφα. Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, αυτό είναι πιο εύκολο από ποτέ. 

Our must-haves! 

 Decros

Decros

Ultra Soothing, Vichy, Attica

BUY ME
 Keep it up

Keep it up

Color Motion+ Structure Mask, Wella Professionals, Attica

BUY ME
 Cleansing

Cleansing

Oil balance, Apivita, Attica

BUY ME
Featured Media: @pernilleteisbaek