fbpixel

Search icon
Search
Holidays mode on: Πώς να περάσετε παραγωγικό χρόνο με τα παιδιά σας στην festive season
LIFE & CAREER

Holidays mode on: Πώς να περάσετε παραγωγικό χρόνο με τα παιδιά σας στην festive season

Αφιερώστε τους χρόνο και δημιουργήστε νέες εμπειρίες


Στη διάρκεια των γιορτών, οι γονείς έχουν πολύ περισσότερο χρόνο ελεύθερο κι αυτό το διάστημα, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δημιουργήσουν όμορφες εικόνες και εμπειρίες με τα παιδιά τους. Να κάνουν focus σε αυτά και να περάσουν μαζί τους αξέχαστες στιγμές. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία, θα πρέπει -ωστόσο- να κατανοήσετε πως τα μικρότερα μέλη της οικογένειας δεν έχουν ανάγκη μόνο να περνάτε χρόνο μαζί τους, αλλά οι ώρες που είστε μαζί τους να είναι «ποιοτικές». 

Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε τους τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να περάσετε μοναδικές στιγμές με τα παιδιά σας, στην festive season, χαρίζοντάς τους όλα όσα χρειάζονται και πολύ περισσότερα...

Απολαύστε τον κοινό ελεύθερο χρόνο!

Home parties

Τι θα λέγατε για ένα μικρό πάρτι στο σπίτι σας; Επιλέξτε την κατάλληλη ημέρα, φορέστε τα αγαπημένα σας cozy outfits κι οργανώστε ένα pyjama party για τα όλα τα μέλη της οικογένειας που δε θα έχει προηγούμενο! Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών σας, μπορείτε να τα απασχολήσετε δημιουργικά εσείς ή να τα αφήσετε να αυτοσχεδιάσουν και να σας οδηγήσουν εκείνα όπου επιθυμούν, δείχνοντάς σας νέες πτυχές του εαυτού τους, που ενδεχομένως να αγνοούσατε μέχρι τώρα. Είναι σημαντικό να ορίσετε από πριν μερικούς κανόνες, αναφορικά με το ποιος θα κοιμηθεί δίπλα σε ποιον, τι ώρα θα σβήσουν τα φώτα ή τι θα κάνει το παιδί σας αν χρειαστεί οτιδήποτε μέσα στη νύχτα, προκειμένου να απολαύσετε μία μοναδική βραδιά μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, περισσότερο από ποτέ.

Movie night

Μία άλλη, πολύ καλή επιλογή είναι μία movie night μαζί με τα παιδιά σας. Και σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να τα αφήσετε να πάρουν αυτά την τελική απόφαση για την ταινία που θα παρακολουθήσετε παρέα, δείχνοντάς τους εμπιστοσύνη στον μέγιστο βαθμό. Αφήστε τα να σας οδηγήσουν εκεί που θέλουν και να μοιραστούν μαζί σας τα πραγματικά τους θέλω. Κλείστε τα φώτα για να δημιουργήσετε την ιδανική ατμόσφαιρα, ετοιμάστε τα αγαπημένα τους snacks και απολαύστε μαζί μία μοναδική, super-cozy βραδιά με καλή διάθεση, θετικά vibes και ευχάριστο κλίμα. 

shutterstock-2082420094.jpg

Cooking

Τι θα λέγατε για ένα cooking-session με εκλεκτή βοήθεια; Αυτή τη φορά, ακολουθήστε ένα διαφορετικό μονοπάτι και αφήστε τα μικρότερα μέλη της οικογένειας να σας βοηθήσουν όσο ετοιμάζετε τα αγαπημένα τους γεύματα. Οι μικροί chefs μπορεί να αποδειχθούν υπερπολύτιμοι σε αυτή τη διαδικασία και σίγουρα, η ευκαιρία αυτή που θα τους δώσετε, θα τους γεμίσει με ευχάριστα συναισθήματα και μαζί, θα απολαύσετε ένα χαλαρωτικό και αναζωογονητικό break, σε ένα περιβάλλον τελείως διαφορετικό από αυτό που έχετε συνηθίσει.

Switch off

Κακά τα ψέματα, ακόμη και παιδιά μικρότερης ηλικίας αισθάνονται πλέον απίστευτη εξοικείωση με τα smartphones, τα tablets και γενικότερα τις ηλεκτρονικές συσκευές. Τι θα λέγατε -λοιπόν- τώρα να τα απομακρύνετε για λίγο από αυτά, δίνοντάς τους νέα ερεθίσματα; Δοκιμάστε να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους διαβάζοντας κάποιο βιβλίο, παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια ή ακόμη κάνοντας κατασκευές. Στη διάρκεια των γιορτών, περνώντας όλοι πολύ περισσότερο χρόνο μαζί, είναι σημαντικό να εντάξετε μία σειρά από δραστηριότητες εντός ή κι εκτός σπιτιού για όλη την οικογένεια. Ένας περίπατος στη γειτονιά, μία σύντομη βόλτα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να "σπάσει" τη ρουτίνα και τη μονοτονία, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε εσείς και τα παιδιά σας, για να απομακρυνθείτε έστω και για λίγο από τις ηλεκτρονικές συσκευές και τα social media.

Mini breaks

Δεν είναι απαραίτητο να προγραμματίσετε μία μεγάλη εκδρομή ή κάποιο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας ή ακόμη και στο εξωτερικό στην περίοδο των γιορτών. Ακόμη και μία αυθημερόν απόδραση σε κάποιον κοντινό προορισμό, μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη τόσο για εσάς, όσο και για τα παιδιά σας. Ανάλογα με το ποια είναι η βάση σας και το πού βρίσκεστε, οργανώστε μία mini εξόρμηση και απολαύστε τη βόλτα σας σε κάποιο καταπράσινο τοπίο, εισπνέοντας καθαρό οξυγόνο μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ένα break από όλους κι από όλα, είναι πολύ-πολύ σημαντικό για όλα τα μέλη της οικογένειας και θα παρατηρήσετε αμέσως θεαματική αλλαγή στη διάθεση όλων.

shutterstock-503783614.jpg

Talking

Μπορεί να ακούγεται κλισέ κι ίσως και να είναι στην πραγματικότητα, ωστόσο, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τα παιδιά σας, είναι απλά να τα ακούσετε και να συνομιλήσετε μαζί τους. Πάρτε θέση όχι απέναντί τους, αλλά δίπλα τους και προετοιμαστείτε για μία διαφορετική κουβέντα. Αυτή τη φορά, αφήστε τα να παίξουν αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο. Βοηθήστε τα να εξωτερικεύσουν όλα τους τα συναισθήματα, είτε είναι αυτά θετικά, είτε αρνητικά. Ακούστε τους προβληματισμούς τους, μιλήστε μαζί τους για όλα και δώστε τους το χώρο και το χρόνο να εκφραστούν όπως ακριβώς θέλουν, χωρίς όρια και περιορισμούς. Είναι -ίσως- το πιο πολύτιμο δώρο που μπορείτε να τους κάνετε!