fbpixel

Search icon
Search
Η Sabine Marcelis ανακαίνισε το VitraHaus Loft στη Γερμανία, ένα περιβάλλον γεμάτο χρώματα και φως
INTERIORS

Η Sabine Marcelis ανακαίνισε το VitraHaus Loft στη Γερμανία, ένα περιβάλλον γεμάτο χρώματα και φως

Η περίφημη designer έφερε στοιχεία από το οικογενειακό της σπίτι στο Ρότερνταμ


H Sabine Marcelis δημιούργησε μια πολύχρωμη αναθεώρηση για το VitraHaus, αφού πρόσφατα ολοκλήρωσε την ανακαίνιση του loft στο υψηλότερο σημείο του κτιρίου στο Weil am Rhein, όπου στεγάζεται ο εκθεσιακός χώρος και το καφέ της εταιρίας. Ακολουθώντας τα βήματα του Jasper Morrison και του Studio Ilse, η Marcelis (η οποία είχε προηγουμένως συνεργαστεί με το Vitra Design Museum στην έκθεση του 2022 "Colour Rush!") έχει μετατρέψει τον τελευταίο όροφο του κτιρίου, γνωστό ως VitraHaus Loft, σε ένα σπίτι ονειρεμένο γεμάτο χρώματα

vitrahaus-loft-sabine-marcelis-germany-14-qdfmx.jpg
Sabine Marcelis


Mε μια σειρά από κτίρια και χώρους σχεδιασμένους από κορυφαίους αρχιτέκτονες, designers και καλλιτέχνες, το Vitra Campus έχει πολλά αξιοθέατα, όπως το μουσείο που είναι σχεδιασμένο από τον Frank Gehry, τον κήπο του Piet Oudolf και το συνεδριακό περίπτερο του Tadao Ando, ​​μέχρι τον εκθεσιακό χώρο Schaudepot και τη ναυαρχίδα VitraHaus - και τα δύο σχεδιασμένα από τους Herzog & de Meuron (που κατάγονται από τη γειτονική Βασιλεία, ακριβώς απέναντι από τα ελβετικά σύνορα).

9159449-vitra-loft-clemens-poloczek-27-master-XO8v5.jpg


Σε αντίθεση με τους προκατόχους της, για να επανασχεδιάσει αυτόν τον μεγάλο, ορθογώνιο χώρο, δεν εμπνεύστηκε από φανταστικούς χαρακτήρες αλλά από το δικό της οικιακό περιβάλλον, ένα ευρύχωρο πρώην εργοστάσιο χαρτιού στη γοητευτική γειτονιά Coolhaven του Ρότερνταμ. «Η φιλοσοφία πίσω από τον σχεδιασμό αντικατοπτρίζει στενά τον τρόπο που δημιουργήσαμε το οικογενειακό μας σπίτι», εξηγεί η Marcelis. «Διαθέτει ένα μεγάλο ανοιχτό περιβάλλον χωρισμένο σε λειτουργικούς, οριοθετημένους με χρώμα χώρους. Στη συνέχεια συνδυάσαμε τις δημιουργίες μου με εκείνες άλλων designers και καλλιτεχνών, φυσικά με έπιπλα Vitra για να δημιουργήσουμε ένα συνεκτικό και αρμονικό τελικό αποτέλεσμα».

9159448-vitra-loft-clemens-poloczek-26-master-6DqKh.jpg


Έξυπνα οργανωμένος αλλά κι εξαιρετικά ευφάνταστος, ο χώρος αξιοποιεί τη δύναμη των playful χρωμάτων και μια πλούσια επίστρωση διαφορετικών υλικών για να δημιουργήσει πραγματική ζεστασιά και προσωπικότητα. Διάσπαρτος με έργα τέχνης όπως της Maria Pratts και του Carlijn Jacobs, ο χώρος που προκύπτει είναι σίγουρα κομψός και οικείος. «Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στο VitraHaus Loft είναι προσωπικά αγαπημένα», λέει η Marcelis. «Μου αρέσουν αυτά τα χρώματα και δε με κουράζουν ποτέ, κάτι που τα κάνει διαχρονικά για μένα. Νομίζω ότι αυτή η στάση είναι σημαντική για όποιον δημιουργεί το δικό του σπίτι».

c9jwmt6j3rmh2rivgaster-1200-80-1EZcP.jpg


«Οι τόνοι και οι αποχρώσεις που χρησιμοποίησε η Sabine έχουν τον δικό τους χαρακτήρα και μια πλούσια αλληλεπίδραση με τους διάφορους χώρους – τα πράγματα συνδέονται αλλά δεν ταιριάζουν όλα τέλεια», εξηγεί ο Till Weber, creative director of interiors & scenography στη Vitra. Τα πιο ενδιαφέροντα σημεία είναι το ροζ μπάνιο κι ένα super fresh σαλόνι σε πράσινο της μέντας, όπου ο καναπές "Soft" του Jasper Morrison δημιουργεί ένα άνετο living room. 

vitrahaus-loft-sabine-marcelis-office-gelb-uWa25.jpg


«Το αρχικό σύστημα καναπέ χρησιμοποιείται γενικά για τη δημιουργία σχημάτων L και τα έχουμε συγχωνεύσει όλα για να σχηματίσουμε αυτό το κοίλωμα», λέει η Marcellis. «Νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικό να έχεις ένα άνετο σαλόνι». Είναι ο χώρος όπου χαλαρώνει εκείνη και η ομάδα της, αγναντεύοντας την υπέροχη θέα στο καταπράσινο σκηνικό.

vitrahaus-vitra-sabine-marcelis-interiors-germany-dezeen-2364-col-6-1704x2556-Us2E3.jpg


Bonus, κάθε γωνία του loft είναι τέλεια φωτισμένη, με τα μεγάλα παράθυρα και τα ανοίγματα να επιτρέπουν στις ακτίνες του ήλιου να εισχωρήσουν. Έτσι, εξασφαλίζεται διάσταση και ζωντάνια ακόμα και στο παραμικρό σημείο.

Image credit: Clemens Poloczek