fbpixel

Search icon
Search
H Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου είναι η σχεδιάστρια πίσω από το brand «The Artians» που ντύνει με ελληνικό αέρα τα καλοκαίρια μας
#GREEKSDOITBETTER

H Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου είναι η σχεδιάστρια πίσω από το brand «The Artians» που ντύνει με ελληνικό αέρα τα καλοκαίρια μας

Η ίδια μας μιλάει για τις γυναίκες που σχεδιάζει, αλλά και για την ατελείωτη έμπνευση που αντλεί από την χώρα μας


Η μόδα ήρθε στη ζωή της ως επάγγελμα μετά την διακοπή -εξαιτίας της ελληνικής κρίσης- της εργασίας της ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων. Έπειτα από μια δεκαετία αποφάσισε να ξεκινήσει να κάνει αυτό που την εκπροσωπεί καλύτερα και αποτελεί το μεγαλύτερο πάθος της. Η διαδρομή της ξεκίνησε από το interior design (και τις σπουδές της στη Βακαλό) και παράλληλα με τη ζωγραφική, που της έδωσε μια πιο συνολική αισθητική σε σχέση με τη θηλυκή φιγούρα και τη μόδα. Πλέον, ντύνει με ελληνική αίσθηση τα καλοκαίρια μας, παρουσιάζοντας μοναδικές συλλογές, που συνδυάζουν την παράδοση της χώρας μας, το σύγχρονο σχεδιασμό και απευθύνονται στις δυναμικές γυναίκες του σήμερα. 

Η Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου ανοίγει τα χαρτιά της...

Η πορεία μου στο χώρο ξεκίνησε από καθαρή αγάπη και πάθος και εξελίχθηκε, ούσα ένας πολύ καλός ακροατής και θεατής της παγκόσμιας τέχνης, της μόδας και των τάσεων. Γενικότερα αντιλαμβάνομαι την προσωπικότητα, τη θηλυκότητα και την εσωτερική ποιότητα της γυναίκας μαζί με το «σχήμα» της ως ένα, ως σύνολο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργώ σχεδιάζοντας ένα σύνολο με γεωμετρικές δομές που πολλές φορές εκφράζονται ως prints, με κυρίαρχο πρόσωπο την εκάστοτε γυναίκα που τα φοράει.

Ένοιωσα για πρώτη φορά το κάλεσμα της δημιουργίας όταν σαν μικρό παιδί παρακολουθούσα την γιαγιά μου, θρυλική και πρωτοπόρα μοδίστρα της εποχής της και δε μπορούσα να σταματήσω το μυαλό μου να φαντάζεται νέα σχέδια και ρούχα.

high-mg-48191.jpg

Κάθε καινούριο project με ενθουσιάζει σαν το πρώτο μου ποδήλατο που με περιμένει στην αυλή...

Το στιλ που επιλέγω είναι αυτό που σέβεται την προσωπικότητα μου και την γυναικεία και «ισχυρή» μου εικόνα. Αυτό που δείχνει πως δεν φοβάμαι, αλλά τολμώ! Προσέχω ιδιαίτερα να σεβαστώ στοιχεία από την ελληνική μας κληρονομιά όταν τα «δανείζομαι» για τις συλλογές.

Αυτό που με εμπνέει είναι η γυναίκα του σήμερα και του αύριο. Η multitasking, εκείνη που είναι άξια και δυναμική σε πολλούς ρόλους. Γι' αυτήν επίσης σχεδιάζω. Αυτό που επιθυμώ να μεταφέρω στις γυναίκες που μας επιλέγουν είναι η αίσθηση αυτοπεποίθησης και μοναδικότητας της καθεμιάς. Το να τολμούν να διαφοροποιούνται, να 'ναι εξωστρεφείς μέσω του ντυσίματος τους και να έχουν έντονη παρουσία στον κάθε χώρο που μπαίνουν.

Από τις συνεργασίες μου ξεχωρίζω αυτές με αντίστοιχες γυναίκες στον επιχειρηματικό χώρο της μόδας που αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις καθημερινές προκλήσεις, ειδικά τώρα. Εξελίσσομαι διαρκώς θεωρώ κι επανεφευρίσκω τον εαυτό μου ανάλογα με τα σημεία και τις αντιξοότητες της εποχής.

H μόδα στην Ελλάδα έχει να επιδείξει τεράστιους δημιουργούς, όπως οι αείμνηστοι Γ. Τσεκλενης και Μηνάς.

Η ανατροπή της πανδημίας μας δίδαξε πολλά, μας επανέφερε και μας γείωσε, ενώ έφερε μαζί της μια νέα πραγματικότητα -άλλη από αυτή που μπορούσαμε να προβλέψουμε.

Μου αρέσει να μαθαίνω για την ελληνική ιστορία και τέχνη.

Ένα νέο μου project είναι η επέκταση των prints μας και σε αλλά it items και γιατί όχι και σε interior deco, εφόσον το κοινό τα έχει αγαπήσει τόσο! Παρελθόν και μέλλον στη δουλειά μου είναι μια γραμμή, που θέλω να παραμένει πάντα ανοδική ως προς την εξέλιξη και τη δημιουργικότητα.

Αν μπορούσα να διαλέξω κάτι για το μέλλον, θα ήθελα να είμαι υγιής εγώ και η οικογένεια μου, αλλά και να συνεχίσω να είμαι ένα άτομο που εμπνέει και εμπνέεται.

Η Ελλάδα για μένα είναι η τεράστια κληρονομιά της, οι μυρωδιές και τα χρώματα της.

a306da8a65459a775ea143a2d4357890da49cda08b3364e2d970072486004416.jpg

Μου αρέσει να ζω στην Ελλάδα , με απλότητα , απολαμβάνοντας όλα αυτά που μας χαρίζει απλόχερα σαν χώρα , προσπαθώντας να είμαι αισιόδοξη για τα κακώς κείμενα και πιστεύοντας στον Έλληνα-νιδα.

Η καθημερινότητα μου εμπεριέχει πολλαπλούς ρόλους ως μητέρα τριών παιδιών, σύζυγος, δημιουργός αλλά και επιχειρηματίας και παρά πολλά αλλά που προκύπτουν αυτό τον καιρό που διανύουμε! Η καθημερινή ενέργεια που απαιτείται είναι τεράστια, είμαι σίγουρη πως ταυτίζονται αρκετές αναγνώστριες, ωστόσο θέλω να παραμένω θετική.

Σε 10 χρόνια θα ήθελα να είναι σταθερό σημείο αναφοράς το brand name The Artians by Konstantina στην ελληνική -και όχι μόνο- πραγματικότητα της μόδας, καθώς επίσης και ως μια υγιής ελληνική επιχείρηση.

Νοσταλγώ τα παιδικά χρόνια της ανεμελιάς και του παιχνιδιού με τα 5 αδέλφια μου, αλλά και την ασφάλεια του οικογενειακού μου περιβάλλοντος.

Εύχομαι η Ελλάδα και ο Έλληνας να «αγαπήσει» και να σεβαστεί ακόμη πιο πολύ τους δημιουργούς της και γενικά να αγκαλιάσει και έμπρακτα την «Τέχνη» περισσότερο.

Κεντρική Φωτογραφία: Αριστερά: Κωνσταντίνα Καμπισοπούλου