fbpixel

Search icon
Search
Gucci: Ξεκινά να δέχεται κρυπτονομίσματα στις οικονομικές συναλλαγές του
LIFE & CAREER

Gucci: Ξεκινά να δέχεται κρυπτονομίσματα στις οικονομικές συναλλαγές του

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή στο τέλος του μήνα στις ΗΠΑ με την επέκτασή του σε όλα τα καταστήματά της Βόρειας Αμερικής το καλοκαίρι


Μια νέα ψηφιακή εποχή στις οικονομικές συναλλαγές θέτει έναν διαφορετικό κεντρικό άξονα στον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ παγκόσμιων επιχειρήσεων-κολοσσών και των πελατών τους. Η συνθήκη αυτήν τη αφορά στην είσοδο των bitcoins στο σύστημα πληρωμών. Τη συγκεκριμένη οικονομική πολιτική ξεκινά να ακολουθεί το ιταλικό luxurious brand, Gucci, ανακοινώνοντας επίσημα το πιλοτικό του πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, πρόκειται να δέχεται πληρωμές με κρυπτονομίσματα σε ορισμένα καταστήματα του στις ΗΠΑ στο τέλος του μήνα, σχεδιάζοντας την επέκτασή του σε όλα τα καταστήματα της Βόρειας Αμερικής, αντίστοιχα, αυτό το καλοκαίρι.

Κατασκευάζοντας τον νέο εικονικό κόσμο

gucci-crypto-voguebus-photographer-month-22-story.webp

Πάντα η Gucci υποστήριζε ενεργά τις τελευταίες τεχνολογίες, εισάγοντας τις στις εφαρμογές της. Η καινούργια συνθήκη προσφέρει ακόμη μια καινοτόμα ευκαιρία, η οποία αφορά στην ιδιαίτερη σύνδεση της φυσικής παρουσίας με τις αναδυόμενες προσπάθειες στο Web3. Η πολυτελής επωνυμία έχει κυκλοφορήσει δύο συλλογές μη ανταλλάξιμων token ( NFT ) μέχρι στιγμής το 2022. Τον Φεβρουάριο, κυκλοφόρησε τη συλλογή «SUPERGUCCI» και αργότερα τον Μάρτιο, λάνσαρε τη συλλογή «Gucci Grail». Το Brand αγόρασε επίσης μια άγνωστη έκταση εικονικής γης στο Metaverse του Sandbox τον Φεβρουάριο για να δημιουργήσει τον «δικό της εικονικό κόσμο». Και μόλις πρόσφατα, ανακοίνωσε μέσω του διακομιστή της Gucci Vault Discord ότι όσοι κατέχουν ένα από τα δύο έργα NFT θα έχουν ειδική πρόσβαση για να προπαραγγείλουν μια συλλογή Gucci, μια κίνηση που συνδέει τους κατόχους Gucci NFT με προϊόντα του πραγματικού κόσμου.

Ο Marco Bizzarri, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οίκου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Gucci αναζητά πάντα να αγκαλιάζει τις νέες τεχνολογίες όταν μπορούν να προσφέρουν μια βελτιωμένη εμπειρία στους πελάτες μας. Τώρα που είμαστε σε θέση να ενσωματώσουμε κρυπτονομίσματα στο σύστημα πληρωμών μας, είναι μια φυσική εξέλιξη για εκείνους τους πελάτες που θα ήθελαν να έχουν αυτή την επιλογή διαθέσιμη».

g.jpg

Πώς θα γίνονται οι πληρωμές

Οι πληρωμές αυτές, εντός του καταστήματος, θα πραγματοποιούνται με έναν σύνδεσμο που αποστέλλεται μέσω email στον πελάτη. Ο σύνδεσμος θα περιέχει ένα QR code που επιτρέπει στον αγοραστή να εκτελεί την πληρωμή από το «πορτοφόλι» του. Η Gucci θα δέχεται πληρωμές σε περισσότερα από 10 νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Wrapped Bitcoin, Litecoin, Shiba Inu και πέντε stablecoinshttps://glow.gr/admin/wcms-content/edit/40541# συνδεδεμένα με το δολάριο ΗΠΑ. Θα δεχτεί επίσης, το Dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα «meme» που δημιουργήθηκε αρχικά ως αστείο. Η εταιρεία ακολουθεί τον σχεδιαστή μόδας Philipp Plein, του οποίου το ηλεκτρονικό κατάστημα άρχισε να δέχεται πληρωμές με κρυπτονομίσματα το 2021. Ο Plein είπε σε συνέντευξή του στα τέλη Απριλίου ότι αναμένει πως οι αγορές που γίνονται με ψηφιακές μάρκες θα αυξηθούν φέτος και ότι η αποδοχή κρυπτονομισμάτων είχε εξασφαλίσει στην εταιρεία του «πολλούς νέους πελάτες» από την κοινότητα των crypto. Το Wooster Street στη Νέα Υόρκη, το Rodeo Drive στο Λος Άντζελες, το Miami Design District, το Phipps Plaza στην Ατλάντα και το The Shops at Crystals στο Λας Βέγκας είναι τα πρώτα πέντε καταστήματα Gucci που θα υιοθετήσουν τον μηχανισμό πληρωμών με κρυπτογράφηση.

shutterstock-1933932182.jpg

Ο διαφορετικός οικονομικός κόσμος των bitcoins

Από την εφεύρεση και εξέλιξη του Internet, η νέα συνθήκη των κρυπτονομισμάτων παρέχει αρκετές ευκαιρίες σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία που αναγράφονται στην επίσημη σελίδα τους. Η χρήση τους στο σύστημα πληρωμών είναι απεριόριστη και δεν λειτουργεί σύμφωνα με αυστηρούς περιορισμούς. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά νομίσματα, δεν απαιτούν άδεια και είναι δωρεάν και προσβάσιμα σε όλους. Στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, εμείς ως χρήστες αποτελούμε την κεντρική τράπεζα, καθώς κανείς δεν μπορεί να τα κατασχέσει και ούτε τα ίδια στεγάζονται σε τράπεζα ή επιχείρηση. Τα bitcoins είναι ανθεκτικά στη λογοκρισία. Χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστικό αλγόριθμο που ονομάζεται proof-of-work (PoW), κανείς δεν μπορεί να μπλοκάρει ή να λογοκρίνει τις συναλλαγές αυτές. Το Bitcoin έχει περιορισμένο απόθεμα: Θα δημιουργηθούν μόνο 21 εκατομμύρια bitcoins και θα παράγονται με προβλέψιμο ρυθμό. Το Bitcoin είναι σπάνιο και αποπληθωριστικό. Είναι «ανοιχτού κώδικα» και οποιοσδήποτε μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξή του σε διαφορετικούς τομείς. Το Bitcoin είναι διαφανές. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την προσφορά χρήματος Bitcoin είναι διαθέσιμες για οποιονδήποτε να τις δει στο blockchain. Κάθε συναλλαγή που πραγματοποιείται με το Bitcoin είναι επίσης διαθέσιμη για οποιονδήποτε. Ωστόσο, τα προσωπικά στοιχεία είναι κρυμμένα.