fbpixel

Search icon
Search
Γιατί πλέον όλοι χρησιμοποιούν το conditioner πριν το σαμπουάν
HAIR & NAILS

Γιατί πλέον όλοι χρησιμοποιούν το conditioner πριν το σαμπουάν

Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει


Νέες ρουτίνες και πρακτικές ομορφιάς εμφανίζονται συνεχώς στα social media και ενισχύονται πάντα μέσα από καινοτομίες στον χώρο της ομορφιάς. Αλλά υπάρχουν βασικές ρουτίνες ομορφιάς και υγιεινής, όπως το λούσιμο των μαλλιών, που γνωρίζουμε από μικρή ηλικία. Για πολλούς, αυτές οι καθημερινές πρακτικές σπάνια ή ποτέ δεν αλλάζουν. Αναμφισβήτητα ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να λούσετε τα μαλλιά είναι να χρησιμοποιείτε το σαμπουάν και στη συνέχεια να χρησιμοποιείτε το conditioner, το οποίο μερικές φορές ακολουθείται από τη μάσκα. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε conditioner πριν το σαμπουάν; Μερικές φορές αναφέρεται ως η αντίστροφη μέθοδος πλυσίματος μαλλιών, μπορεί πραγματικά να αποφέρει πολλά οφέλη για τα μαλλιά σας, αν γίνει σωστά.

chocolate-brown-hair.jpg

Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας (και τα μαλλιά σας) σε αυτήν τη μέθοδο πλυσίματος μαλλιών; Δείτε πώς μπορείτε να το ενσωματώσετε ώστε να γίνει ευεργετικό και για εσάς.

Τι συμβαίνει εάν χρησιμοποιείτε μαλακτικό πριν το σαμπουάν;

Για να κατανοήσετε τη λογική πίσω από το μαλακτικό πριν την εφαρμογή του σαμπουάν, είναι σημαντικό να θυμάστε τις βασικές λειτουργίες τους. Το σαμπουάν χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής και των ριζών (και στη συνέχεια των μαλλιών) από συνθήκες όπως η υπερβολική λιπαρότητα, η συσσώρευση προϊόντων και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Το Conditioner, από την άλλη πλευρά, έχει σκοπό να εξομαλύνει τις τρίχες και να σφραγίσει την υγρασία. Θα πρέπει να εφαρμόζεται απευθείας στα μαλλιά και όχι στο τριχωτό της κεφαλής. Ωστόσο, για άτομα με λεπτά ή λιπαρά μαλλιά, το conditioner μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά και να συμβάλει στη λιπαρότητα, κάτι που είναι αντιπαραγωγικό. Αντιστρέφοντας την παραδοσιακή σειρά και ξεκινώντας με το conditioner, τα σκέλη σας θα λάβουν την ενυδάτωση και τη θρέψη που χρειάζονται από το conditioner, αλλά δεν θα μείνουν βαριά και λιπαρά. Θα λούσετε τα μαλλιά σας αφού “δουλέψετε” το conditioner. Ένα επιπλέον tip είναι να τα αφήσετε να καθίσουν για λίγα λεπτά (μην ξεπλύνετε το conditioner πριν εφαρμόσετε σαμπουάν). Αυτό θα αποτρέψει το μαλακτικό από το να δώσει ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα.

jaw-clip-hair.jpg

Αυτή η τεχνική μπορεί επίσης να είναι ευεργετική αν έχετε φριζαρισμένα μαλλιά. Το λούσιμο μπορεί συχνά να κάνει τα μαλλιά να φριζάρουν, καθώς αφαιρεί τα φυσικά έλαια που τους δίνουν μια λεία εμφάνιση. Απλώνοντας το σαμπουάν στα μαλλιά όταν είναι επικαλυμμένα με conditioner, θα έχετε μια λιγότερο απαλή ρουτίνα πλυσίματος μαλλιών που θα σας βοηθήσει να εξημερώσετε το φριζάρισμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μαλακτικό πριν το σαμπουάν;

Αν και υπάρχουν πολλές επιλογές για τη χρήση conditioner πριν από το σαμπουάν, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε συνδυασμό των δύο για να δοκιμάσετε την αντίστροφη μέθοδο πλύσης. Μερικά μαλακτικά είναι απλά πολύ βαριά για αυτή τη διαδικασία. Κατά κανόνα, είναι καλύτερο να ακολουθείτε τις οδηγίες που βρίσκονται στο πίσω μέρος των μπουκαλιών σαμπουάν και conditioner. Αν αναφέρεται πως το λούσιμο έρχεται πρώτα τότε, το προϊόν έχει σχεδιαστεί ειδικά για να δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα με αυτόν τον τρόπο. Εάν θέλετε να συμμετάσχετε στη μέθοδο αντίστροφης πλύσης, είναι καλύτερο να αναζητήσετε φόρμουλες που προορίζονται για αυτήν τη διαδικασία.

headband-trends-hair-2021-december.jpg

Co-Washing Vs. Αντίστροφη πλύση

Αν πιστεύετε ότι το αντίστροφο πλύσιμο μοιάζει πολύ με το συν-πλύσιμο, δεν κάνετε λάθος. Το co-washing είναι η διαδικασία πλύσης των μαλλιών σας με conditioner ή ένα ειδικά σχεδιασμένο μαλακτικό καθαρισμού. Αυτή η μέθοδος πλυσίματος μαλλιών μπορεί να είναι ευεργετική για άτομα με εξαιρετικά ξηρά μαλλιά και τριχωτό της κεφαλής, καθώς το παραδοσιακό σαμπουάν μπορεί να συμβάλει στην ξηρότητα. Η διαφορά μεταξύ του “συν-λουσίματος” και του αντίστροφου πλυσίματος είναι ότι το συν-λούσιμο καθαρίζει τα μαλλιά με ένα προϊόν που καθαρίζει και μαλακώνει σε ένα βήμα, ενώ το αντίστροφο πλύσιμο είναι μια διαδικασία δύο βημάτων που απλώς αντιστρέφει την παραδοσιακή σειρά του σαμπουάν και του μαλακτικού. Ωστόσο, και οι δύο μέθοδοι μπορεί να είναι εξαιρετικές για άτομα που θεωρούν ότι το σαμπουάν τους κάνει ιδιαιτέρως ξηρούς.