fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε να απαλλαγείτε από το φριζάρισμα; Όλοι οι τρόποι για να το καταφέρετε
HAIR & NAILS

Θέλετε να απαλλαγείτε από το φριζάρισμα; Όλοι οι τρόποι για να το καταφέρετε

5 hair tricks που θα σας λύσουν τα χέρια


Το φριζάρισμα των μαλλιών είναι ο νούμερο ένα «εχθρός» μας τον χειμώνα. Είτε έχετε ίσια είτε σγουρά μαλλιά, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως μερικές άκρες σας φριζάρουν λόγω υγρασίας. Φυσικά, η κατάσταση αυτή σαμποτάρει τις εμφανίσεις σας που θέλετε να είναι flawless ακόμη και τις λίγες ώρες που βγαίνετε από το σπίτι αυτήν την περίοδο. Ο ιδανικός τρόπος για να το σταματήσετε αυτό λοιπόν είναι να περιποιηθείτε σωστά τα μαλλιά σας, να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα προϊόντα, και φυσικά να φροντίσετε για την ενυδάτωσή τους. Σταδιακά θα αρχίσετε να βλέπετε τρομερή βελτίωση στην ποιότητα της τρίχας, ενώ το φριζάρισμα θα ανήκει πια στο παρελθόν.

jennifer-yepez-23-homepage-1280x720.jpg

1. Μην αμελείτε το conditioner

Το conditioner πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας περιποίησης των μαλλιών σας. Εκτός του ότι τα κάνει πολύ πιο απαλά, είναι ιδανικό και για εσάς που θέλετε να απομακρύνετε το φριζάρισμα από την καθημερινότητά σας. Μετά το λούσιμο λοιπόν, απλώστε το conditioner από τη μέση των μαλλιών μέχρι τις άκρες και αφήστε το να δράσει για 2-3 λεπτά ή και παραπάνω, ανάλογα με το πόσο ξηρή και αφυδατωμένη είναι η τρίχα σας. Ξεβγάλτε με άφθονο νερό και είστε έτοιμες.

2. Μη λούζεστε καθημερινά

Μπορεί να νομίζετε ότι τα μαλλιά σας χρειάζονται λούσιμο αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα, αλλά πραγματικά αυτό δεν ισχύει, ειδικά αν έχετε χοντρή ή σγουρή τρίχα. Μάλιστα, λούζοντάς τα σε καθημερινή βάση θα απομακρύνετε τα φυσικά έλαιά τους, με αποτέλεσμα αυτά να χρειαστεί να παράξουν επιπλέον και τελικά να αποκτήσετε λιπαρότητα. Σίγουρα δε θέλετε κάτι τέτοιο. 

Έτσι, κάθε δύο ημέρες, πλύνετε τα μαλλιά σας μόνο με conditioner, διότι περιέχει μια μικρή ποσότητα καθαριστικών συστατικών, που θα καθαρίσουν τα μαλλιά σας χωρίς όμως να αφαιρέσουν και τα φυσικά τους έλαια. Plus, με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμήσετε το φριζάρισμα που δημιουργείται από το καθημερινό ή έστω συχνό στέγνωμα.

3. Εφαρμόστε ξηρά έλαια

Ενώ τα μαλλιά σας είναι ακόμα υγρά, εφαρμόστε επάνω τους μερικές σταγόνες από κάποιο dry oil της επιλογής σας, που «ασφαλίζει» την υγρασία από τη μέση μέχρι τα άκρα. Όταν οι τρίχες σας είναι στεγνές στο 90%, περάστε στα μαλλιά σας μια στρογγυλή βούρτσα με λεπτά δόντια, για να αποκτήσετε ένα smooth φινίρισμα. Μπορείτε επίσης να τα ισιώσετε μετά το στέγνωμα, αφού η θερμότητα θα κλείσει τους εξωτερικούς πόρους της τρίχας και θα μειώσει τις πιθανότητες να αποκτήσετε φριζαρισμένα μαλλιά.

sheree-commerford-74.jpg

4. Το τρικ της οδοντόβουρτσας

Μπορείτε επίσης να υιοθετήσετε μια πιο δραστική και πρωτότυπη λύση για να απομακρύνετε το φριζάρισμα από τη ζωή σας. Αντί να βάλετε απευθείας στα μαλλιά σας λακ, επιλέξτε μια οδοντόβουρτσα. Ναι ναι, καλά ακούσατε! Βάλτε λίγη λακ σε μια καθαρή και αχρησιμοποίητη οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε με αυτήν τα σημεία, όπου πετάνε τρίχες. Αυτό το tip θα τα κρατήσει λεία, απαλά και ολόισια.

5. Φορέστε hair accessories

Εάν οι τρίχες των μαλλιών σας εξακολουθούν να πετάνε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκια και άλλα hair accessories, που θα καμουφλάρουν τα σημεία και τις τρίχες όπου προκαλείται φριζάρισμα. Στην πρώτη περίπτωση, ψεκάστε τα τσιμπιδάκια με λίγη λακ και βάλτε τα στα μαλλιά σας δημιουργώντας όμορφα χτενίσματα. Όσον αφορά την δεύτερη, φορέστε απλώς το αγαπημένο σας και κάπως έτσι θα έχετε δύο σε ένα, δηλαδή τέλειο στιλ και ταυτόχρονα τιθασευμένες τούφες.