fbpixel

Search icon
Search
Τελικά πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας; Σας έχουμε τις απαντήσεις
HAIR & NAILS

Τελικά πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας; Σας έχουμε τις απαντήσεις

Μια απορία που οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν καταφέρει να λύσουν


H αίσθηση των φρεσκολουσμένων μαλλιών είναι μοναδική. Είτε έχετε μόλις βγει από το κομμωτήριο είτε έχετε κάνει τη συνηθισμένη ρουτίνα ομορφιάς σας στο σπίτι, τα δυνατά, υγιή μαλλιά θα σας κάνουν ανά πάσα στιγμή να νιώθετε... πως μπορείτε να κατακτήσετε ολόκληρο τον κόσμο. Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικές απορίες που οι περισσότερες γυναίκες έχουν αλλά λίγες έχουν αναζητήσει την απάντηση. Πολλές από εσάς διστάζετε να κάνετε μερικές απλές ερωτήσεις στον κομμωτή σας και για αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να σας δώσουμε τις σωστές απαντήσεις.

Όπως σε όλα τα πράγματα έτσι κι εδώ, το σωστό timing αποτελεί το κλειδί και το αποτέλεσμα -αν υπάρχουν οι σωστές βάσεις- μπορεί να είναι αφοπλιστικά λαμπερό και αέρινο. 

Αποτελεί τελικά το συχνό λούσιμο τη λύση για τέλεια μαλλιά; Διαβάστε τη συνέχεια και όλες οι απορίες σας, θα αποτελούν πια παρελθόν...
hair2.jpg

Ποια συχνότητα στο λούσιμο θεωρείται φυσιολογική;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει μια απλή απάντηση σε αυτό το ερώτημα καθώς αποτελεί ένα θέμα που καθορίζεται από διάφορους παράγοντες. Ο τύπος των μαλλιών σας καθώς και το lifestyle το οποίο ακολουθείτε είναι δύο καλά στοιχεία για να ξεκινήσετε την αναζήτηση. Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι επαγγελματίες κομμωτές συνιστούν πως η επανάληψη 2-3 φορές την εβδομάδα είναι ιδανική. Εάν παρόλα αυτά πιστεύετε πως τα μαλλιά σας χρειάζονται μεγαλύτερη συχνότητα, τότε θα πρέπει σταδιακά να ξεκινήσετε να μειώνετε τις φορές που λούζεστε. Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας ο οποίος λέει πως όσο συχνότερα «ενδίδετε» στο αγαπημένο σας σαμπουάν τόσο πιο εύκολα θα παρατηρείτε τη ρίζα σας να λαδώνει. Ακόμη, οι τρίχες όταν έρχονται σε καθημερινή επαφή με το νερό χάνουν τη φυσική τους ζωντάνια. Σταματήστε από σήμερα κιόλας να κάνετε το λάθος του πολύ συχνού λουσίματος, καθώς στο μέλλον θα σας επιβαρύνει. 

Τι κάνουν διαφορετικά οι επαγγελματίες;

Κάθε γυναίκα θέλει να νιώθει τη μοναδική αίσθηση που χαρίζει ένα λούσιμο στο κομμωτήριο. Εάν επιθυμείτε να τη βιώσετε στη homemade εκδοχή της, τότε μη διστάσετε την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το κατάστημα, όπου αγοράζετε τα είδη για τα μαλλιά, να προμηθευτείτε με δυο διαφορετικά σαμπουάν. Ναι, καλά ακούσατε, οι κομμωτές, χρησιμοποιούν δύο προϊόντα εκ των οποίων το πρώτο απομακρύνει τους ρύπους και το δεύτερο κάνει τη δουλειά του κλασικού shampoo. 

Εxtra tip: Ενδώστε στο καλό ξέβγαλμα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στο κομμωτήριο κάνετε την πιο απολαυστική διαδικασία που είναι το μασάζ στο κεφάλι. Αυτό στο οποίο αποσκοπεί, είναι όχι μόνο να απομακρύνετε κάθε ίχνος προϊόντος το οποίο βαραίνει την τρίχα, αλλά και να καθαρίσετε το τριχωτό της κεφαλής, έτσι ώστε να απαλλαγείτε από τη συσσώρευση σμήγματος.

lousimo-poso-sixna-3.jpg

Ποια είναι η αλήθεια για το conditioner;

Οι περισσότερες είναι δεδομένο πως ορκίζονται στη χρήση του conditioner μετά από κάθε λούσιμο. Άλλες πάλι δεν τολμούν να το τοποθετήσουν -συχνά- καθώς φοβούνται πως θα βαρύνει τα μαλλιά τους. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Εάν έχετε λεπτή τρίχα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ειδικό spray αμέσως πριν το στέγνωμα κι έτσι θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα αλλά με πολύ διαφορετική υφή προϊόντος. Όσο για εσάς που επιμένετε στην παραδοσιακή μέθοδο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η τοποθέτηση του conditioner γίνεται από τη μέση του μήκους των μαλλιών και κάτω.

Extra tip: Στραγγίξτε όσο περισσότερο μπορείτε τα μαλλιά σας πριν την εφαρμογή, καθώς έτσι το προϊόν θα μπορεί να απορροφηθεί καλύτερα, χωρίς το νερό να το «αραιώνει». 

Ποια είναι τα πιο κοινά hair mistakes;

Υπάρχουν μερικά λάθη που κάνετε με τα μαλλιά σας τα οποία μπορούν να καταστρέψουν κάθε hairlook σας. Παρόλα αυτά, δύο πολύ σημαντικά το οποία φαίνεται πως οι περισσότερες γυναίκες επαναλαμβάνουν, ενώ αυτά είναι ακόμη υγρά θα αποτελέσουν το goal σας για αυτό το καλοκαίρι. Σταματήστε να επιμένετε σε οικονομικά προϊόντα, καθώς και σε μεθόδους που καίνε τις τρίχες. Το τέλειο styling απαιτεί ισορροπία και συνέπεια και πάνω σε αυτές τις δύο αρχές θα πρέπει να χτίσετε τη «στρατηγική» σας. Αφήστε στην άκρη το πιστολάκι και τη μασιά κι ενδώστε σε ένα φυσικό αποτέλεσμα με τη βοήθεια του αφρού. Ακόμη, μην παραλείπετε ποτέ τα έλαια μαλλιών που δυναμώνουν τις άκρες, καθώς έτσι το σπάσιμο θα αποτελεί πια παρελθόν! 

hair3-YkhP1.jpg

Πως θα επιλέξετε το καταλληλότερο σαμπουάν;

Ελέγξτε πριν από κάθε αγορά σας δύο βασικά στοιχεία: paraben-free και sulphate-free. Αυτά τα συστατικά μπορούν να κάνουν την τρίχα σας να φαίνεται πιο ξηρή και να χάσει τη λάμψη της. Αντιθέτως, η κερατίνη βοηθά στη θεραπεία όλων των τύπων τρίχας, ενώ ενισχύει την ελαστικότητα, τη δύναμη και τη λάμψη. Φυσικά, ποτέ μην παραλείπετε τη συμβουλή του ειδικού, ο οποίος θα είναι σε θέση να σας προτείνει τις καλύτερες θεραπείες και τα πλέον κατάλληλα προϊόντα -αποκλειστικά- για τη δική σας περίπτωση.