fbpixel

Search icon
Search
Fly high: Last-minute getaways από τη Θεσσαλονίκη για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου
ESCAPE

Fly high: Last-minute getaways από τη Θεσσαλονίκη για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

6 απευθείας πτήσεις για ένα αξέχαστο long-weekend


Εάν ακόμη δεν έχετε αποφασίσει πού και πώς θα περάσετε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, τότε δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να διαβάζετε, ώστε να ανακαλύψετε τους top προορισμούς τους οποίους μπορείτε να επισκεφθείτε απευθείας από τη Θεσσαλονίκη. Ένα αξέχαστο weekend βρίσκεται μπροστά σας και αυτή είναι μια super ευκαιρία για να πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, ξεφεύγοντας για λίγο από τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Η άνοιξη, άλλωστε, κυριαρχεί σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, τις οποίες εσείς δεν έχετε παρά να τις επισκεφθείτε!

Βιέννη, Αυστρία

shutterstock-376897447.jpg

Η όμορφη Αυστριακή πρωτεύουσα, μπορεί να σας χαρίσει υπέροχες στιγμές χαλάρωσης αλλά και μοναδικές εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το καλύτερο σνίτσελ της πόλης επισκεφτείτε το γνωστό Figlmüller (Bäckerstraße 6), που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και πιείτε το ποτό σας στο Le Loft (Praterstraße 1). Τέλος, για τη διαμονή σας επιλέξτε το Hotel Imperial (Kärntner Ring 16), όπου η αυθεντική φιλοξενία συναντά το high-end design.

Bonus: Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το μουσείο Belvedere που θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τον πίνακα του Gustav Klimt που απεικονίζει ένα από τα διασημότερο φιλιά του κόσμου!

Η πτήση πραγματοποιείται από την Transavia.

Ρώμη, Ιταλία

shutterstock-1926607007.jpg

Η Ιταλία δε θα μπορούσε να μη βρίσκεται σε αυτήν εδώ τη λίστα, καθώς αποτελεί διαχρονική επιλογή για όλους τους travelers. Ξεκινήστε με βόλτες από τη Fontana Di Trevi μέχρι τη Via Veneto, και από την Piazza di Spagna μέχρι το Κολοσσαίο και το Πάνθεον. Το ξενοδοχείο The Westin Excelsior ( Via Vittorio Veneto 125) είναι ό,τι ακριβώς αναζητάτε για πολυτελή διαμονή, που συνδυάζει όλα τα σύγχρονα comforts και την εκπληκτική θέα στα μνημεία της πόλης. Ακόμη, ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι αυθεντικών ιταλικών γεύσεων σας περιμένει στο Moma (Via di S. Basilio 42).

Bonus: Μια επίσκεψη στο Μουσείο του Βατικανού θεωρείτε must και δεν πρέπει να λείπει από την to-go list σας γι' αυτό το ταξίδι.

Η πτήση πραγματοποιείται από τη Ryanair.

Λονδίνο, Μ. Βρετανία

shutterstock-107597459.jpg

Το Λονδίνο αξίζει να γίνει μια από τις επιλογές σας για ένα ξεχωριστό τριήμερο. Περπατήστε τη Regent Street, το Piccadilly, το Govent Garden, ανακαλύψτε το Βρετανικό Μουσείο και τη σύγχρονη Tate Modern. Για τη διαμονή σας επιλέξτε το κεντρικό The Dukes Hotel (35 St James's Pl, St. James's), που αποτελεί αγαπημένο μέρος της Βασιλικής οικογένειας. Οι επιλογές για ποτό και φαγητό είναι αμέτρητες, ξεχωρίζουν όμως το The Scarfes Bar (Rosewood London, 252 High Holborn) και το Μr Fogg's Residence (15 Bruton Ln, London W1J 6JD). Τέλος, ένα υπέροχο εστιατόριο που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το Bocca di Lupo (12 Archer St, London W1D 7BB) στο Soho, το οποίο προσφέρει, μεταξύ άλλων, καταπληκτικά ιταλικά πιάτα.

Bonus: Το πιο hot spot του Λονδίνου αυτήν τη στιγμή, δεν είναι άλλο είναι το νέο Red Room του Connaught ( Carlos Pl, London W1K 2AL) , που σερβίρει το καλύτερο κρασί στον κόσμο. Επισκεφθείτε το!

Η πτήση πραγματοποιείται από τη Ryanair.

Βερολίνο, Γερμανία

shutterstock-395071564.jpg

Ως μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις στον κόσμο, το Βερολίνο είναι μια ακόμη εξαιρετική επιλογή για εσάς που θέλετε να γίνεται «ένα» με την ομορφιά του τόπου. Ένας προορισμός που είναι πάντοτε ένα βήμα μπροστά, διατηρώντας την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά του. Εάν βρεθείτε εκεί, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το Εβραϊκό Μουσείο (Lindenstraße 9-14)! Για τη διαμονή σας, διαλέξτε το ultra lux Ritz-Carlton (Potsdamer Platz 3), ενώ για το φαγητό σας όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Altes Europa (Gipsstraße 11) -ένα εστιατόριο που τιμά τις γεύσεις της Ευρώπης, πάντα με gourmet twist.

Bonus: Απολαύστε τον καφέ σας στο νέο Frank Café -ένα από τα πιο instagramable στέκια της πόλης, στον πολυσύχναστο δρόμο Schönhauser Allee.

Η πτήση πραγματοποιείται από την Aegean.

Βαρκελώνη, Ισπανία

shutterstock-259551359.jpg

Η Βαρκελώνη είναι μια πόλη «βουτηγμένη» στην κουλτούρα και την ιστορία, γι' αυτό και αξίζει να την επισκεφθείτε. Είναι φημισμένη για τη φανταστική αρχιτεκτονική του Antonio Gaudí, του οποίου τα κτήρια είναι σκορπισμένα σε ολόκληρη την πόλη. Το πιο διάσημα κι εντυπωσιακά μπορεί να θεωρηθούν ότι είναι αυτά κατά μήκος της Passeig de Gràcia, όπου θα βρείτε το La Pedrera και το Casa Batlló. Το 5* W Barcelona (Plaça Rosa Del Vents 1) είναι ιδανικό για εσάς που επιθυμείτε να βιώσετε μια μοναδική εμπειρία διαμονής με όλες τις ανέσεις, ενώ μπορείτε να γευτείτε εξαιρετικά πιάτα στο Lasarte (C/de Mallorca 259), όπου η ζεστή ατμόσφαιρα κυριαρχεί και το φαγητό συνδυάζεται φοβερά με τα απίθανα κρασιά που προσφέρονται.

Bonus: Για τους λάτρεις της τέχνης, η έκθεση "The World of Banksy. The Immersive experience" (Carrer de Trafalgar 34), που αναδεικνύει τη ζωή και το σπουδαίο έργο του Banksy, αξίζει μια θέση στην ατζέντα σας.

Η πτήση πραγματοποιείται από την Aegean.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

shutterstock-1028628301.jpg

Μια πόλη γεμάτη χρώματα και με πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο! Το υπέροχα σπίτια που μας γυρίζουν σε μι άλλη εποχή τα όμορφα κανάλια και τα απίθανα αξιοθέατα συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι. Εάν διαλέξετε το Άμστερνταμ, μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά το μουσείου του Van Gogh (Museumplein 6), αλλά και το φημισμένο μουσείο της πόλης, Rijksmuseum (Museumstraat 1). Πραγματοποιήστε το check-in σας στο Hotel Estherea (Singel 303-309) όπου το design του παρελθόντος γίνεται «ένα» με αυτό του μέλλοντος. Για το φαγητό και το ποτό σας, επιλέξτε το Kop Van Jut Eetcafe (Leidsekruisstraat 24), ένα διαχρονικό spot που «πλημμυρίζεται» από αρώματα και ζεστασιά.

Bonus: Το Museum Ons'Lieve Heer Op Solder (Oudezijds Voorburgwal 38-40), είναι ένα από τα πιο διάσημα μουσεία της πόλης, με baroque αισθητική στους χώρους του και με εκθέσεις τέχνης που θα σας συναρπάσουν.

Η πτήση πραγματοποιείται από την Transavia.

Κεντρική φωτογραφία: Βιέννη