fbpixel

Search icon
Search
Then we take Berlin: Tα νέα συναρπαστικά to-do εάν ταξιδέψετε στο Βερολίνο
MAGAZINE

Then we take Berlin: Tα νέα συναρπαστικά to-do εάν ταξιδέψετε στο Βερολίνο

Από τον χώρο της τέχνης, της γαστρονομίας και της αρχιτεκτονικής


Η Γερμανία που δε θα μπορούσε ν’ απουσιάζει από αυτήν την travel list, με την προσοχή μας να επικεντρώνεται στην πρωτεύουσά της, το Βερολίνο. Νέες προτάσεις ψυχαγωγίας, fine dining και διασκέδασης απογειώνουν την όλη εμπειρία των επισκεπτών, κατατάσσοντας τη συγκεκριμένη πόλη στις πιο κορυφαίες επιλογές για τον φετινό χειμώνα.

Η γαστρονομική σκηνή μιας χώρας είναι σίγουρα κάτι που διαμορφώνει τη συνολική εμπειρία που αφήνει ένα ταξίδι, σε όποια γωνιά του πλανήτη κι αν επιλέξουμε να είναι αυτό. Το Βερολίνο μάς συστήνεται εκ νέου μέσα από το ολοκαίνουριο “12 seasons Berlin”, το οποίο επαναπροσδιορίζει το sustainability, μέσα από πιάτα που ποντάρουν στη δύναμη της φύσης και τα δώρα που αυτή προσφέρει. Το concept έχει να κάνει με το πόσο καλά εναρμονίζονται οι γεύσεις με την κάθε εποχή του χρόνου, σερβίροντας τα ανάλογα πιάτα αλλά και ποτά. 

dsc-8213-scaled.jpg
Το εστιατόριο The Cord

Για εξίσου απαιτητικούς ουρανίσκους, το εστιατόριο The Cord καλύπτει όλα τα γούστα -από κρεατικά μέχρι seafood και vegetarian επιλογές-, ενώ εάν βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να δώσετε μια γευστική ευκαιρία στα super tasty finger food, τα οποία θα συνοδεύσουν το ποτό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα πιάτα του εστιατορίου φέρουν την υπογραφή του πολυβραβευμένου chef Thomas Kammeier, ενώ το όνομα του χώρου προέρχεται από το θρυλικό αυτοκίνητο “Cord 810/812” του 1937, το οποίο αποτέλεσε πρωτοποριακή κυκλοφορία για την εποχή του και υπάρχει στον χώρο ως έκθεμα.

Όσο για τον καφέ σας, απολαύστε τον στο Frank Café -ένα από τα πιο instagramable στέκια της πόλης, στον πολυσύχναστο δρόμο Schönhauser Allee-, όπου η baroque αρχιτεκτονική γίνεται «ένα» με τη σύγχρονη αισθητική και τα jungle στοιχεία στη διακόσμηση. Ακόμη κι αν δεν προτιμάτε τον καφέ, ένας χυμός Lässig Rainer με βασικά συστατικά το νερό καρύδας, τον κουρκουμά και το μαύρο πιπέρι θα σας δώσει το boost που χρειάζεστε για να συνεχίσετε τη βόλτα σας.

polygon-playground-02.jpg
Έκθεμα “Polygon Playground” από την έκθεση στο Dark Matter

Η «καρδιά» της γερμανικής πρωτεύουσας χτυπά σε ρυθμούς τέχνης, μιας και την προσοχή μας κεντρίζει η μόνιμη έκθεση στο Dark Matter στην περιοχή Köpenicker, η οποία μας μεταφέρει σ’ ένα παράλληλο σύμπαν, όπου ο φουτουρισμός συναντά την πραγματικότητα.

Οι εγκαταστάσεις φωτός και τα installations του καλλιτέχνη Chris Bauder προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει το σχεδιαστικό του ταλέντο, το οποίο δίνει την αίσθηση πως βγήκε απευθείας από το μέλλον, εφόσον οι light-filled ψευδαισθήσεις ξεπερνούν κάθε φαντασία και φιλοξενούνται στα δωμάτια ενός απόλυτα μοντέρνου και ειδικά διαμορφωμένου κτιρίου. 

6150fe875dd6b-cf011802.jpg
Το ολοκαίνουριο μουσειακό συγκρότημα Humboldt Forum

Παρόμοια, αξέχαστη εμπειρία μπορεί κανείς να ζήσει στο creative concept του The Lighthouse of Digital Art, στο κέντρο της πόλης, και συγκεκριμένα στην οδό Revaler, όπου ένας virtual κόσμος φτιαγμένος από προβολείς και λέιζερ υψηλής ανάλυσης είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες που θέλουν να περπατήσουν στο φεγγάρι, να μελετήσουν τα αστέρια και να γίνουν μέλος μιας πραγματικότητας που ισορροπεί μεταξύ τέχνης και τεχνολογίας.

unendlich-blau-das-ultramarin.jpg
Ο έναστρος ουρανός στη στάση μετρό Museumsinsel

Ακόμη, το Βερολίνο πρωτοπορεί και κάνει πιο ενδιαφέρουσα την αναμονή των κατοίκων και των ταξιδιωτών και στο μετρό, μιας και μεταξύ της Alexanderplatz και της Πύλης του Βρανδεμβούργου έχουν χτιστεί τρεις νέοι, υπερσύγχρονοι υπόγειοι σταθμοί υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Oliver Collignon: οι Rotes Rathaus, Unter den Linden και Museumsinsel. Βασικό highlight και των τριών αποτελεί ο λαμπερός έναστρος ουρανός, που έχει κατασκευαστεί στην οροφή, ενώ παράλληλα ο κόσμος μπορεί να θαυμάσει τα εκθέματα που έχουν τοποθετηθεί για να εξασφαλίσουν μια πιο artistic και ταυτόχρονα μοντέρνα αισθητική.

1629793467071-c85f6b01-23a6-4187-a241-e71fcac1167d.jpg
Το εσωτερικό της νέας boutique της KPM

Επιπλέον, στη λεωφόρο Kurfürstendamm, το νέο κατάστημα της εταιρίας Royal Porcelain Factory -της KPM, όπως πολλοί τη γνωρίζουν με τα αρχικά της γερμανικής ονομασίας της- δεσπόζει και κεντρίζει την προσοχή των interior design lovers, μιας κι εκεί μπορεί κανείς να εντοπίσει ίσως τα πιο ποιοτικά πορσελάνινα σερβίτσια και διακοσμητικά στον κόσμο. Πέρα από τις home συλλογές του δημοφιλούς brand, μπορείτε να προμηθευτείτε και σοκολάτες με την ιστορική υπογραφή της Sawade, για να τις απολαύσετε εσείς οι ίδιοι ή να τις δωρίσετε στους αγαπημένους σας.

Τhe city’s insider

anastasia-titel-202016017.jpg
Anastasia Zampounidis

Περιήγηση στο Βερολίνο με την ελληνικής καταγωγής, Anastasia Zampounidis που ζει κι εργάζεται ως παρουσιάστρια και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, έχοντας αφήσει το δικό της στίγμα ως dj στη Γερμανία. Με το ελληνικό ταμπεραμέντο της, τη μοναδική μεσογειακή ομορφιά της και τη νεανική της εμφάνιση καταφέρνει να τραβήξει τα βλέμματα όλων και να κάνει όλους εμάς τους Έλληνες ιδιαίτερα υπερήφανους.

Τα 5 must-see αξιοθέατα για εκείνη: η εκπληκτική θεά από το tv tower στην alexander platz, η rosenthaler platz, το ιστορικό checkpoint charlie, η eastside gallery και η αγορά gendarmenarkt.

Στους 5 «κρυμμένους θησαυρούς» της πόλης συγκαταλέγει: το spa vabali, το the circus hostel, το berghain club & panorama bar, το mauerpark και Το flea market.

Από τις νέες αφίξεις θα διάλεγε: το ανακαινισμένο μουσείο berliner schloss, το εμπορικό κέντρο bikini berlin, το μουσείο για παιδιά anoha, το θέατρο friedrichstadt-palast και φυσικά το disgusting Food museum.

Προσωπικά, αγαπά την κουζίνα του ασιατικού εστιατορίου kuchi, τον καφέ και την ατμόσφαιρα του katerholzig berlin, το δάσος grunewald, το πάρκο schwangere auster και το ιστορικό brandenburg gate.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021