fbpixel

Search icon
Search
Art Bar: To νέο Red Room του Connaught στο Λονδίνο σερβίρει το καλύτερο κρασί στον κόσμο
DESIGN NEWS

Art Bar: To νέο Red Room του Connaught στο Λονδίνο σερβίρει το καλύτερο κρασί στον κόσμο

Εκεί όπου η τέχνη συνδυάζεται μοναδικά με το fine dining


Στο θρυλικό ξενοδοχείο The Connaught του Λονδίνου ένας νέος χώρος άνοιξε πρόσφατα και φέρει την ονομασία "Red Room". Πρόκειται για ένα wine bar, όπου σερβίρεται το καλύτερο κρασί στον κόσμο, στον χώρο του οποίου η τέχνη έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Απαράμιλλο design, «φλογερές» λεπτομέρειες και λονδρέζικη αισθητική συνθέτουν ένα πραγματικά ονειρεμένο σκηνικό!

An art-filled place to be

connaught-2.jpg

Η ονομασία του bar μάς κάνει να αναρωτιόμαστε: «Γιατί κόκκινο και όχι κάποιο άλλο χρώμα;». Στην ουσία, το όνομα προέκυψε από τα κόκκινα έργα τέχνης που πρωταγωνιστούν στον χώρο, με το δικό τους background story το οποίο αξίζει να αναφέρουμε.

Εντοπίζεται μια συλλογή κομματιών σε διάφορα μέσα από τέσσερις γυναίκες οραματιστές: τη Louise Bourgeois, τη Jenny Holzer, την Trina McKillen και το νέα πρωτοποριακή Βιετναμέζα καλλιτέχνη, Tia-Thuy Nguyen.

Το εκπληκτικό -σχεδόν βγαλμένο από παραμύθι- bar είναι προσβάσιμο από μια κόκκινη βελούδινη κουρτίνα, ενώ πίσω από αυτήν είναι κρυμμένη η γνωστή φινέτσα του ξενοδοχείου. Η όλη διακόσμηση αποτίνει φόρο τιμής στις δημιουργικές γυναίκες και σε αυτές που ήδη αφήνουν το αποτύπωμά τους στον χώρο της τέχνης.

49d91ae92914dccf83ba41587c06a4a5.jpg

Τι καλύτερο από το να απολαμβάνει κανείς το ποτό του σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Σε ένα περιβάλλον όπου η ζεστασιά γίνεται ολοκάθαρη όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του. Τα θερμά χρώματα και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, έχουν εξασφαλίσει ένα περιβάλλον που μεταμορφώνεται στο απόλυτο meeting point του Λονδίνου για τους κρύους μήνες του χρόνου -και όχι μόνο.

The ultimate wine experience

claridges-paintersroom-justindesouza-3-512x768.jpg

Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός πως η κάβα του Connaught διαθέτει περισσότερες από 3.000 ετικέτες και πάνω από 30.000 μπουκάλια, και αυτή η εξαιρετική συλλογή παρουσιάζεται από το bar του Red Room, το οποίο προσφέρει μια προσεκτικά μελετημένη και άκρως εντυπωσιακή λίστα κρασιών που εποπτεύεται από τον wine expert του ξενοδοχείου, Daniel Manetti.

Bonus, ένα επαναστατικό σύστημα Coravin (το οποίο επιτρέπει να ρίχνετε κρασί χωρίς να αφαιρεθεί ο φελλός) καθιστά δυνατό το σερβίρισμα σπάνιων και εξαιρετικών κρασιών στο ποτήρι -συμπεριλαμβανομένου ενός Petrus του 1994, του πιο διάσημου Merlot του κόσμου.

connaught-3.jpg


Στον εκπληκτικό χώρο που φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του Bryan O’Sullivan, τα κρασιά σερβίρονται σε μαρμάρινα καροτσάκια, ίδια με το υλικό που πρωταγωνιστεί και στο υπόλοιπο indoor σκηνικό. Τίποτα δεν καταφθάνει στο τραπέζι χωρίς να του δοθεί η πρέπουσα προσοχή, με σκοπό οι guests να μείνουν απόλυτα ευχαριστημένοι.

red-room-banner3-1920x720.jpg


Πέρα από το εκπληκτικό κρασί, όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γευτούν και τα εκπληκτικά finger foods που προσφέρονται σε συνδυασμό με το ποτό. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι, η γεύση τους απογειώνει τις αισθήσεις και θα σας κάνει να μην μπορείτε να αντισταθείτε.

Ένα ξεχωριστό new opening στην πόλη του Λονδίνου, που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας, απογειώνοντας την έννοια του fine dining και κάνοντάς μας να θέλουμε να το επισκεφθούμε!