fbpixel

Search icon
Search
Fall mode on: Οι must-visit κοντινοί προορισμοί που περιμένουν να τους ανακαλύψετε
ESCAPE

Fall mode on: Οι must-visit κοντινοί προορισμοί που περιμένουν να τους ανακαλύψετε

Οργανώστε το ταξίδι σας και απολαύστε ένα σύντομο break


Η αλήθεια είναι πως το φετινό καλοκαίρι ήταν αρκετά δύσκολο και... επίπονο για τους περισσότερους, με το θερμόμετρο να παραμένει σε πολύ-πολύ υψηλά επίπεδα για διαδοχικές εβδομάδες κι αυτό δε δείχνει να αλλάζει σύντομα. Συνεπώς, είναι πολλοί αυτοί που αποζητούν ένα mini-break σε μέρη πιο δροσερά και λίγο διαφορετικά, θέλοντας να μπουν σε fall mood από τώρα.

Αν αυτό που ψάχνετε είναι ένας προορισμός κοντά στη Θεσσαλονίκη, με μαγικά τοπία και μοναδικά vibes, για την απόλυτη ξεκούραση και αποφόρτιση, συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τα must-visit places.

Enjoy!

Καστοριά

shutterstock-2171742643.jpg

Είναι πάντα δροσερή, γεμάτη με μεθυστικά αρώματα, με έντονο το στοιχείο της παράδοσης, με μία αύρα πολύ ιδιαίτερη. Η Καστοριά ή αλλιώς η "Αρχόντισσα της Μακεδονίας" είναι ο ιδανικός προορισμός για το φθινόπωρο, καθώς αυτή την εποχή αποκτά μία διαφορετική ομορφιά. Η ξακουστή λίμνη της, λειτουργεί σαν καθρέφτης ολόκληρης της πόλης τις περισσότερες ημέρες του χρόνου κι αμέσως, φτάνοντας σε αυτήν, θα αισθανθείτε να σας κατακλύζουν απίστευτα συναισθήματα χαλάρωσης. Ο γύρος της λίμνης Ορεστιάδας με ποδήλατο είναι το απόλυτο must για όσους επιλέγουν αυτότο μέρος, ενώ κοντά στην εκκλησία της Παναγιάς της Μαυριώτισσας υπάρχουν αμέτρητα, μικρά ταβερνάκια που σερβίρουν τοπικούς μεζέδες και προσφέρονται για μία σύντομη στάση. Επίσης, επιβάλλεται ένας περίπατος στα καλντερίμια των παλιών συνοικιών Απόζαρι και Ντολτσό, όπου δεσπόζουν οι εντυπωσιακές βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες και τα επιβλητικά αρχοντικά, αλλά και μία βόλτα στο Σπήλαιο του Δράκου, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης, λίγο πριν τη μονή. Μαγικές εικόνες, μαγικά τοπία...

Μετέωρα

shutterstock-2466918057.jpg

Τα Μετέωρα είναι το απόλυτο go to place αυτή την περίοδο και είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς μία εκδρομή πολύ διαφορετική από τις άλλες, γεμάτη ξεκούραση σε μαγευτικά τοπία. Η UNESCO έχει ορίσει τα Μετέωρα ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας» κι όσοι το έχουν επισκεφθεί, κάνουν λόγο για ένα απίστευτο θαύμα της φύσης, με την ανθρώπινη παρουσία να παίζει το δικό της καθοριστικό ρόλο κι η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορεί να το περιγράψει κανείς με διαφορετικά λόγια. Η πεζοπορία είναι το Νο1 πράγμα που θα πρέπει να προσθέσετε στην to do list σας, εφόσον επιλέξετε τον συγκεκριμένο προορισμό, προκειμένου να γνωρίσετε από κοντά τη φυσική και ιστορική ομορφιά του, ξεκινώντας από την πλατεία Καστρακίου και συνεχίζοντας στο μονοπάτι που ξεκινάει από τους πρόποδες των βράχων, στην καρδιά του καταπράσινου δάσους, για να καταλήξετε στο Καστράκι. Οι εικόνες που θα δείτε, θα μείνουν για πάντα αποτυπωμένες στην καρδιά σας.

Καβάλα

shutterstock-2476591127.jpg

Βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από τη Θεσσαλονίκη κι αναμφίβολα, πρόκειται για ακόμη μία πόλη, που αξίζει να την εξερευνήσει κανείς από κοντά, θαυμάζοντας την σπάνια ομορφιά της. Οι γειτονιές, η ιστορία της, οι γεύσεις και τα αξιοθέατά της, είναι μερικά μόνο από αυτά που χαρακτηρίζουν την Καβάλα και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι ειδικά αυτή την εποχή αποτελεί πόλο έλξης για όσους επιθυμούν να κάνουν μία σύντομη, αλλά άκρως αναζωογονητική απόδραση. Η συνοικία της Παναγίας, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το λιμάνι, θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίερα μέρη της, ενώ must-see είναι κι η πλατεία με την ιστορική εκκλησία της Παναγίας, τα οθωμανικά κτίσματα, τα επιβλητικά αρχοντικά και τον φάρο. Η Καβάλα προσφέρεται για περπάτημα κι ο παραλιακός της δρόμος είναι γεμάτος με εντυπωσιακά φοινικόδεντρα και μικρά μαγαζάκια, που μοιάζουν ιδανικά για μία στάση, ενώ η γειτονιά των Σφαγείων προσφέρει την πιο μαγευτική θέα στη θάλασσα.

Πήλιο

shutterstock-2078128354.jpg

Είναι το απόλυτο μέρος που συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο το βουνό με τη θάλασσα, έχοντας να επιδείξει μεταξύ άλλων εντυπωσιακά τοπία και μία πλούσια παράδοση. Το Πήλιο, δε θεωρείται τυχαία ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς που μπορεί να επισκεφθεί κανείς κάθε εποχή του χρόνου, καθώς προσφέρεται για εξερεύνηση, για περπάτημα και πεζοπορία στα μαγευτικά τοπία του, ενώ ο τόπος αυτός φημίζεται και για τη γαστρονομία του. Είτε είστε λάτρεις της κρεατοφαγίας, είτε προτιμάτε τους θαλασσινούς μεζέδες, είναι σίγουρο πως θα συναντήσετε πολλές, διαφορετικές επιλογές, αν και σε αυτή την περίπτωση, εφόσον ανήκετε στην πρώτη κατηγορία ίσως να είστε λίγο περισσότερο ευνοημένοι. Οι locals μοιάζουν πάντα έτοιμοι και πρόθυμοι να υποδεχθούν τους visitors με την καλύτερη δυνατή διάθεση και πραγματικά, είναι σίγουρο πως το Πήλιο θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας από το πρώτο, κιόλας λεπτό...

Λουτρά Πόζαρ

shutterstock-1319425259.jpg

Ένας ακόμη καταπράσινος παράδεισος μία ανάσα από τη Θεσσαλονίκη κι αποτελεί ιδανική επιλογή γι' αυτή την περίοδο. Τα λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Βόρας κι αποτελούν πόλο έλξης για τους Θεσσαλονικείς κι όχι μόνο, ειδικά πλησιάζοντας προς το φθινόπωρο. Οι καταρράκτες, οι εντυπωσιακές φυσικές πισίνες, οι θερμές πηγές κι η πλούσια παρθένα βλάστηση, συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, την ώρα που η θερμοκρασία του νερού είναι σταθερά στους 37 βαθμούς. Μία επίσκεψη στο χαμάμ, το περίφημο υδροθεραπευτήριο με τις εσωτερικές πισίνες, τους τεχνητούς καταρράκτες και την εξωτερική πισίνα τεραστίων διαστάσεων θεωρείται -φυσικά- must, όπως και μία βόλτα στο φαράγγι, με θέα τα τιρκουάζ νερά και τα επιβλητικά βράχια που δεσπόζουν περιμετρικά. Πανέμορφο μέρος, ιδανικός προορισμός ειδικά για αυτούς που δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους και θέλουν απλά να κάνουν ένα σύντομο break από όλους κι από όλα!

Κεντρική φωτογραφία: Πήλιο