fbpixel

Search icon
Search
4+1 tips που θα σας βοηθήσουν να λάμψετε στις εξόδους του Σαββατοκύριακου
MAKE UP

4+1 tips που θα σας βοηθήσουν να λάμψετε στις εξόδους του Σαββατοκύριακου

Ένας οδηγός για να πετύχετε το τέλειο summer makeup look


Τι είναι η λάμψη; Αν θα έπρεπε να πω μερικά πράγματα για αυτήν θα ήταν σίγουρα ότι πρόκειται για κάτι που "κυνηγάμε" διαρκώς, κάτι που επιζητούμε για την επιδερμίδα μας και το οποίο προσπαθούμε να επιτύχουμε με την skincare routine μας αλλά και ένα ολοκληρωμένο, σωστά τοποθετημένο μακιγιάζ. Βέβαια, αυτή η λάμψη πηγάζει και από μέσα μας, τόσο σε ψυχικό όσο και σε σωματικό επίπεδο, καθώς καμία κρέμα δεν μπορεί να επανορθώσει για μια κακή διατροφή ή για την έλλειψη άσκησης ή ακόμη και για μια δυσάρεστη διάθεση. Ωστόσο, εάν για κάτι είμαι σίγουρη, αυτό είναι το γεγονός ότι η καλοκαιρινή λάμψη δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Καθώς, λοιπόν, προετοιμαζόμαστε για τα weekend outings μας και για το καλοκαίρι που πλησιάζει, ας δούμε πως μπορούμε να προσφέρουμε ένα luminous boost στις εμφανίσεις μας.

Διαβάστε τα 5 beauty editor approved makeup tips που θα σας προσφέρουν τη λάμψη που προσδοκάτε!

1. Αξιοποιήστε τα οφέλη των facial tools 

Πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε facial tools. Είναι κάτι που οι γυναίκες νομίζουν ότι είναι πολλή δουλειά, αλλά κάθε φορά που χρησιμοποιώ εργαλεία και βλέπω πόσο γρήγορα αλλάζει το δέρμα μου, με ξετρελαίνει. Το να αφιερώσεις πέντε λεπτά με ένα ρολό προσώπου ή μια συσκευή μικρορεύματος σημαίνει ότι ξεκινάς από ένα σημείο όπου το δέρμα φαίνεται ήδη ζωντανό, πράγμα που κάνει πραγματικά μεγάλη διαφορά. Με το foundation, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια μελετημένη ποσότητα κάλυψης, αφήνοντας παράλληλα το δέρμα να αναπνεύσει, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είστε πιο μίνιμαλ με τις πούδρες σας και να αναμειγνύετε το foundation σας.

snapinstaapp-434618911-7533061933425315-503813644494773166-n-1080-1.jpg

2. Τοποθετήστε στρώσεις από foundation για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα

Οι ειδικοί στρέφονται πάντα σε στρώσεις από ελαφριά προς μεσαία υγρά και κρεμώδη μορφή foundation μαζί για να επιτρέψουν στη φυσική υφή της επιδερμίδας να λάμψει. Θέλετε να φαίνεται σαν να έχετε καταβάλει ελάχιστη προσπάθεια, ακόμη και αν δεν έχετε καταβάλει. Αν νιώθετε ότι χρειάζεστε λίγη περισσότερη κάλυψη, χτίστε την με την ίδια φόρμουλα ή εφαρμόστε ένα concealer από πάνω για να αντιμετωπίσετε τυχόν ατέλειες ή μελάγχρωση, αντί να επιλέξετε την έντονη κάλυψη μιας βαριάς φόρμουλας. Ολοκληρώστε με μια σκόνη πούδρας για να αμβλύνετε όπου χρειάζεται.

3. Το ρουζ θα κάνει το δέρμα σας να δείχνει ζωντανό

Λατρεύω μια "blushy" εμφάνιση. Χρησιμοποιώ τόσο κρέμες όσο και πούδρες για το καλύτερο αποτέλεσμα. Πρώτα απλώνω ένα κρεμώδες ρουζ, το πασπαλίζω ελαφρά με μια πούδρα σταθεροποίησης και στη συνέχεια προσθέτω περισσότερο ρουζ σε σκόνη από πάνω. Όσον αφορά το χρώμα και την τοποθέτηση, αναμειγνύω ένα απαλό ή μπρονζέ ρουζ στην κορυφή των ζυγωματικών και στο μέτωπο, ελαφρώς κάτω από τη γραμμή των μαλλιών - δεν πρέπει να είναι απευθείας στη γραμμή των μαλλιών. Η ανάμειξη του ρουζ σε άλλα σημεία εκτός από τα μάγουλα θα κάνει το μακιγιάζ σας να δείχνει πιο συνεκτικό. Για να ολοκληρώσω, στη συνέχεια, συνεχίζω με ένα πιο φωτεινό χρώμα στα μήλα των μάγουλων.

snapinstaapp-408483790-909636960356220-4648926811501692847-n-1080.jpg

4. Ανανεώστε το smoky eye με nude αποχρώσεις

Φυσικά και μας αρέσει ένα smoky-nude look στα μάτια, όταν δεν υπάρχει cut crease αλλά ένα "φωτοστέφανο" χρώματος χωρίς να είναι πολύ σκοτεινό. Οπότε, φτιάξτε το smoky eye σας με ένα bronzer ή έναν πιο σκούρο τόνο σκιάς και πραγματικά αναμείξτε το στην τελειότητα πάνω από την πτυχή, σχεδόν μέχρι το φρύδι, έτσι ώστε να είναι σχεδόν αόρατο αλλά να δίνει ένα όμορφο, διάχυτο χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέστε μια λάμψη στο βλέφαρο για περισσότερη φρεσκάδα, καθώς και μια ιδέα από eyeliner και μάσκαρα για να μεταμορφώσετε το παιχνίδι. Για πρόσθετο δράμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιο σκούρα απόχρωση, ή ακόμα και μαύρο, μόνο στις εξωτερικές γωνίες του ματιού για ένα υπέροχο αποτέλεσμα cat-eye.

5. Εφαρμόστε το bronzer με τα δάχτυλά σας

Το μυστικό για ένα φυσικό, ηλιόλουστο δέρμα είναι να μιμηθείτε το σημείο που ο ήλιος χτυπάει το πρόσωπό σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε δύο δάχτυλα (το δαχτυλίδι και το μεσαίο) για να απλώσετε το προϊόν μαυρίσματος στα υψηλότερα σημεία του προσώπου. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας με αυτόν τον τρόπο -και όχι πινέλο- σημαίνει ότι έχετε περισσότερο έλεγχο και μπορείτε να χτίζετε το χρώμα σιγά-σιγά, αντί να το εφαρμόζετε με το ζόρι- εγώ χρησιμοποιώ πολύ τα χέρια μου για να χτίζω το μακιγιάζ. Για να πετύχετε αυτό το φινίρισμα "δεύτερης επιδερμίδας", θέλετε να αισθάνεστε σαν να δουλεύετε το bronzer στο δέρμα σας. Αναζητήστε μια φόρμουλα με κρεμώδες φινίρισμα που θα αντέξει στη ζέστη.

Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και δεν θα απογοητευτείτε!