fbpixel

Search icon
Search
Τα must-dos σε τρία ελληνικά νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα κι αυτό το καλοκαίρι
TRAVEL

Τα must-dos σε τρία ελληνικά νησιά που μαγνητίζουν τα βλέμματα κι αυτό το καλοκαίρι

Super-hot προορισμοί που έχουν να προσφέρουν πολλά


Κάθε χρόνο τα ελληνικά νησιά αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς visitors από κάθε γωνιά του κόσμου. Άλλα, είναι πιο κοσμοπολίτικα κι άλλα, προσφέρονται για ξεκούραση και αποφόρτιση μακριά από όλους κι από όλα, γι' αυτό κι είναι σίγουρο πως ό,τι κι αν ψάχνει κανείς, θα το βρει στη χώρα μας. Αν έχετε ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση του επόμενου προορισμού για τη νέα εξόρμησή σας κι αναρωτιέστε ποιο νησί είναι το κατάλληλο για εσάς, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε το δικό σας travel-plan και να κάνετε την πιο σωστή επιλογή.

Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε ό,τι πιο hot ξεχωρίζει σε τρία iconic νησιά της χώρας κι αντλήστε έμπνευση με φόντο το next short-trip σας.

Enjoy your vacay!

Μύκονος

shutterstock-2424684479.jpg

Είναι πολύ λαμπερή, είναι ιδιαίτερη και όσοι έχουν βρεθεί ήδη σε αυτήν, παραδέχονται πως πρόκειται για ένα νησί με πολλά διαφορετικά πρόσωπα. Η Μύκονος είναι -αναμφίβολα- κοσμοπολίτικη κι αποτελεί το απόλυτo hot spot για τους διάσημους celebrities και τους A-listers που καταφθάνουν σε αυτήν κάθε καλοκαίρι, για τις πιο καυτές καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που τη χαρακτηρίζει. Έχει να επιδείξει μία σειρά από εντυπωσιακές παραλίες -εκτός από τα iconic beach clubs- και ειδυλλιακά τοπία, ενώ φημίζεται και για τη γαστρονομία της, καθώς σε αυτήν έχουν κάνει απόβαση διεθνούς φήμης chefs, που αποτελούν πόλο έλξης για τους gastronomy-lovers. Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία στο πανέμορφο, αυτό, νησί των Κυκλάδων, εστιάζοντας στην πιο αυθεντική ομορφιά του. Εμπνευστείτε από locals και τη νησιωτική φινέτσα τους, δοκιμάστε τη φημισμένη, κυκλαδίτικη κουζίνα και τους μεγάλους θησαυρούς της και κάντε ένα σύντομο break από τη δική σας καθημερινότητα, σε ένα νησί που θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας.

Το eat

Στη Μύκονο, συναντά κανείς αμέτρητα restaurants που φημίζονται για τα πεντανόστιμα πιάτα και τους γαστρονομικούς θησαυρούς τους και το Nolan Mykonos είναι το place to be για όσους αγαπούν το καλό φαγητό και θέλουν να ανακαλύψουν νέες γεύσεις και μεθυστικά αρώματα. Το δημοφιλές comfort food εστιατόριο μετακόμισε πέρυσι το καλοκαίρι στο νησί των Κυκλάδων και τώρα, επιστρέφει για την season 2 που αναμένεται να είναι πολύ-πολύ καυτή! Το Nolan φέρει την υπογραφή του Σωτήρη Κοντιζά και δεν αποτελεί τυχαία πόλο έλξης για τους food-lovers που καταφθάνουν στο νησί και θέλουν να γνωρίσουν την αθέατη πλευρά του, με το menu να περιλαμβάνει επιλογές που αντλούν έμπνευση από τη σύγχρονη κουζίνα με επίκεντρο την Ελλάδα, αλλά να έχει και πολλές ασιατικές επιρροές και iconic πιάτα που είναι πάντα ολόφρεσκα, με τα πλούσια αρώματα να συνδυάζονται ιδανικά με τις πιο εκλεκτές ετικέτες και απολαυστικά signature drinks.

To stay

Η Μύκονος καταφέρνει να συνδυάζει με έναν πολύ δικό της, μοναδικό τρόπο την ηρεμία και την κοσμοπολίτικη αύρα, κάτι που αποτυπώνεται και στο ολοκαίνουριο Deos Mykonos - A Myconian Collection Hotel. Η υπέροχη θέα, η αυθεντική σύνδεση με τη φύση και το minimal στιλ είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτό το μέρος, που κάνει δυναμική είσοδο στο νησί φέτος κι αποτελεί την ιδανική επιλογή για μία super-smooth διαμονή σε μία μαγική τοποθεσία. Διαθέτει υπέρκομψες suites με ιδιωτική πισίνα, spa, γυμναστήριο, bar κι εστιατόριο, όπου ο τοπικός πλούτος συναντά τη μεσογειακή διατροφή, με το αποτέλεσμα να είναι εκρηκτικό!

Don't miss

Αναμφίβολα, η Μύκονος είναι το απόλυτο, το must-visit νησί για τους fashion-lovers κι όσους αγαπούν τα iconic brands και τους πιο διάσημους οίκους μόδας, που κάθε χρόνο δημιουργούν τα δικά τους pop-up stores που μαγνητίζουν τα βλέμματα. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτήν την κατηγορία και σκοπεύετε να βρεθείτε στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, μην παραλείψετε να βρεθείτε στο νέο κατάστημα του Tommy Hilfiger, που πρόσφατα ταξίδεψε σε αυτό αποκλειστικά για να δώσει το δικό του δυναμικό "παρών" στα εγκαίνια του brand-new store του, που αποτελεί ήδη πόλο έλξης. Σε αυτό θα βρείτε μοναδικά pieces που θα σας ακολουθήσουν σε όλη την καλοκαιρινή season και θα αναβαθμίσουν αμέσως κάθε σας look.

Άνδρος

shutterstock-2303757069.jpg

Ένα κυκλαδίτικο νησί που διαφέρει από τα υπόλοιπα. Ένα νησί με σπουδαία ναυτική παράδοση, που κερδίζει αμέσως μία θέση στην καρδιά των visitors με την ιδιαίτερη φινέτσα και τη μοναδική αρχιτεκτονική του. Αυτή είναι η Άνδρος, που φημίζεται για τις πολλές πηγές και την πλούσια βλάστησή της, την ώρα που οι νερόμυλοι και τα πετρόχτιστα γεφύρια συνθέτουν ένα μοναδικό κυκλαδίτικο τοπίο, που δύσκολα θα συναντήσει κανείς οπουδήποτε αλλού. Σήμα κατατεθέν της αποτελούν οι πανέμορφες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, αλλά και η γαστρονομία της, καθώς το εύφορο έδαφός της αποτελεί την ιδανική βάση για την παραγωγή πολλών τοπικών products που αποτελούν την πρώτη ύλη για μια πληθώρα παραδοσιακών συνταγών, με μεθυστικά αρώματα και γεύσεις που ταξιδεύουν το μυαλό και την καρδιά.

Το eat

Αισθάνεστε έτοιμοι να αφεθείτε στις αυθεντικές γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας και να απολαύσετε ένα γαστρονομικό ταξίδι στα πιο iconic ελληνικά places, μέσα από μαγικές γεύσεις και πλούσια αρώματα; Το Branda Restaurant Andros θα σας προσφέρει ακριβώς αυτά και ακόμη περισσότερα, καθώς είναι το go to place για τους gastronomy-lovers που καταφθάνουν στην Άνδρο για τις διακοπές τους. Στο menu του, συναντά κανείς μία απίστευτη ποικιλία από φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, μοναδικές σαλάτες, εκλεκτά κρασιά και σαμπάνιες, που συνδέονται μαγικά με την ωραιότερη θέα στο Μπατσί και το μεθυστικό άρωμα του Αιγαίου. 

Το stay

Πώς θα σας φαινόταν να μείνετε σε ένα super-stylish hotel, που βρίσκεται πολύ κοντά στην καρδιά της Άνδρου; Απολαύστε μία ξεχωριστή εμπειρία φιλοξενίας στο Iliades Boutique Luxury Suites & Pools, όπου η πέτρα και το ξύλο κυριαρχούν σε ένα μοναδικό multiplex δωματίων με μοναδική θέα στο Μπατσί. Τα luxury rooms του, έχουν βεράντα με θέα τη θάλασσα, ενώ προσφέρεται πρωινό στο δωμάτιο με τοπικά προϊόντα της Άνδρου και μοναδικά amenities που θα χαρίσουν στη διαμονή σας μία ιδιαίτερη, κυκλαδίτικη γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη. Στο μέρος, αυτό, η ελληνική φιλοξενία αποκτά μία νέα διάσταση και δε θεωρείται τυχαία αγαπημένη επιλογή όσων αγαπούν την πολυτέλεια.

Don't miss

Το καλοκαίρι του 2024, το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή με τη συμβολή του Ιδρύματος Henri Cartier-Bresson αποτίει φόρο τιμής στο μοναδικό ζευγάρι καλλιτεχνών Henri Cartier-Bresson (1908-2004) και Martine Franck (1938-2012), μέσα από ένα διπλό φωτογραφικό αφιέρωμα που θα παρουσιάζεται και στα δυο του μουσεία, στην Αθήνα, αλλά και στην Άνδρο, από τις 3 Ιουλίου έως τις 27 Οκτωβρίου 2024. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που βρίσκεται στο νησί των Κυκλάδων παρουσιάζει μία αναδρομική έκθεση της Martine Franck, με περίπου 150 φωτογραφίες της και στη διάρκεια του Αυγούστου θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις για το κοινό στα ελληνικά. Αν πρόκειται να βρεθείτε στο νησί, τότε μην παραλείψετε μία επίσκεψη εκεί, καθώς πραγματικά θα σας μείνει αξέχαστη.

Κίμωλος

shutterstock-2399103993.jpg

Ένα ήσυχο νησί του Αιγαίου, που μοιάζει ιδανικό για ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές. Ένα μέρος με απίστευτη ενέργεια, με μοναδική ομορφιά και με μία άκρως γοητευτική αύρα, που δεν κερδίζει τυχαία αμέσως μία θέση στην καρδιά ακόμη και των πιο απαιτητικών visitors. Η Κίμωλος είναι ένα ηφαιστειογενές νησί, με τους εντυπωσιακούς, βραχώδεις σχηματισμούς με το κατάλευκο χρώμα να αποτελούν το σήμα κατατεθέν του. Μία βόλτα στην πρωτεύουσά της, το Χωριό, αποτελεί must για όσους καταφθάνουν σε αυτήν, καθώς η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με τα γραφικά καλντερίμια δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό, ενώ διαθέτει μαγευτικές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές, λευκά βότσαλα κι επιβλητικά βράχια, που προσφέρονται για ατελείωτες βουτιές κι εξερεύνηση.

Το eat

Πώς ολοκληρώνεται μία ιδανική ημέρα στο νησί; Με ένα πλούσιο γεύμα εκεί που σκάει το κύμα, στην Ψάθη και στο εστιατόριο "Το Κύμα". Σε αυτό το μέρος, θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε μία μεγάλη ποικιλία από gourmet πιάτα, με τα θαλασσινά να παίζουν -προφανώς- πρωταγωνιστικό ρόλο. Πείτε ένα μεγάλο "ναι" στο λαχταριστό σεβίτσε, στο καρπάτσιο και στην πιο λαχταριστή αστακομακαρονάδα, αλλά και στα ολόφρεσκα ψάρια, που θα απογειώσουν τους γευστικούς σας καλύκες. Η τοποθεσία του είναι μαγική, καθώς το μπλε της θάλασσας συναντά τα λευκά κυκλαδίτικα σπίτια και μαζί, δημιουργούν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, γι΄αυτό σας προτείνουμε να το επισκεφθείτε νωρίς το απόγευμα για να απολαύσετε και το ηλιοβασίλεμα.

To stay

Η Κίμωλος είναι ένα νησί που ξυπνά όλες τις αισθήσεις κι όσοι την έχουν ήδη επισκεφθεί, παραδέχονται πως είναι το go to place για ατελείωτη χαλάρωση και αναζωογόνηση μακριά από όλους κι από όλα. Τα μοναδικά της vibes την καθιστούν άκρως ελκυστική και για τη διαμονή σας, ιδανικό είναι το βραβευμένο Windmill Kimolos, που θα σας προσφέρει ακριβώς όσα ψάχνετε με φόντο την επόμενη εξόρμησή σας. Πρόκειται για έναν από τους λίγου παραδοσιακούς ανεμόμυλους από το 1852 στην Ελλάδα που ανακαινίστηκε και πλέον είναι ένα ξενοδοχείο με 5 διαφορετικά δωμάτια, με την πανοραμική θέα, τον ιδιαίτερο σχεδιασμό και τη ζεστή φιλοξενία να συνθέτουν το μαγικό τρίπτυχο της επιτυχίας και της μοναδικότητάς του. Θα το συναντήσετε ανάμεσα στο λιμάνι και το Χωριό, σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην καρδιά σας.

Don't miss

Το Δίκτυο Αρχιπέλαγος, σε συνεργασία με τον Επαγγελματικό Αλιευτικό Σύλλογο Αμοργού και το Goethe-Institut Athen, παρουσιάζουν το καλοκαίρι του 2024 στην Αμοργό και την Αθήνα τη σειρά εκθέσεων "Τέχνες της θάλασσας". Κάνοντας focus στο μαγευτικό, αυτό, νησί, η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της από τις 14 έως τις 22 Ιουνίου στον Αθλητικό, Ναυτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο, χαρτογραφόντας την πλούσια ναυτική παράδοση των Κυκλάδων. Το πλούσιο αρχειακό υλικό αποτελείται -μεταξύ άλλων- από φωτογραφίες-ντοκουμέντα, ηχητικά κολάζ και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.