fbpixel

Search icon
Search
Escape in the mountains: 9 χειμερινές αποδράσεις για τους non-skiers
ESCAPE

Escape in the mountains: 9 χειμερινές αποδράσεις για τους non-skiers

Μαγευτείτε από χιονισμένα τοπία στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα


Μια χειμερινή απόδραση δεν είναι αναγκαίο να ταυτίζεται πάντοτε με το σκι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να απολαύσετε ένα ορεινό θέρετρο χωρίς να επισκεφθείτε τις πίστες, ειδικά αν έχετε αφήσει πίσω τη μεριά του εαυτού σας που λατρεύει τα χειμερινά sports! Εάν, λοιπόν, η ψυχαγωγία και άλλες δραστηριότητες βρίσκονται πιο ψηλά στη λίστα σας, τότε εδώ θα βρείτε τα 9 θέρετρα και μέρη που ξεχωρίσαμε!

Ανακαλύψτε τα παρακάτω! 

1. KITZBÜHEL, ΑΥΣΤΡΙΑ

shutterstock-1634201944.jpg

Πρόκειται μια μικρή αλπική πόλη ανατολικά του Innsbruck στην αυστριακή επαρχία του Tyrol. Παρόλο που φημίζεται για τις απολύτως προετοιμασμένες πίστες σκι 230 χιλιομέτρων και για τους ετήσιους αγώνες Hahnenkamm, το μέρος αυτό προσφέρει πολλά και για τους μη σκιέρ. Πλακόστρωτα δρομάκια, ευφάνταστες boutiques, μπαρ και εστιατόρια με ατμόσφαιρα αποτελούν μερικά από όσα θα σας χαρίσει μια επίσκεψη στο μεσαιωνικό κέντρο του Kitzbühel. Επιπλέον, μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στο κέρλινγκ στη λίμνη ή να πάρετε το τρένο για μια ημερήσια εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ ή στο Ίνσμπρουκ. Το μουσείο του 16ου αιώνα καταγράφει την ιστορία του τόπου και τα χειμερινά σπορ της περιοχής, με πίνακες του τοπικού καλλιτέχνη Alfons Walde.

Tip: Κατευθυνθείτε στη βεράντα του τελευταίου ορόφου για εκπληκτική θέα στην πόλη και στο βουνό!

Η διαμονή σας στο Kitzbühel

sunset-hahnenkamm-lodge.jpg
Hahnenkamm Lodge

Το Kitzbühel διαθέτει μεγάλη ποικιλία από υπέροχα σαλέ. Ένα από τα αγαπημένα μας και ιδανικό, είτε ανήκετε σε ομάδα σκιέρ είτε όχι, είναι το Hahnenkamm Lodge. Βρίσκεται στις πίστες και είναι για ski in/ski out, αλλά αν επιλέξετε να μείνετε μέσα, θα βρείτε μια μεγάλη βεράντα με τζάκι, μια φινλανδική σάουνα πεύκου, χαμάμ, χώρο χαλάρωσης και γυμναστήριο. Οι εσωτερικοί χώροι χαρακτηρίζονται από πολυτέλεια, αλλά με αλπική γοητεία. Το σαλέ ξεχωρίζει για την άψογη εξυπηρέτηση, την φιλοξενία και την gourmet του κουζίνα.


2. ST MORITZ, ΕΛΒΕΤΙΑ

shutterstock-1106831402.jpg

Βεβαίως και δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε έναν από τους πιο δημοφιλείς – και μεταξύ των πρώτων- χειμερινούς προορισμούς στον κόσμο, το St Moritz! Το λαμπερό θέρετρο δύναται να σας χαρίσει διάφορες εμπειρίες πέραν των χειμερινών αθλημάτων. Διοργανώνει πολλά φεστιβάλ φαγητού, με πιο σημαντικό το Γκουρμέ Φεστιβάλ του St Moritz – τον επόμενο χρόνο, είναι αφιερωμένο στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής και δέκα προσκεκλημένοι σεφ θα δημιουργήσουν αραβικά, ισραηλινά, λιβανέζικα, συριακά, μαροκινά, ιρανικά ή τουρκικά πιάτα. Αν τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να σας διασκεδάσουν, υπάρχουν πολλά πολυτελή καταστήματα (από Chanel μέχρι Prada), εξαιρετικά εστιατόρια και υπέροχα καφέ.

Tip: Ακολουθήστε τα βήματα της Audrey Hepburn και απολαύστε τον καφέ σας στην 120χρονη Confiserie Hanselmann και γευτείτε το τοπικό γλύκισμα με καραμέλα και καρύδι! Για να θαυμάσετε την απέραντη θέα από την κορυφή των βουνών, δοκιμάστε να πάρετε ένα τελεφερίκ έως την κορυφή του Muottas Muragl και ευχαριστηθείτε μια χειμερινή πεζοπορία στο χιόνι!

Η διαμονή σας στο St Moritz

penthousesuite-cover.jpg
Carlton Hotel

Στο πιο ηλιόλουστο σημείο της πόλης με συντριπτικά όμορφη θέα στα βουνά Engadine, το πολυτελές Carlton Hotel χτίστηκε το 1913 για τους Ρώσους τσάρους. Διαθέτει 60 ευρύχωρες σουίτες και λεωφορείο το οποίο μεταφέρει τους skiers στα τελεφερίκ. Για εσάς που απέχετε από τα χειμερινά sports, βρίσκεται μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Σας προτείνουμε, να κατευθυνθείτε προς το τριώροφο spa του ξενοδοχείου, όπου θα βρείτε εσωτερική και εξωτερική πισίνα, γυμναστήριο, ατμόλουτρα και σάουνες, καθώς και ως επτά αίθουσες περιποίησης όπου μπορείτε να αναζωογονηθείτε μια σειρά από μασάζ, περιποιήσεις προσώπου και θεραπείες ομορφιάς!


3. BOHINJSKA BISTRICA, ΣΛΟΒΕΝΙΑ

shutterstock-259699397.jpg

Η Σλοβενία αν και ελάχιστα επισκέψιμη το χειμώνα, έχει πολλά να προσφέρει στις μη σκιέρ που επιθυμούν να κάνουν διακοπές στο χιόνι. Το παρθένο χωριό Bohinjska Bistrica βρίσκεται κοντά σε δύο από τα ομορφότερα φυσικά αξιοθέατα στις χώρας – στις λίμνες Bled και Bohinj – που είναι ήσυχα στις χειμερινούς μήνες. Η περιοχή είναι ιδανική για εξερεύνηση με τα πόδια και η δωρεάν υπηρεσία τοπικού λεωφορείου, που συνδέει στις δύο λίμνες και περνά μέσα από το χωριό, κάνει τη μετάβαση πολύ εύκολη σε αυτά τα όμορφα σημεία.

Tip: Επισκεφθείτε έναν από τους ντόπιους τυροκόμους της περιοχής, για να γευτείτε μερικά από τα καλύτερα σλοβένικα τυριά!

Η διαμονή σας στο Bohinjska Bistrica

8d45edf0b2fd123962a16b6631b763d0.jpg
Sunrose 7

Σε αυτό το ταξίδι, προτείνουμε το κομψό boutique ξενοδοχείο Sunrose 7 για τη διαμονή στις. Αυτό το άνετο καταφύγιο ψηφιακής αποτοξίνωσης βρίσκεται στην άκρη του Εθνικού Πάρκου Triglav – του μοναδικού Εθνικού Πάρκου στις Σλοβενίας – και προσφέρει υπέροχη θέα στις Ιουλιανές Άλπεις. Διαθέτει ένα μικρό σπα και στο εστιατόριό του θα απολαύσετε μια εξαιρετική κουζίνα βασισμένη σε τοπικά υλικά.


4. SAINT-NICOLAS DE VÉROCE, ΓΑΛΛΙΑ

ski.jpg

Πάνω από τον λόφο από το fashionable Megève στην Haute Savoie, αυτό το μικρό σε έκταση θέρετρο έχει θέα στο μαγευτικό Mont Blanc και αποτελεί μέρος του μεγάλου τομέα σκι Evasion Mont Blanc. Απέχει μόλις 75 λεπτά από το αεροδρόμιο της Γενεύης, επομένως είναι ιδανικό για όσους/ες αναζητάτε ένα σύντομο διάλειμμα! Οι non-skiers δραστηριότητες περιλαμβάνουν χιονοπέδιλα, βόλτα με άμαξα και έλκηθρο με σκύλους. Η μπαρόκ εκκλησία στο κέντρο του χωριού αξίζει επίσης μια επίσκεψη, όπως και το διπλανό μουσείο τέχνης.

Tip: Σας προτείνουμε μια εκδρομή στα ιαματικά λουτρά στο St-Gervais-Les Bains (περίπου 10χλμ. μακριά). Σε ένα όμορφο δασώδες πάρκο, θα βρείτε μια εσωτερική και εξωτερική πισίνα γεμάτη με φυσικό ζεστό νερό από τα βουνά. Πλούσιο σε μέταλλα και θείο, το νερό λέγεται ότι είναι ευεργετικό για το δέρμα, την αναπνευστική οδό και φλεγμονές, όπως οι ρευματισμοί και η αρθρίτιδα.

Η διαμονή σας στο Saint-Nicolas de Véroce

hotel-armancette.jpg
Armancette Hôtel

Το οικογενειακό Armancette Hôtel 17 δωματίων άνοιξε πέρυσι και προσφέρει απόλυτη ιδιωτικότητα, γαλήνη και ηρεμία! Χτισμένο στη θέση ενός παλιού φούρνου, διαθέτει άμεση πρόσβαση στις πίστες μέσω ενός αναβατήρα από την μπροστινή είσοδο, ενώ ο ανελκυστήρας είναι επίσης ιδανικός για τους μη σκιέρ που θέλουν να απολαύσουν ένα μεσημεριανό γεύμα στα βουνά. Τα δωμάτια είναι μοναδικά, διακοσμημένα με υπέροχα ιταλικά υφάσματα, τοπική ξυλεία και μπάνια από πέτρα και μάρμαρο. Το ξενοδοχείο διαθέτει ένα υπέροχο σπα με εσωτερική και εξωτερική πισίνα, υπαίθριο τζακούζι με πανοραμική θέα στην οροσειρά του Mont Blanc, τρεις αίθουσες περιποίησης και μια υπερσύγχρονη σουίτα γυμναστικής. Οι foodies συστήνουμε κατευθυνθούν προς το La Table d'Armante, μια ξύλινη τραπεζαρία, που σερβίρει γαστρονομική γαλλική κουζίνα και διαθέτει ένα καταπληκτικό cheese trolley!

5. PINZOLO, ΙΤΑΛΙΑ

shutterstock-1349319983.jpg

Η αλπική πόλη Pinzolo στη γραφική κοιλάδα Rendena, στους δυτικούς Δολομίτες του Trentino, δεν είναι ένα συμβατικό θέρετρο σκι, αλλά, από εδώ, οι σκιέρ έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις πρώτης κατηγορίας στην εξαιρετικά κομψή περιοχή Madonna di Campiglio με 150 χιλιόμετρα πίστες και τέσσερα πάρκα snowboard. Ωστόσο, για τους μη σκιέρ, υπάρχουν πίστες για έλκηθρα, πατινάζ στον πάγο και πολλά μονοπάτια πεζοπορίας που μπορείτε να ανακαλύψετε είτε με τα πόδια είτε με χιονοπέδιλα. Το ίδιο το Pinzolo είναι μια όμορφη πόλη, με μια υπέροχη εκκλησία του 14ου αιώνα. Μια επίσκεψη στο deli, Alimentari Caola, είναι απαραίτητη. Εκεί θα βρείτε ράφια στοιβαγμένα με εκπληκτικά τοπικά προϊόντα - γκράπα, κρασιά Trentino, μέλι, μαρμελάδες, καθώς και τυριά, ζαμπόν και σαλάμια.

Η διαμονή σας στο Pinzolo

09-20-19-lefay-32-2936-30r-mod-2-1599x1166.jpg
Lefay Dolomiti

Σε περίπτωση που θέλετε να συνδυάσετε χειμερινές δραστηριότητες με εξαιρετικές εγκαταστάσεις σπα, μην αναζητείστε πέρα από το οικολογικό resort Lefay Dolomiti! Διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ιαματικά λουτρά στις Άλπεις, με εσωτερική/εξωτερική πισίνα, σάουνες, ατμόλουτρα, «λίμνη» επίπλευσης θαλασσινού νερού και πισίνα με βουτιά στον πάγο. Κατά τη διαμονή σας στο resort αυτό που προάγει τη βιωσιμότητα μπορείτε να απολαύσετε ένα ευρύ φάσμα πολυτελών υπηρεσιών όπως μασάζ και θεραπείες, καθώς και οστεοπαθητική, φυσιοθεραπεία και θεραπείες ομορφιάς. Οι 88 σουίτες είναι ευρύχωρες, με φυσικά υφάσματα, ντόπιο ξύλο και πέτρα που τους προσδίνουν μια σκανδιναβική αίσθηση, που θα συγκινήσει απόλυτα την aesthetically pleasant μεριά σας! Το Lefay Dolomiti στεγάζει δύο εξαιρετικά εστιατόρια: το Dolomia, το οποίο σερβίρει ένα mix από μεσογειακά πιάτα και το εκλεκτό Grual, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε το μενού γευσιγνωσίας 8 ή 12 πιάτων.

6. ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ URHO KEKKONEN, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

shutterstock-387334549.jpg

Τα ήρεμα δάση «Τaiga» στους καταρράκτες Saariselka της ανατολικής Φινλανδίας και το εθνικό πάρκο Urho Kekkonen είναι υπέροχα μέρη για χειμερινές διακοπές. Το φάσμα των δραστηριοτήτων περιλαμβάνει snowmobiling, έλκηθρο με χάσκι, σκι αντοχής και χιονοπέδιλα, ενώ οι βραδιές σας θα σας μείνουν αξέχαστες θαυμάζοντας το Βόρειο Σέλας!

Η διαμονή σας στο Εθνικό Πάρκο Urho Kekkonen

wilderness-hotel-muotka.jpg
Muotka Wilderness Lodge

Το ρομαντικό Muotka Wilderness Lodge απέχει μόλις 35 λεπτά από το αεροδρόμιο Ivalo και περιβάλλεται από το δάσος της Taiga. Αφού αφιερώστε τη μέρα σας στις χειμερινές δραστηριότητες που θα σας χαρίσει η χιονισμένη περιοχή, απολαύστε μια χαλαρωτική βραδιά στο άνετο lounge με τζάκι ή χαλαρώστε στη φινλανδική σάουνα. Βέβαια, εάν είστε πολύ τολμηροί/ες, μπορείτε να κάνετε μια βουτιά στην Αρκτική στο ποτάμι μέσα από μια τρύπα στον πάγο! Το ξενοδοχείο θα σας φιλοξενήσει σε ένα από τα δύο του κτίρια, όμως εμείς θα σας παροτρύνουμε να επιλέξετε μια άνετη πανοραμική ξύλινη καμπίνα -βρίσκονται λίγα μέτρα από το κεντρικό κτήριο- με καυστήρα ξύλου και μπάνιο με σάουνα.

7. SAINT MARTIN DE BELLEVILLE, ΓΑΛΛΙΑ

shutterstock-262498970.jpg

Το St Martin είναι το ομορφότερο θέρετρο και το πιο αυθεντικό χωριό στις Τρεις Κοιλάδες, οι οποίες αποτελούν τη μεγαλύτερη περιοχή σκι στον κόσμο. Φυσικά, υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες και για τους non skiers. Επιλέξτε από πεζοπορία με σκύλους, έλκηθρο κατά μήκος του βυθού της κοιλάδας Belleville, περιπάτους ή πατινάζ στον πάγο. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τις Τρεις Κοιλάδες με τα πόδια και να αγοράσετε ένα πάσο «piéton» για πρόσβαση με ανελκυστήρα πεζών, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να φτάσετε στις κορυφές μέσω αναβατήρα.

Η διαμονή σας στο Saint Martin de Bellville

suite-m-lodge-fishpips-1140x760.jpg
Hotel M Lodge & Spa

Αν αναζητάτε μια πολυτελή εμπειρία «à la française», τότε το 5στερο boutique hotel M Lodge & Spa αποτελεί την top επιλογή σας και βρίσκεται και στην καρδιά του χωριού! Τα 25 δωμάτια και οι σουίτες σε στιλ σαλέ είναι κομψά και ευρύχωρα, με χαρακτηριστικά απτικής σχεδίασης, όπως κρυφά πάνελ κρεβατιού και ανάγλυφη ταπετσαρία. Το ξενοδοχείο διαθέτει ένα κομψό εστιατόριο, το La Table, το οποίο σερβίρει γευστικά πιάτα της Σαβοΐας με τοπικά και εποχικά προϊόντα.

Tip: Αναζωογονείστε τις αισθήσεις σας σε ένα υπέροχο σπα με πισίνα 16 μέτρων, γυμναστήριο, χώρο χαλάρωσης και τρεις χώρους μασάζ.

8. CHATEAU D'OEX, ΕΛΒΕΤΙΑ

shutterstock-1412441087.jpg

Αυτή η γοητευτική πόλη της Ελβετίας βρίσκεται στο μέσο της διαδρομής μεταξύ του Gstaad στο Bernese Oberland και της μικρής πόλης Gruyères στο καντόνι του Fribourg. Η εύκολη πρόσβαση με τρένο από τη Γενεύη και η πληθώρα δραστηριοτήτων του Chateau d'Oex, το τοποθετούν πολύ ψηλά στη λίστα των αγαπημένων μας χειμερινών αποδράσεων! Χάρη στο ευνοϊκό μικροκλίμα της η περιοχή πλέον θεωρείται πρωτεύουσα των αερόστατων, ενώ ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της είναι το Night Glow, μια εκθαμβωτική παράσταση φωτός και ήχου, όπου αερόστατα, αλεξίπτωτα πλαγιάς, μέλη της Ελβετικής Σχολής Σκι και πυροτεχνουργοί συγκεντρώνονται και «φωτίζουν» τη νύχτα. Άλλες δραστηριότητες που προσφέρονται περιλαμβάνουν πεζοπορία με χιονοπέδιλα, πίστες για έλκηθρα και χειμερινά μονοπάτια πεζοπορίας. Το αριστοκρατικό και κομψό Gstaad βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και εάν έχετε όρεξη για shopping therapy, ο δρόμος Promenade είναι γεμάτος με boutiques όπως Louis Vuitton, Ralph Lauren, Hermès και Prada!

Η διαμονή σας στο Chateau d'Oex

312323738.jpg
Ermitage

Ιδανικό για μια σπιτική, χαλαρή διαμονή, το Ermitage είναι ένα γοητευτικό κατάλυμα με εκπληκτική θέα. Τα δωμάτια έχουν παραδοσιακό στιλ με εμφανή δοκάρια και βεράντες. Το εστιατόριο σερβίρει μικρά νόστιμα πιάτα που παρασκευάζονται με φρέσκα, εποχικά προϊόντα από τον λαχανόκηπο του ξενοδοχείου και από τις φάρμες τις γύρω περιοχής.

9. Μέτσοβο, Ελλάδα

shutterstock-1444995530.jpg

Το χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου ανήκει μεταξύ των νεότερων χιονοδρομικών στην Ελλάδα. Ωστόσο, η ίδια η περιοχή ξεχωρίζει για πολλά παραπάνω και δύναται να χαρίσει μια μοναδική εμπειρία σε όσους δεν θέτουν τα winter sports ψηλά στη λίστα τους! Αναδυόμενο περήφανα σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις καταπράσινες πλαγιές της Πίνδου, το χωριό έχει αφήσει το στίγμα του στον χάρτη της ορεινής Ελλάδος. Αναμφίβολα το Μέτσοβο θα σας μαγέψει με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα ηπειρωτικής αρχιτεκτονικής σπίτια, τη γραφική του πλατεία και την ποικιλία που διαθέτει σε ταβέρνες και καφετέριες. Αποτελεί αγαπημένο τοπίο όσων λατρεύουν τη φύση, αφού προσφέρει τη δυνατότητα για διάφορες πεζοπορικές διαδρομές. Παρόλο που το Μέτσοβο είναι «ζωντανό» καθόλη τη διάρκεια του έτους, τον χειμώνα είναι σίγουρο πως θα το ερωτευτείτε!

Η διαμονή σας στο Μέτσοβο

324240676.jpg

Η μαγεία που χαρακτηρίζει το ίδιο το χιονισμένο χωριό, χαρακτηρίζει και το πολυτελές ξενοδοχείο Grand Forest Metsovo! Τοποθετημένο στο περιθώριο ενός πευκοδάσους, στην κορυφή του βουνού, το ξενοδοχείο 5 αστέρων θα σας αφυπνίσει τις αισθήσεις με μια breathtaking θέα και φανταστικές εγκαταστάσεις. Τα κομψά επιπλωμένα δωμάτια του σας υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία άνεσης και ο αισθητικός τους σχεδιασμός αντλεί έμπνευση από τη φύση. Το γαστρονομικό σας ταξίδι είναι εξίσου πολλά υποσχόμενο, αφού στο επιβλητικό εστιατόριο του «Μέτσοβο 1350μ» θα γευτείτε σύγχρονα τοπικά πιάτα! Ένας ακόμη ξεχωριστός χώρος του είναι το «The Pines», ιδανικό για να απολαύσετε εξαίσια malts. Η εμπειρία σας συνεχίζεται στο Lobby Café, όπου σερβίρονται ελαφριά γεύματα, σνακ και ποτά όλη την ημέρα.

Tip: Ανακαλύψτε μια ασύγκριτη χαλάρωση στο Fontus Spa, το οποίο διαθέτει πολλαπλές υπηρεσίες όπως θεραπείες σώματος και προσώπου, μασάζ, χαμάμ, τζακούζι, σάουνα, σαλόνι ομορφιάς και μια εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα!