fbpixel

Search icon
Search
Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί για σκι που θα είναι hot το 2023
ESCAPE

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί για σκι που θα είναι hot το 2023

Που θα βιώσετε την απόλυτη ski-season escape


Η σεζόν του σκι επιστρέφει δυναμικά και ήδη λίγο μετά τις γιορτές, οι λάτρεις του special sport αλλά και του συνολικού ski lifestyle αναζητούν τους προορισμούς όπου θα αποτελέσουν τα χειμερινά «καταφύγιά» τους. Τα spots που αδημονούμε να επισκεφτούμε στην Ευρώπη προσφέρουν ευκαιρίες για περιπέτεια, αναζωογονητικές δραστηριότητες spa, επαφή με τη φύση, υψηλή ποιότητα στη γαστρονομία και ήρεμες ορεινές αποδράσεις όπου μπορείτε να απολαύσετε ποιοτικό χρόνο με φίλους ή την οικογένεια.

Παρακάτω, παρουσιάζουμε μερικά από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα που έχει να προσφέρει η Ευρώπη! 

VAL D'ISÈRE

ski-season-chalet.jpeg

Φωλιασμένο σε μια κοιλάδα στους πρόποδες των βουνών της Γαλλίας, το Val d'Isère στη Σαβοΐα είναι ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης για μέτριους και έμπειρους σκιέρ. Διαθέτει αναμφισβήτητα και την πιο εντυπωσιακή γαστρονομική ταυτότητα. Για μια γκουρμέ εμπειρία, το βραβευμένο με αστέρι Michelin, La Table de l'Ours είναι πολύ αγαπητό για τις εκλεπτυσμένες ερμηνείες του σε πιάτα με εποχιακά υλικά. Το Loulou at Airelles επίσης, αποτελεί ένα γαστριμαργικό new entry που συνδυάζει τις ιταλικές γεύσεις με τις αλπικές παραδόσεις και είναι διακοσμημένο με έργα τέχνης του Jean-Charles de Castelbajac. Δύο ακόμα ιταλικά εστιατόρια, το Gigi στο Le Refuge de Solaise και το La Cucùcina από το la Folie Douce Val d'Isère, αξίζουν επίσης μια επίσκεψη.

Where to stay 

ginger-zLRVz.jpg
Airelles Val d'Isere spa

Το Le K2 Chogori, το κατάλυμα-αδελφός του εμβληματικού Courchevel 1850, άνοιξε για δεύτερο χειμώνα φέτος. Το ξενοδοχείο έχει θέα στις χιονισμένες κορυφές και το καμπαναριό της Église Saint Bernard και στεγάζει το περουβιανό εστιατόριο l'Altiplano 2.0. Δεν είναι απαραίτητα αυτό που θα περιμένατε να γευτείτε στις διακοπές για σκι, ωστόσο τα πιάτα φρέσκων θαλασσινών με εσπεριδοειδή είναι μια ευπρόσδεκτη αλλαγή από το τυπικό ski menu. Ένα ακόμη προορισμός-«κόσμημα» στην περιοχή είναι το hotel Airelles Val d'Isere. Το ξενοδοχείο βρίσκεται ακριβώς στην άκρη της πίστας και διαθέτει spa με την υπογραφή του οίκου Guerlain για after ski περιποίηση.


MEGÈVE

shutterstock-140360092.jpg

Μια βόλτα στο φρέσκο χιόνι, τις δεντροφυτεμένες πλαγιές και τις ανοιχτές πίστες της Megève, αποτελεί μια εναλλακτική λύση με λιγότερο κόσμο από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Γαλλίας. Τα πλακόστρωτα δρομάκια του μεσαιωνικού κέντρου της είναι υπέροχα για βραδινές βόλτες (μπορείτε να επιλέξετε ένα μοναδικό strolling με έλκηθρο) - επιπλέον, υπάρχει ένα υπαίθριο παγοδρόμιο που είναι δημοφιλές στις οικογένειες. Τα ορεινά μονοπάτια για περιπατητές το καθιστούν μια ιδανική επιλογή και για groups που δεν χαρακτηρίζονται δεινοί σκιέρ.

Where to stay

alpagamegeve-lobby-charlottelindet-1515-683x1024.jpg
Charles & Co, το L'Alpaga

Ανακαινισμένο από το interior design studio, Charles & Co, το L'Alpaga είναι ένα ξενοδοχείο με ιδιαίτερη γοητεία που μοιάζει σχεδόν με ολόκληρο χωριό. Κρυμμένο σε ένα απομονωμένο χωριουδάκι με το Mont Blanc στο κατώφλι του, αποτελεί ένα ιδανικό χειμερινό καταφύγιο για όσους θέλουν μια κομψή, πολυτελή διαμονή με μια πινελιά γραφικότητας. Το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin La Table είναι μια εκλεπτυσμένη επιλογή για δείπνο, ενώ το Le Bistrot de l'Alpaga είναι ένα πιο απλό εστιατόριο που είναι ιδανικό για μεσημεριανό γεύμα.


MÉRIBEL

meribel.jpg

Το τέλειο τοπίο του Méribel στην κοιλάδα Tarentaise στις γαλλικές Άλπεις, με ξύλινα σαλέ, αποτελεί έναν μαγικό χειμερινό προορισμό. Το όμορφο γαλλικό θέρετρο είναι μεγάλο αλλά και ελαφρώς προστατευμένο, με περίπου 150 χιλιόμετρα πιστών που κυμαίνονται από 1.100 έως 2.952 μέτρα υψόμετρο. Αυτό κάνει την εμπειρία του σκι πολύπλευρη - freeriding, freestyling, snowboarding, cross-country, σκανδιναβικό σκι και σκι κατάβασης είναι όλα δυνατά εδώ.

Where to stay

a-le-coucou-jerome-galland-34.jpg
Le Coucou

Στο πεντάστερο ξενοδοχείο Le Coucou, 55 ευρύχωρες σουίτες και δύο ιδιωτικά σαλέ, εξοπλισμένα με πισίνα, ατμόλουτρο, σάουνα, αίθουσα θεραπειών, αίθουσα παιχνιδιών, αίθουσα σκι και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, συνθέτουν το εντυπωσιακό κατάλυμα. Οι δραστηριότητες του ξενοδοχείου που δεν βασίζονται στο σκι περιλαμβάνουν κατασκευή ιγκλού, yoga στο χιόνι και πυγμαχία, πεζοπορίες στο δάσος (με χιονοπέδιλα ή snowmobile), έλκηθρο με σκύλους ή πόνυ, βόλτες με αερόστατο και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Αν προτιμάτε να περάσετε τον χρόνο σας σε εσωτερικούς χώρους, το Tata Harper Spa θα σας βοηθήσει να αποφορτιστείτε και να αναζωογονηθείτε, ενώ θα σας περιποιηθείτε απόλυτα με 100% βιολογικές θεραπείες.


LECH

shutterstock-1423122077.jpg

Αν επιθυμείτε διακριτικές διακοπές σκι με υπηρεσίες και καταλύματα παγκόσμιας κλάσης, το αυστριακό χωριό Lech είναι μια υπέροχη επιλογή. Με το υψηλό επίπεδο χιονόπτωσης κάθε χρόνο, αποτελεί ένα από τα πιο χιονισμένα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης. Για τους γευσιγνώστες ταξιδιώτες, το Lech και το γειτονικό Zurs διαθέτουν την υψηλότερη πυκνότητα βραβευμένων εστιατορίων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων dining places ακριβώς πάνω στις πίστες, με βεράντες με θέα στις χιονισμένες βουνοκορφές. Πρόσφατα μάλιστα, άνοιξαν δύο νέοι αναβατήρες σκι, που σημαίνει ότι θα βρείτε λιγότερο κόσμο και ουρές και μεγαλύτερη χωρητικότητα στις πίστες.

Where to stay

5e81ab2f-ed04-4763-b0e1-39160a000f09.jpg
Severin's - The Alpine Retreat restaurant

Το πολυτελές boutique ξενοδοχείο Severin's - The Alpine Retreat εγγυάται μια private και comfy απόδραση στο βουνό που ξεχειλίζει από ρουστίκ γοητεία. Οι σχεδιαστικές του λεπτομέρειες περιλαμβάνουν μπανιέρες από σχιστόλιθο και έπιπλα Minotti. Για πιο grande καταφύγια, το υπερπολυτελές chalet Bramble Ski διαθέτει μικρές κατοικίες, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 14 άτομα, με άπλετο χώρο για après-ski διασκέδαση.

ST. MORITZ

kulm-hotel-st-moritz.jpg

Πριν το St. Moritz γίνει ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα των ελβετικών Άλπεων, ήταν απλώς μια μικρή πόλη στην κοιλάδα του Engadine, η οποία ήταν περισσότερο γνωστή για τις καλοκαιρινές της δραστηριότητες παρά για οτιδήποτε άλλο. Η εποχιακή της μετάβαση ήρθε μέσω του ξενοδοχείου Kulm, του πρώτου στην περιοχή, και του πρωτοπόρου διευθυντή του Johannes Badrutt. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Ελβετό αρχιμάγειρα Reto Mathis, ο οποίος διατηρεί το αγαπημένο και διάσημο εστιατόριο La Marmite στον ορεινό σταθμό του χιονοδρομικού κέντρου Corviglia. Περιμένετε υψηλής ποιότητας αλπικό comfort food, όπως μια αφράτη πίτσα αλσατικού τύπου πασπαλισμένη με τρίμματα τρούφας. Στη γειτονική Pontresina, μια ελαφρώς πιο χαλαρή και προσιτή αλπική πόλη στην κοιλάδα Engadine, το Kronenstübli είναι ένα εκλεπτυσμένο μέρος που βρίσκεται στο κάτω επίπεδο του Grand Hotel Kronenhof. Τα αντικέ δάπεδα του εστιατορίου με τις πευκόφυτες γραμμές τρίζουν γλυκά σε κάθε βήμα, μια υπενθύμιση του χαρακτηρισμού του ως καταγεγραμμένου ιστορικού μνημείου.

Where to stay

aa37618ee94604976096099581a5c654.jpg

Οι υπέροχοι εσωτερικοί χώροι του Kulm Hotel εξακολουθούν να συμβαδίζουν με τη σύγχρονη πολυτέλεια. Στο lobby, που είναι χρυσοποίκιλτο και αποπνέει την κομψότητα του Παλαιού Κόσμου, οι επισκέπτες απολαμβάνουν κρασί δίπλα στο τζάκι. Το spa του, που εξακολουθεί να εντυπωσιάζει από την πρόσφατη ανακαίνιση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, διαθέτει φινλανδική σάουνα, ατμόλουτρο, πλήρες γυμναστήριο, θερμαινόμενη πισίνα, και πολλά ακόμα. Φροντίστε όμως να ετοιμάσετε επιπλέον πράγματα, καθώς αυτό το ιστορικό θέρετρο, όπως και το μεγαλύτερο μέρος του St. Moritz, τηρεί έναν κομψό ενδυματολογικό κώδικα. "Smart elegant" είναι το dress code!