fbpixel

Search icon
Search
Έρχεται στη Θεσσαλονίκη η επίσημη έκθεση "Dali Cybernetics: The Immersive Experience"
CITY VIBES

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη η επίσημη έκθεση "Dali Cybernetics: The Immersive Experience"

Ξεκινάει τον Μάρτιο στο πλαίσιο της περιοδείας της


Η πρώτη συλλογική έκθεση metaverse στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός! Μια παραγωγή που κάνει τον γύρο του κόσμου και κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού καταφτάνει και στην πόλη μας τον επόμενο μήνα, βάζοντάς μας σε ένα σύμπαν γεμάτο εικόνες, χρώματα και εφέ που καθηλώνουν. Αυτή η μεγάλη παραγωγή τρέχει αυτήν τη στιγμή στην Κοπεγχάγη, ενώ πριν από λίγο καιρό ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο.

Μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον γοητευτικό κόσμο της καλλιτεχνικής ιδιοφυΐας που γεννήθηκε στην Ισπανία αλλά γύρισε τον κόσμο με το έργο του, του Salvador Dalí, και τα υπερρεαλιστικά αριστουργήματά του μέσα από ψηφιακές οθόνες, ηχητικά εφέ, χαρτογράφηση προβολής και πολλά άλλα.

Σε αυτήν την έκθεση, η τέχνη και η τεχνολογία συναντιούνται με τρόπο θεαματικό, συνδυάζοντας με μαεστρία την εικόνα και τον ήχο. Μια πρωτοποριακή χαρτογράφηση προβολής 360º, διαδραστικές εγκαταστάσεις, ολογράμματα και τεχνητή νοημοσύνη, που παρουσιάζουν τα πιο συναρπαστικά έργα του Καταλανού καλλιτέχνη, που προκάλεσε τη δική του «επανάσταση» χάρη στην τέχνη του.

gallery-photo-014881a91b.jpg
"Dali: Cybernetics The Immersive Experience", Λονδίνο


Ο Dalí, μέσω της έκθεσης "Dali Cybernetics: The Immersive Experience", εισέρχεται στο metaverse μέσω μιας υπερδιάστατης ψηφιακής πύλης τεχνών. Ένα μοναδικό, οπτικά πλούσιο ταξίδι στην έμπνευση πίσω από τα εμβληματικά έργα του, συμπεριλαμβανομένου του "The persistence of Memory", τα διάσημα ρολόγια που μοιάζουν σαν να λιώνουν.

Πρόκειται για μια από τις πιο πρωτοποριακές παραγωγές των τελευταίων ετών, που στόχο έχει να αναδείξει τα περίφημα έργα του θρυλικού καλλιτέχνη, ενσωματώνοντάς τα στην AI πραγματικότητα, επαναπροσδιορίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την έννοια των μουσείων και των γκαλερί τέχνης. Ώρα να γνωρίσουμε τον καλλιτέχνη και την τέχνη του όπως ποτέ άλλοτε με τη βοήθεια μιας εξαιρετικής αφήγησης που δεν έχουμε συναντήσει ξανά, καθώς και της εξελιγμένης τεχνολογίας, η οποία αποδεικνύει πως πλέον όλα είναι εφικτά.

221223-mw-fever-dali-241-print.jpg
"Dali: Cybernetics The Immersive Experience", Λονδίνο


Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν να «μπαίνατε» σε έναν πίνακα ζωγραφικής με τεράστια ιστορία πίσω του; Κι όμως, αυτή η έκθεση κάνει πραγματικότητα αυτήν τη σκέψη κι έρχεται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους στη Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στην Αποθήκη Γ', στο λιμάνι, στο πλαίσιο της περιοδείας της. Φέρει τον ελληνικό τίτλο «Ταξίδι στο μυαλό μιας ιδιοφυΐας» και ήδη έχει ιντριγκάρει τη φαντασία του κοινού της πόλης, που σύντομα θα έχει την ευκαιρία να βιώσει αυτό το συναρπαστικό ταξίδι.


Info: 29/03/2024 - 29/06/2024, Αποθήκη Γ', λιμάνι Θεσσαλονίκης. Stay tuned για περισσότερες λεπτομέρειες!