fbpixel

Search icon
Search
Επίπεδη κοιλιά λίγο πριν την παραλία χωρίς ιδιαίτερες στερήσεις
WELLNESS

Επίπεδη κοιλιά λίγο πριν την παραλία χωρίς ιδιαίτερες στερήσεις

Πάρτε το απόφαση και δείτε το σώμα σας να αλλάζει


Βρισκόμαστε πλέον μία… «ανάσα» από το καλοκαίρι κι όλοι μας νιώθουμε την ανάγκη να δούμε και πάλι το σώμα μας στα καλύτερά του. Ένα από τα σημεία του σώματος που παραδοσιακά ταλαιπωρεί τις γυναίκες, είναι αναμφίβολα η περιοχή της κοιλιάς. Για να αποκτήσετε το summer body των ονείρων σας, δε χρειάζεται κόπος, αλλά τρόπος! Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά εύκολα tips που θα σας βοηθήσουν να χάσετε αποτελεσματικά τα περιττά κιλά που σας ταλαιπωρούν κιλά, αλλά και να αποβάλλετε το ενοχλητικό πρήξιμο, για να βγείτε στην παραλία και να αισθάνεστε καλύτερα από ποτέ. 

Ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση!

Προσοχή στη διατροφή

shutterstock-503173369.jpg

Για να ξεκινήσετε σωστά την προσπάθειά σας, θα πρέπει πρώτα να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι της διατροφής σας. Για παράδειγμα, από αυτή δεν πρέπει να λείπουν το ασβέστιο και τα Ω3 λιπαρά οξέα, καθώς τα δύο αυτά συστατικά είναι σύμμαχοι στην απώλεια του ενδοκοιλιακού λίπους και θα σας βοηθήσουν να δείτε άμεσα αποτελέσματα. Παράλληλα, είναι σημαντικό να καταναλώνετε καθημερινά άφθονα φρούτα όπως τα μούρα, τα οποία περιορίζουν την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά κι ο ανανάς, που βελτιώνει την πέψη και διώχνει τα πρηξίματα, αλλά και ξηρούς καρπούς χωρίς αλάτι, που περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού κι είναι μία καλή πηγή μαγνησίου.

Μικρά και συχνά γεύματα

shutterstock-296565548.jpg

“Κλειδί” είναι η συνέπεια. Δε χρειάζεται να στερείστε τίποτα. Να προτιμάτε μικρά και συχνά σνακ ή γεύματα μέσα στην ημέρα κάθε 3 με 4 ώρες, που θα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και θα συμβάλλουν στη μείωση της αίσθησης του φουσκώματος. Ταυτόχρονα θα συνεισφέρουν στον έλεγχο του σακχάρου, καθώς και στη διαχείριση της πείνας σας. Προετοιμάστε τα γεύματά σας από την προηγούμενη ημέρα και φροντίστε να τηρήσετε το αρχικό σας πλάνο.

Καταναλώστε νωρίς το βραδινό

shutterstock-306417665.jpg

Εξίσου σημαντική, είναι κι η ώρα που θα καταναλώσετε το τελευταίο γεύμα της ημέρας. Ιδανικά, το βραδινό σας θα πρέπει να καταναλώνεται το αργότερο μέχρι τις 7-8 το απόγευμα, ώστε να μεσολαβούν περίπου δώδεκα ώρες ανάμεσα σε αυτό και στο πρωινό της επόμενης ημέρας. Έτσι, θα δώσετε την ευκαιρία στο πεπτικό σας σύστημα να “αναρρώσει” και θα παρατηρήσετε ότι μέρα με τη μέρα το πρήξιμο θα μειώνεται και θα νιώθετε πολύ πιο ανάλαφρες.

Περιορίστε τα γαλακτοκομικά προϊόντα

shutterstock-1206886054.jpg

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν την τάση να επηρεάζουν αρνητικά το πεπτικό σύστημα και να το επιβαρύνουν. Μειώστε την κατανάλωση τους για μερικές ημέρες και παρατηρείστε τις αλλαγές στο σώμα σας. Εφόσον είναι κάτι που θα λειτουργήσει ευεργετικά για εσάς, τότε καλό είναι να βρείτε εναλλακτικές λύσεις ώστε να μειώσετε την κατανάλωσή τους. Για παράδειγμα το almond ή το coconut milk είναι μία πολύ καλή επιλογή κι άκρως υγιεινή!

Μειώστε το αλάτι

shutterstock-1145124851.jpg

Πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε νάτριο και παράλληλα, χαμηλά σε φυτικές ίνες. Να προτιμάτε προϊόντα με χαμηλή περιεκτικότητα νατρίου και ταυτόχρονα είναι σημαντικό να αυξήστε την κατανάλωση τροφίμων που είναι πλούσια σε κάλιο, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών και σίγουρα δεν αποτελεί σύμμαχο στην προσπάθειά σας να αποκτήσετε το απόλυτο summer body. Μία έξυπνη λύση, αν δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε εύκολα, είναι να προτιμήσετε αρκετά μπαχαρικά που θα δώσουν γεύση στα γεύματά σας, χωρίς να σας επιβαρύνουν.

Κοιμηθείτε περισσότερο

shutterstock-565177339.jpg

Σύμφωνα με έρευνες, η έλλειψη ύπνου δεν συμβάλλει στην απώλεια βάρους, καθώς επιβραδύνεται η σωστή λειτουργία του μεταβολισμού. Μελέτη του Wake Forest University έδειξε πως οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από 5 ώρες ημερησίως, έχουν αυξημένα επίπεδα του κοιλιακού λίπους. Περίπου 8 ώρες ύπνου καθημερινά, είναι ιδανικές για να χάσετε το extra λίπος από την περιοχή της κοιλιάς, ενώ είναι σημαντικό να διατηρείτε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου, προκειμένου να παραμένουν σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα.

Σωματική άσκηση

shutterstock-743889451.jpg

Δεν είναι ανάγκη να περάσετε ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο. Μερικές ασκήσεις στο σπίτι ή ακόμη και λίγο περπάτημα έξω στη φύση, θα σας βοηθήσουν να δείτε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Ιδανική επιλογή είναι οι πιλάτες, αλλά κυρίως η αεροβική γυμναστική, που θα σας χαρίσει ένα flat στομάχι. 3-4 προπονήσεις την εβδομάδα είναι αρκετές κι αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να φορέσετε τα αθλητικά σας και να αναλάβετε αμέσως δράση!