fbpixel

Search icon
Search
Μία μοντέρνα αστική κατοικία που συνδυάζει τα κλασικά στοιχεία με τη σύγχρονη αισθητική
DESIGN NEWS

Μία μοντέρνα αστική κατοικία που συνδυάζει τα κλασικά στοιχεία με τη σύγχρονη αισθητική

Με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού studio Νormless


Πρόκειται για ένα άνετο διαμέρισμα 115 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται στον 3ο όροφο μιας πολυκατοικίας, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης των Σερρών. Το αστικό διαμέρισμα των δύο υπνοδωματίων της δεκαετίας του ’70, ανανεώθηκε πλήρως, προκειμένου να φιλοξενήσει ένα νεαρό ζευγάρι και τη νεογέννητη κόρη τους. Ο συνδυασμός της κλασικής κομψότητας με μια πιο minimal αισθητική, που εστιάζει στην απόλυτη λειτουργικότητα των χώρων, αποτέλεσε τη βασική σχεδιαστική γραμμή, η οποία με τη σειρά της εναρμονίστηκε πλήρως με το προσωπικό ύφος των ιδιοκτητών.

high-4.jpg
Μοντέρνα στοιχεία συνδέονται αρμονικά με κλασικές αναφορές στο καθιστικό

Κλασικά στοιχεία όπως το ψαροκόκαλο δρύινο δάπεδο σε φυσικές αποχρώσεις, τα γύψινα διακοσμητικά στις οροφές και τους τοίχους, τα ταμπλαδωτά πάνελ και τα ψηλά σοβατεπί, αντισταθμίζονται με σύγχρονα στοιχεία, όπως η ενιαία μαρμάρινη τραπεζαρία, οι ξύλινες επενδύσεις, τα μεταλλικά στοιχεία και τα γυάλινα cutom-made φωτιστικά. Η αρμονία των υλικών και των χρωμάτων είναι απίστευτη σε κάθε δωμάτιο. 

high-7.jpg
Οι προσεγμένες λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Η αρχική διάταξη του σπιτιού άλλαξε σχεδόν ολοκληρωτικά με την καθαίρεση της εσωτερικής τοιχοποιίας και την πλήρη αναδιάταξη των χώρων σύμφωνα με τις νέες ανάγκες του ζευγαριού. Πιο συγκεκριμένα, στην είσοδο του διαμερίσματος, ο επισκέπτης συναντά μια σύνθεση από λευκά ταμπλαδωτά συρόμενα panels, τα οποία λειτουργούν ως ένα διαχωριστικό στοιχείο μεταξύ των χώρων διημέρευσης και των πιο ιδιωτικών δωματίων του διαμερίσματος. Ο διάδρομος που οδηγεί στα δωμάτια και τα μπάνια, απομονώνεται πλήρως με τη χρήση των panels, ενώ πίσω αυτόν δημιουργείται μια ντουλάπα με φιμέ καθρέφτες αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τους περιορισμένους αποθηκευτικούς χώρους της κατοικίας κι εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα επιπλέον κρυφά σημεία για ένα εγκιβωτισμένο "laundry room".

high-5.jpg
Η κλασική κομψότητα υπογραμμίζεται με κάποια διαχρονικά στοιχεία

Σε συνέχεια της ταμπλαδωτής σύνθεσης του διαδρόμου, αναπτύσσεται η βιβλιοθήκη με το ενσωματωμένο γραφείο, κατασκευασμένη από μια λάκα σκούρου χρώματος με δρύινες λεπτομέρειες. Στις ίδιες γραμμές είναι σχεδιασμένη και η κουζίνα του διαμερίσματος, όπου κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί το τραπέζι από λευκό χαλαζία, το οποίο έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τον πάγκο και την πλάτη της κουζίνας.

high-14.jpg
Αίσθηση ηρεμίας στο master bedroom όπου επιλέχθηκε το γαλάζιο

Προχωρώντας στα δωμάτια του διαμερίσματος, το master bedroom, είναι σχεδιασμένο σε λευκούς κυρίως τόνους με μπλε και χρυσές λεπτομέρειες, ενώ διαχωρίζεται από το βεστιάριο του ζευγαριού με τη βοήθεια μιας κατασκευής με λακαριστά λευκά καίτια και γαλακτερό τζάμι, ενισχύοντας τον φυσικό φωτισμό σε όλο το βάθος του δωματίου.

high-12.jpg
Πολυτελή υλικά συνδυάζονται κομψά μεταξύ τους στο μπάνιο
high-9-I0yzY.jpg
Σε ένα άλλο μπάνιο του διαμερίσματος δεσπόζει το λευκό μάρμαρο

Κατευθυνόμενοι προς τα guest και ensuite μπάνια αντίστοιχα, τα λευκά και μαύρα πλακάκια με υφή μαρμάρου, συνδυάζονται απόλυτα με μαύρα και χρυσά αξεσουάρ, δρύινα ντουλάπια αποθήκευσης και καθρέπτες μεγάλης διάστασης, προσδίδοντας μία minimal πολυτέλεια στον χώρο.

high-8.jpg
Ρομαντικές λεπτομέρειες στo παιδικό δωμάτιο

Τέλος, το παιδικό δωμάτιο της νεογέννητης κόρης τους, συνεπές ως προς την αισθητική της υπόλοιπης κατοικίας, διατηρεί το δρύινο δάπεδο, τα λευκά και ξύλινα έπιπλα και τα γύψινα διακοσμητικά στους τοίχους, ενώ παράλληλα προστίθενται ρομαντικές λεπτομέρειες, όπως χρυσά αυτοκόλλητα γύρω από την κούνια, ξύλινες φωτιστικές απλίκες και παστέλ υφάσματα δημιουργώντας έτσι ένα άκρως ζεστό περιβάλλον για το νέο μέλος της οικογένειάς τους.

Photo: George Sfakianakis