fbpixel

Search icon
Search
Ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη «πλημμυρισμένο» από τέχνη και χρώματα
INTERIORS

Ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη «πλημμυρισμένο» από τέχνη και χρώματα

Το υπέροχο σπίτι του διακεκριμένου interior designer, Timothy Brown


Μερικές φορές, μια μετακόμιση είναι αναγκαία λόγω της δημιουργίας οικογένειας ή της αλλαγής του τρόπου ζωής και τις νέες ανάγκες που αυτή φέρνει. Κάποιες άλλες, είναι απλώς μια ευκαιρία για να πειραματιστεί κανείς και να ζήσει καινούριες εμπειρίες. Έτσι προσέγγισε ο διακεκριμένος Νεοϋορκέζος interior desiger Timothy Brown τo "upgrade" στη ζωή του από ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου σε ένα άλλο μεγαλύτερο στο ίδιο κτίριο της Νέας Υόρκης και συγκεκριμένα στο Manhattan.

Take a tour!
timbrown-parkave-ny-094-65b2b6e558d2e.jpg


«Είναι
παλιό αλλά όχι σε κακή κατάσταση», λέει ο Brown για το κτίριο του Manhattan. Επιπλέον, με το γραφείο του να βρίσκεται στη γωνία στο New York Design Center, η παραμονή του του εκεί ήταν μονόδρομος. «Κάνει τη βόλτα με το σκύλο μου εξαιρετικά εύκολη το πρωί», προσθέτει. Το νέο διαμέρισμα, στο οποίο μετακόμισε τον Οκτώβριο του 2020, προσέφερε επίσης άπλετο χώρο για διασκέδαση - μια προτεραιότητα μετά την πανδημία. «Είχα ανάγκη να ζήσω σε έναν μεγαλύτερο χώρο», εξηγεί.

Αυτό το δεύτερο υπνοδωμάτιο που έχει το συγκεκριμένο σπίτι, λοιπόν, έγινε το τέλειο σημείο για μια ακόμα τραπεζαρία και χώρο γραφείου. Από εκεί και πέρα, ο Brown έκανε απλώς μικροαλλαγές, όπως η ανακαίνιση του μπάνιου, που πλέον χαρακτηρίζεται για τον μοντερνισμό του. Η κουζίνα είναι προσβάσιμη από δύο πλευρές, έτσι ώστε αν ο ίδιος και ο σύντροφός του, ο σχεδιαστής μόδας (και σύντομα συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής) Peter Som, αποφασίσουν να διοργανώσουν ένα δείπνο, όποιος μαγειρεύει δεν χρειάζεται να αισθάνεται αποκομμένος από τη γιορτή.

timbrown-parkave-ny-067-65b2b663b9eba.jpg


Στη συνέχεια, ο Brown εξόπλισε τον χώρο με κομμάτια που έχει συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια, χρησιμοποιώντας τα ως παιδική ανάμνηση, που τελικά εξασφάλισε μια funky πινελιά στους χώρους. Κατάφερε, επίσης, να εισάγει περισσότερο χρώμα από ό,τι είχε επιλέξει για το προηγούμενο διαμέρισμά του. «Αυτό δεν ήταν κάτι σύνηθες για εμένα», λέει και συνεχίζει: «Μου έδωσε την ευκαιρία να "παίξω" με πολλά και διαφορετικά στιλ, να πειραματιστώ σε μεγαλύτερη κλίμακα. Μπορεί να το αγαπήσω ή να το μισήσω, αλλά δεν πρόκειται να το μετανιώσω».

Έδωσε εκ νέου βάση στον καναπέ για να του δώσει καινούρια ζωή, πρόσθεσε ιδιαίτερες καρέκλες κι ένα cocktail table. «Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε κατά κάποιον τρόπο την ανάγκη να θυμόμαστε τις πιο ξεχωριστές στιγμές από τα ταξίδια μας. Ήθελα, οπότε, όλα τα αντικείμενα που μάζευα για χρόνια να πιάσουν τόπο και να λειτουργήσουν ως στοιχεία διακόσμησης στο νέο μου σπίτι, και πέτυχε».

timbrown-parkave-ny-022-65b2b56c0934a.jpg


Τώρα, με ένα καινούριο διαμέρισμα στο Sag Harbor της Νέας Υόρκης, που τον κρατά απασχολημένο στον κήπο του όλο το καλοκαίρι, ο Brown απολαμβάνει περισσότερο από ποτέ τη νέα του ζωή εκεί. Ήταν μεγάλο πείραμα για εκείνον να δημιουργήσει έναν χώρο γεμάτο από τα κομμάτια που αγαπά κι έχουν στην καρδιά του ιδιαίτερη σημασία, που να είναι παράλληλα άνετος και πρακτικός για τις καθημερινές ανάγκες της διαβίωσής του. Τα κατάφερε περίφημα και το τελικό αποτέλεσμα το αποδεικνύει.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Richard Powers, ELLE Decor