fbpixel

Search icon
Search
Ένα country house στο Manhattan έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός resort 5 αστέρων
INTERIORS

Ένα country house στο Manhattan έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός resort 5 αστέρων

Με την υπογραφή της interior designer, Vicky Charles


Βόρεια του Manhattan, και σε σχετικά μικρή απόσταση -μόλις δύο ωρών με το αυτοκίνητο-, η κομητεία Dutchess αποτελεί ένα ειδυλλιακό εξοχικό καταφύγιο από τους έντονους ρυθμούς της ζωής της πόλης, ιδίως για όσους έχουν την τύχη να ξεφύγουν τα Σαββατοκύριακα. Και για τη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Vicky Charles, συνιδρύτρια του Charles & Co. με έδρα τη Νέα Υόρκη, η περιοχή, όπου διατηρεί ένα δεύτερο σπίτι, έχει γίνει η βάση της. 

Έτσι, ήταν κάπως τυχαίο το γεγονός ότι ένα από τα τελευταία της έργα ήταν ένα κοντινό καταφύγιο για μια άλλη πολυάσχολη αστική οικογένεια. Το ακίνητο των πελατών της απέχει μόλις 15 λεπτά από το δικό της, και η ίδια ήταν εξ αρχής η πρώτη επιλογή από την πλευρά των ιδιοκτητών για να αναδιαμορφώσει το σπίτι.

Peek inside!
charles-co-duchess-county-diningroom-65a6f67a4b592.jpg


«Το ζητούμενο ήταν να δημιουργήσουμε την αίσθηση ενός καταφυγίου»
, αναφέρει για την κατοικία των 20.000 τετραγωνικών μέτρων, πέντε υπνοδωματίων, τεσσάρων μπάνιων, σε στιλ Adirondack Great Camp, με εκπληκτική θέα προς την ύπαιθρο του Connecticut. «Είναι ένα μέρος όπου μπορούν να διασκεδάζουν και να αισθάνονται ιδιωτικότητα - κι έτσι ακριβώς έστησα το σπίτι», τονίζει η interior designer.

Σε αντίθεση με την πιο σύγχρονη κατοικία της οικογένειας, η Charles άντλησε έμπνευση από τα στοιχεία της φύσης και τα μεταβαλλόμενα χρώματά της. «Κατάλαβα πραγματικά τον τρόπο ζωής, το τοπίο και τις εποχές», εξηγεί. «Η βόρεια πλευρά της Νέας Υόρκης αναδεικνύει πραγματικά τα χρώματα, ειδικά το φθινόπωρο - είναι πραγματικά εκπληκτικό».

charles-co-duchess-county-6-65a6f67882b39.jpg


Και πράγματι, αυτή η εξοχική κατοικία συνδυάζει με μαεστρία όλα τα χαρακτηριστικά και την ομορφιά της φύσης με τις πολυτελείς ανέσεις ενός resort 5 αστέρων. Παρατηρώντας έναν προς έναν τους χώρους, η προσοχή μας πέφτει πρώτα στην κουζίνα. Το backsplash από πλακάκι είναι από τη FLM Ceramics, τα σκαμπό προήλθαν από την Blu Dot και απέκτησαν νέα ζωή με δέρμα Moore & Giles, ο πολυέλαιος Chiltern είναι από την Urban Electric και ο μπουφές ήταν ένα εύρημα από τη Montage Antiques στο Millerton της Νέας Υόρκης. Το δάπεδο σε όλο το σπίτι είναι ένας αντικέ ασβεστόλιθος με εξομαλυμένες άκρες.

Πολλά από τα έπιπλα που επιλέχθηκαν γι' αυτό το σπίτι είναι από ανακυκλωμένο ξύλο, όπως το τραπέζι στο dining room, ενώ δεν είναι λίγα και τα vintage κομμάτι που έχουν πάρει τη θέση τους, μεταξύ των οποίων τα εντυπωσιακά χαλιά. Ποντάροντας στην εκλεπτυσμένη αρμονία, τα χρώματα που επιλέχθηκαν είναι ουδέτερα και γήινα, απόλυτα ταιριαστά με το τοπίο της περιοχής - βλέπουμε πως το καφέ σε διάφορες αποχρώσεις κυριαρχεί.

charles-co-duchess-county-bedroom-view-65a6f679c514a.jpg


Το ξύλο και η πέτρα είναι τα πρωταγωνιστικά υλικά σε κάθε γωνιά της κατοικίας, ενώ βασικό χαρακτηριστικό αποτελούν τα μεγάλα παράθυρα που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε δωμάτιο. Χάρη σε αυτά, προσφέρεται σαγηνευτική θέα στο εξωτερικό του σπιτιού, που αλλάζει χρώματα ανάλογα με την εποχή κι εκπέμπει μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης - ό,τι ακριβώς αναζητά κανείς από μια εξοχική κατοικία.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Stephen Kent Johnson, ELLE Decor