fbpixel

Search icon
Search
 Ένα διαμέρισμα στην Αθήνα της δεκαετίας του '80 αναβιώνει με τρόπο υποδειγματικό
INTERIORS

Ένα διαμέρισμα στην Αθήνα της δεκαετίας του '80 αναβιώνει με τρόπο υποδειγματικό

To πρόσφατο project του Fluo architecture & design studio διακρίθηκε με έπαινο στα Grail Αwards 2024


Το "HAP Athenian Mosaic", το πιο πρόσφατο έργο του Fluo architecture & design studio αφορά στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ενός διαμερίσματος, που στεγάζεται σε ένα κτίριο της δεκαετίας του '80 στην Αγία Παρασκευή, στην Αθήνα. Ένα σπίτι που, πλέον, ανακαινίστηκε με υποδειγματικό τρόπο και αποτυπώνει όλες τις τάσεις της εποχής, καθώς κι έναν αέρα εκλεπτυσμένης, διαχρονικής πολυτέλειας που μας εμπνέει.

Peek inside!
012b-r0a7399b-4K58d.jpg


Η βασική ιδέα της αρχιτεκτονικής ομάδας ήταν να διατηρήσει τις μαξιμαλιστικές γραμμές και την προσέγγιση της εποχής του '80, εμπλουτίζοντάς τη με νέα υλικά και καινοτόμες τεχνολογίες. Η λεγόμενη αισθητική της δεκαετίας του '80 οπτικοποιείται στη χρήση του ψηφιδωτού μωσαϊκού δαπέδου, κατασκευασμένου από διαφορετικά μάρμαρα σε μια γήινη ροζ βάση. Το μωσαϊκό δάπεδο εκτείνεται από τον διάδρομο, μέχρι την κουζίνα και το WC κι έχει ταιριάξει εκπληκτικά σε κάθε σημείο της κατοικίας.

Στην είσοδο του σπιτιού ο στρογγυλός προθάλαμος είναι «ντυμένος» με ξύλο κι ενοποιείται με τον μπουφέ, καλωσορίζοντας τον επισκέπτη και παροτρύνοντάς τον να εισέλθει στο καθιστικό. Αυτός ο μπουφές διαχωρίζει περιγραφικά την κουζίνα από το σαλόνι και αποτελεί σημείο αναφοράς για το υπόλοιπο σπίτι. Κατασκευασμένο από ημιπερατό γυαλί με υφή, το φυσικό φως και οι σκιές διαπερνούν μερικώς. Από την είσοδο κιόλας της κατοικίας καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα.

012-r0a7394-LB0Nl.jpg


Ένας μοναδικά φτιαγμένος τοίχους διαχωρίζει το σαλόνι από την τραπεζαρία, ενώ στον χώρο της κουζίνας επικρατούν οι έντονες υφές και τα ιδιαίτερα χρώματα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο δένουν μεταξύ τους οι funky αποχρώσεις με την ουδέτερη χρωματική παλέτα που έχει επιλεχθεί για τους περισσότερους χώρους της κατοικίας.

Στη βεράντα δημιουργήθηκε ένα νέο καθιστικό όπου η οικογένεια περνά τον περισσότερο χρόνο της το καλοκαίρι. H πέργκολα στη δυτική πλευρά της βεράντας απομονώνει εν μέρει το σαλόνι από τον απογευματινό ήλιο και στηρίζεται πάνω σε κυκλικές κολώνες και κλείνει διάτρητα στη μία της πλευρά προσφέροντας ιδιωτικότητα σημειακά στον χώρο. Το υπερυψωμένο τμήμα της βεράντας διακόπτεται από τα ημικυκλικά παρτέρια που περιβάλλουν τον χώρο με πράσινο. Ένα μαγικό περιβάλλον που αποτελεί το απόλυτο place to be τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου.

034-r0a7436-JLxQD.jpg

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Αbout

Το Fluo architecture & design studio ιδρύθηκε το 2010 από τις Φαίη Μανιάτη, Θάλεια Μιχαήλ και Χριστίνα Σέρρου με εξειδίκευση στους τομείς της αρχιτεκτονικής και του interior design. Το ευρύ χαρτοφυλάκιο των έργων τους περιλαμβάνει ιδιωτικές κατοικίες, ξενοδοχεία καθώς κι εμπορικούς και δημόσιους χώρους. Με γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η Fluo μπορεί να αναλάβει σε ποικίλες τοποθεσίες και περιβάλλοντα, από την ιδέα μέχρι το σχεδιασμό και από την κατασκευή έως την ολοκλήρωση. Αντιμετωπίζουμε κάθε έργο ως μοναδικό και η προσέγγισή τους γίνεται ακούγοντας τις ανησυχίες των εκάστοτε ενδιαφερόμενων, ενώ η κατανόηση των αναγκών τους έρχεται μεταφράζοντας το όραμά τους σε μορφή.