fbpixel

Search icon
Search
Emma Watson: Όλα όσα κάνει σε ένα τυπικό 24ωρο
LIFE & CAREER

Emma Watson: Όλα όσα κάνει σε ένα τυπικό 24ωρο

Ένα μικρό how-to για τη δική σας καθημερινότητα


Η Emma Watson, ένα girlboss από άλλο πλανήτη, έχει πετύχει να γίνει παγκόσμιο σύμβολο χρησιμοποιώντας τη φήμη της για να αναδείξει σημαντικά θέματα, εστιάζοντας στην ενδυνάμωση των αδύναμων και παλεύοντας για ένα καλύτερο μέλλον. Ενώ, λοιπόν, το ευρύ κοινό τη γνώρισε μέσα από το ρόλο της ως Hermione στην ταινία του Harry Potter, φαίνεται ότι πλέον -αρκετά χρόνια μετά- οφείλουμε να υιοθετήσουμε τις συνήθειες που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Δουλεύει σκληρά και προσπαθεί να κάνει τη διαφορά, αναγνωρίζοντας τα προνόμια που έχει, λόγω της αναγνωρισιμότητας της, και παλεύοντας πάντα για τα υπέρ των γυναικών και της ενδυνάμωσης τους, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα εν γένει ή την προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι, μια μέρα στη ζωή της Emma Watson περιλαμβάνει προγραμματισμό, διασκέδαση, σκέψη για τα θέματα που έχουν σημασία, γυμναστική και φυσικά οτιδήποτε άλλο μπορεί να την οδηγήσει στο απαραίτητο self love

Ξεκινήστε και εσείς σήμερα με τις παρακάτω συνήθειες και να είστε σίγουροι πως θα αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας!

07:00-Mornng Routine

emma-watson-1.jpg

Η καθημερινή ρουτίνα της επιτυχημένης Emma Watson δεν ξεκινάει ποτέ την ίδια ώρα, αλλά εξαρτάται από τις υποχρεώσεις που έχει. Το πρώτο βήμα που ακολουθεί με συνέπεια είναι φυσικά το κατάλληλο πρωινό το οποίο περιλαμβάνει την αγαπημένη της tortilla, που αποτελείται συνήθως από guacamole, salsa, και ομελέτα. Προσπαθεί να προσφέρει στον εαυτό της ένα γεύμα γεμάτο σε πρωτεΐνη και καλό λίπος, έτσι ώστε να την τροφοδοτεί για το υπόλοιπο της ημέρας.

Extra tip for you: Για εσάς που επιθυμείτε να χάσετε τα περιττά κιλά, ένα πλούσιο πρωινό αποτελεί μια εύκολη λύση καθώς με αυτό τον τρόπο ο οργανισμός σας θα ζητάει λιγότερη τροφή καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Φυσικά, για αυτήν η πρωινή γυμναστική αποτελεί ένα must και ακολουθεί μερική ώρα μετά το γεύμα της. Η Emma, λατρεύει τα γρήγορα και αποτελεσματικά workouts που συνδυάζουν τη σωματική άσκηση με την ψυχική ισορροπία, Έτσι, με την trainer Emily Drew, φροντίζουν ώστε στα τριάντα λεπτά της προπόνησης της να κάνουν ένα ισχυρό boost στο σώμα της με ασκήσεις ορθοσωμίας και box. Τέλος, δεν παραλείπει τον διαλογισμό, ο οποίος της δίνει την απαραίτητη δύναμη για το υπόλοιπο της ημέρας, χαμηλώνοντας τα επίπεδα του stress, αλλά και των ορμονών της φλεγμονής.

Extra tip for you: Η πρωινή γυμναστική προσφέρει σωματική και ψυχική ικανοποίηση καθώς και αυξημένα επίπεδα μεταβολισμού για όλη την υπόλοιπη ημέρα. Μάλιστα, το γεγονός πως προκαλεί την έκκριση ενδορφινών την κάνει την ιδανική επιλογή για όλους.

09:00-Head to Work

emma-watson-3.jpg

Δεν υπάρχει μια συνηθισμένη ημέρα για κάποιον σαν την Emma Watson. Μερικές φορές το πρόγραμμά της περιλαμβάνει μια φωτογράφιση, άλλες κάποια τηλεοπτική συνέντευξη και άλλοτε κάποια ομιλία. Για αυτήν οι ελεύθερες ώρες είναι ελάχιστες και έτσι πρέπει πάντα να προγραμματίζει κάθε λεπτομέρεια εκ των προτέρων προσπαθώντας ταυτόχρονα να παραμένει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας στην καθημερινότητά της. Άλλωστε, όπως έχει αναφέρει και η ίδια χαρακτηριστικά στην Telegraph, η προσωπική της ζωή οφείλει να παραμένει ως έχει καθώς μόνο έτσι μπορεί να απολαμβάνει αυτά που επιθυμεί.

Extra tip for you: Ακολουθήστε τον τρόπο που λειτουργεί η Emma Watson και δημιουργήστε ένα πρόγραμμα που θα μπορείτε να ολοκληρώσετε καθημερινά. Από το προηγούμενο βράδυ ξεκινήστε σημειώνοντας τα πιο σημαντικά και συνεχίστε με τις υποχρεώσεις τις οποίες εδώ και καιρό αναβάλλετε. Να είστε σίγουροι πως με αυτό τον τρόπο θα απαλλαγείτε από το περιττό άγχος και πως μέχρι να φτάσει το απόγευμα... όλα θα έχουν μπει σε μια σειρά!

17:00-Do Something for you

emma-watson-4.jpg

Μπορεί η ηθοποιός να απουσιάζει συχνά από το σπίτι της τα απογεύματα, αλλά όταν βρίσκεται εκεί, φροντίζει να χαλαρώνει με τους πιο απολαυστικούς τρόπους. Για την Emma, η σειρά "Friends" αποτελεί την uncool-cool συνήθεια που επιμένει να επαναλαμβάνει. Με αυτό τον τρόπο ξεπερνάει όλη την πίεση της ημέρας και απομακρύνει τις περιττές σκέψεις.  

Εxtra tip for you: Το απόγευμα είναι η καλύτερη στιγμή για να απολαύσετε οτιδήποτε σας ευχαριστεί. Εάν, λοιπόν, είστε στο σπίτι τότε οφείλετε να βρείτε τη δική σας ρουτίνα που θα σας αποφορτίσει. Για παράδειγμα δοκιμάστε να μαγειρέψετε μεξικάνικο φαγητό ή παρακολουθήστε τα καινούργια επεισόδια της αγαπημένης σας σειράς. 

Όσο για τις μέρες που δεν είναι στο σπίτι, προτιμάει να περνάει αυτή την ώρα της ημέρας με τους αγαπημένους της, βγαίνοντας για φαγητό -λατρεύει την ιταλική κουζίνα- ή κάνοντας βόλτα με τα κατοικίδια της. Μάλιστα, έχει τονίσει πως παρότι δεν την εκφράζει απόλυτα, πολλές φορές διαγράφει τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι fans της, έτσι ώστε να μη τη βρουν οι paparazzi. 

Extra tip for you: Δοκιμάστε να κάνετε κάτι έξω από το σπίτι αν βρίσκεστε στο κατάλληλο mood και κάντε το απαραίτητο catch up με τους φίλους σας, που ίσως να έχετε παραμελήσει. Η πολύωρη εργασία καθώς και η αγχωτική ζωή δεν σας επιτρέπει πολλές φορές να χαλαρώσετε και σας απομακρύνει από αυτούς που αγαπάτε. Ξεκινήστε μια διαφορετική απογευματινή ρουτίνα και βάλτε μέσα σε αυτήν, όλα όσα σας γεμίζουν. 

19:00-Self-Care

emma-watson-2.jpg

Δεν είναι μυστικό ότι η Emma λατρεύει την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων. Έτσι σε ένα από τα book clubs που παρακολουθεί πρότεινε την ιδιαίτερη σειρά αναγνωσμάτων "Persepolis" της Marjane Satrapi, στα οποία η ίδια περιγράφει τη ζωή της -από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση- στο Ιράν. Παρόλα αυτά, όταν η ημέρα της τελειώνει με ένα απολαυστικό μπάνιο τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα. Εκεί, μπορεί να μιλήσει με τις φίλες της στο τηλέφωνο, να αποβάλλει τις σκέψεις της ημέρας και παράλληλα να φροντίσει για την απαραίτητη ενυδάτωση του δέρματος της. 

Εxtra tip for you: Μια καλή ημέρα, καθορίζεται από το προηγούμενο βράδυ. Έτσι, το μόνο που έχετε να κάνετε εάν επιθυμείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρον τις δυνατότητές σας, είναι να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας για να κάνει το απαραίτητο retreat από το προηγούμενο βράδυ. Ένα καλό βιβλίο και ένα ζεστό μπάνιο με άλατα στο δικό σας spa στο σπίτι αποτελούν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό χαλάρωσης και έναν τρόπο να απολαύσετε πραγματικό #metime.