Η διεθνής κουζίνα αρχίζει ολοένα να αναπτύσσεται και να γίνεται η αγαπημένη πολλών. Εκτός από τα κινέζικα εστιατόρια, που μέχρι πρότινος είχαν την τιμητική τους, το επίκεντρο μεταφέρεται στη μεξικάνικη κουζίνα, που είναι πιο πικάντικη και χρησιμοποιεί περισσότερο οικεία σε εμάς υλικά. Είτε είστε λάτρεις αυτής της γαστρονομικής πανδαισίας είτε απλώς θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούριο, μπορείτε να πειραματιστείτε με τις παρακάτω συνταγές από το διάσημο food site Delish και να κάνετε το σπίτι σας να μυρίσει... Μεξικό. Vamos!
Tacos με κοτόπουλο
Υλικά:
- 1 κ. σ. ηλιέλαιο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κ. σ. κύμινο
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 2 κούπες κοτόπουλο ψίχα
- 1 κούπα φασόλια
- 1 κούπα από την αγαπημένη σας σάλτσα, κατά προτίμηση ντομάτας
- 9 tacos
- φρέσκος κόλιανδρος για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεστάνετε το ηλιέλαιο. Έπειτα, ρίξτε το κρεμμύδι και αφήστε το να ροδίσει. Στη συνέχεια, προσθέστε κύμινο και ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε και το κοτόπουλο με τη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα ταψί, τοποθετήστε τα tacos και μοιράστε τα φασόλια ισόποσα σε όλα. Από πάνω συμπληρώστε με το μείγμα που ετοιμάσατε νωρίτερα. Ολοκληρώστε τη συνταγή βάζοντας από πάνω τους το αγαπημένο σας τριμμένο τυρί και ψήστε τα για δέκα λεπτά περίπου. Γαρνίρετε με κόλιανδρο και σερβίρετε.
Burritos με cheddar cheese
Υλικά:
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 2 κούπες τριμμένο κοτόπουλο
- 1 κούπα σος enchinada
- χυμός από 1 lime
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 1 συσκευασία μαύρα φασόλια
- 2 κούπες ρύζι
- 1 κούπα cheddar cheese
- 6 μεγάλες τορτίγιες
- sour cream, hot sauce και κόλιανδρος για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία θερμότητα. Προσθέστε, έπειτα, το κρεμμύδι και σοτάρετέ το μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε το σκόρδο και ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε, στη συνέχεια, το κοτόπουλο και περίπου 1/2 φλιτζάνι από σάλτσα enchilada. Βάλτε και τον χυμό lime και αλατοπιπερώστε όσο θέλετε εσείς.
Μετά, απλώστε μία τορτίγια σε ένα ξύλο κοπής και προσθέστε ένα κουταλάκι από το ρύζι και τα φασόλια. Προσθέστε το μείγμα κοτόπουλου και το cheddar. Φροντίστε να κρατήσετε, όμως, περίπου 1/2 φλιτζάνι τυρί για να πασπαλίσετε με αυτό τα burritos πριν τα ψήσετε. Τυλίξτε τα καλά και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο ταψί. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
Τέλος, ρίξτε την υπόλοιπη enchilada πάνω στα burritos και πασπαλίστε το cheddar. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά. Γαρνίρετε με κόλιανδρο και σερβίρετε με sour cream και μία καυτή σος, εάν θέλετε ένα πιο πικάντικο αποτέλεσμα.
Fajitas κοτόπουλου
Υλικά:
- 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/4 κ. χυμός lime
- 2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
- 1 στήθος κοτόπουλου
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 3 πιπεριές
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- τορτίγιες
Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά 1/2 φλιτζάνι λάδι, χυμό lime, κύμινο και κόκκινο πιπέρι. Βάλτε στο κοτόπουλο αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια προσθέστε το στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήστε τα να μαριναριστούν όλα μαζί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή και παραπάνω. Όταν είναι έτοιμο, ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε το μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα, περίπου 8 λεπτά ανά πλευρά. Αφήστε το στην άκρη να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια κόψτε το σε λεπτές λωρίδες. Προσθέστε τις πιπεριές και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν όλα. Ανακατέψτε το μείγμα με το κοτόπουλο και σερβίρετε σε τορτίγια!