fbpixel

Search icon
Search
Elevate your sex life: 4 ασκήσεις που θα αλλάξουν όσα γνωρίζατε για τη σεξουαλική σας ζωή
WELLNESS

Elevate your sex life: 4 ασκήσεις που θα αλλάξουν όσα γνωρίζατε για τη σεξουαλική σας ζωή

Ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση!


Η αλήθεια είναι πως ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετά ζευγάρια ακόμη και σήμερα, εν έτη 2023, είναι το γεγονός ότι διστάζουν να μιλήσουν ανοικτά για ένα πολύ-πολύ σημαντικό θέμα. Ένα πολύ σημαντικό part της σχέσης τους. Το σεξ δε θα έπρεπε να θεωρείται taboo. Ξεκινήστε, κατανοώντας τις ανάγκες και τα «θέλω» σας, ανακαλύψτε αυτά που σας αρέσουν πραγματικά και μιλήστε ειλικρινά γι' αυτά με το ταίρι σας, χωρίς δεύτερες σκέψεις και συστολές. 

Αφού -λοιπόν- ανακαλύψετε τι πραγματικά σας χαρίζει ευχαρίστηση, θα πρέπει να κάνετε το next step. Σημασία δεν έχει μόνο η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα και η διάρκεια. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να εξελίξετε την sex life σας, δοκιμάζοντας πολύ απλά είδη άσκησης που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας και να απολαύσετε τις προσωπικές σας στιγμές με τον σύντροφό σας περισσότερο από ποτέ...

Εnjoy!

Yoga

oksana-taran-xb4exgcuai0-unsplash.jpg

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια, ότι η yoga προσφέρει χαλάρωση κι ευεξία. Ολοένα και περισσότερες έρευνες δείχνουν τα πολλαπλά οφέλη της για την ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων, καθώς μεταξύ άλλων, αυξάνει την ευαισθησία απέναντι στους άλλους και μειώνει το stress. Ωστόσο, είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζουν πως η yoga μπορεί να επιφέρει θεαματικές αλλαγές αναφορικά και με τη σεξουαλική ζωή ενός ατόμου. Μία σειρά από έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο Journal of Sexual Medicine, έδειξαν πως οι γυναίκες που έβαλαν τη yoga συστηματικά στη ζωή τους για 12 εβδομάδες, παρουσίασαν καλύτερη λειτουργία στους 6 τομείς της σεξουαλικής δραστηριότητας κι είδαν τη δική τους sex life να αλλάζει θεαματικά σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η yoga συντονίζει την κίνηση με την αναπνοή και θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε καλύτερα με το σώμα σας.

Ασκήσεις Kegel

back.jpg

Έχει διαπιστωθεί, πως οι γυναίκες που εκτελούν τις ασκήσεις Kegel βλέπουν βελτίωση στη σεξουαλική ζωή τους, όχι μόνο επειδή η συγκεκριμένη περιοχή δυναμώνει, αλλά και γιατί έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διαφορετικές σεξουαλικές στάσεις. Πρόκειται για ασκήσεις που ενδυναμώνουν τους μύες της ευαίσθητης περιοχής κι είναι κατάλληλες τόσο για γυναίκες, όσο και για άντρες. Για τις γυναίκες τα οφέλη είναι η μεγαλύτερη απόλαυση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, ενώ για τους άντρες, η εκγύμναση των μυών του πυελικού εδάφους, που μπορούν να αυξήσουν κατακόρυφα την ένταση της απόλαυσης κατά τη διάρκεια του σεξ.

Γρήγορο περπάτημα

matt-flores-iy4prwxtnia-unsplash.jpg

Η αερόβια άσκηση είναι πολύ σημαντική κυρίως για τους άνδρες, καθώς αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και μαζί, βοηθάει και τη σεξουαλική απόδοση. Μεταξύ άλλων, διατηρεί τα αιμοφόρα αγγεία καθαρά και βελτιώνει την κυκλοφορία και τη ροή του αίματος σε όλα τα όργανα του σώματος, με αποτέλεσμα ισχυρότερες και μεγαλύτερες σε διάρκεια στύσεις. Σύμφωνα με μία μεγάλη μελέτη του Ηarvard, η συστηματική άσκηση συνδέεται άμεσα με τη μείωση κατά 41% του κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας, ενώ κλινική μελέτη ανέφερε ότι η μέτρια άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της σεξουαλικής απόδοσης. Ακόμη κι αν δεν έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε κάποιο γυμναστήριο, το γρήγορο περπάτημα, μοιάζει να είναι μία ιδανική λύση. Μερικά λεπτά καθημερινά, θα κάνουν αισθητή διαφορά.

Pilates

stan-georgiev-pvnxruq7o7u-unsplash.jpg

Αισθάνεστε την ανάγκη να εμπλουτίσετε τη σεξουαλική ζωή σας με νέες στάσεις; Τότε το pilates είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε, καθώς θα βελτιώσει την ευλυγισία και την αντοχή σας και θα δυναμώσει τους μύες της πυέλου με τις κατάλληλες ασκήσεις, ενώ θα σας χαρίσει καλύτερη αίσθηση του σώματος, άρα και των μυών της λεκάνης και του κορμού σας. Το pilates τονώνει τη σεξουαλικότητα και των δύο φύλων και μάλιστα, στους άνδρες φαίνεται πως συμβάλλει στην αύξηση του χρόνου μεταξύ ερωτικής διέγερσης και εκσπερμάτισης.

Σε μία εποχή όπου τα «πρέπει» και οι περιορισμοί συνεχώς αυξάνονται -μαζί και το άγχος- είναι σημαντικό να μάθουμε να απολαμβάνουμε τις πιο απλές, αλλά τις πιο σημαντικές στιγμές της καθημερινότητάς μας όπως ακριβώς θέλουμε, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Κάντε focus στον εαυτό σας και στον σύντροφό σας και μαζί, ανακαλύψτε νέα μονοπάτια και δείτε τη σεξουαλική σας ζωή να περνάει σε ένα νέο επίπεδο!