fbpixel

Search icon
Search
Sex Life: 5+1 ερωτήματα της Carrie Bradshaw που είναι επίκαιρα ακόμα και σήμερα
LIFE & CAREER

Sex Life: 5+1 ερωτήματα της Carrie Bradshaw που είναι επίκαιρα ακόμα και σήμερα

Οι προβληματισμοί μιας editor που συζητιούνται σχεδόν 20 χρόνια μετά


Το Sex and the City ήταν κάτι περισσότερο από μια λατρεμένη σειρά της δεκαετίας του 1990, μια πραγματική «επανάσταση» στον κόσμο της τηλεόρασης. Οι ιδιαίτερες περιπέτειες των τεσσάρων βασικών χαρακτήρων, της Carrie, της Samantha, της Miranda και της Charlotte, απασχόλησαν το κοινό για έξι σεζόν και δύο ταινίες, αλλά και ένα πολυαναμενόμενο sequel με πολλές ανατροπές. Κι όμως, περίπου 20 χρόνια μετά, τα ερωτήματα που έθετε η sex editor της Νέας Υόρκης είναι πιο επίκαιρα από ποτέ και μπορούμε να ανατρέξουμε σε αυτά- ακόμα και αν διανύουμε το 2023. 

Ας ρίξουμε μια ματιά στα 6 αγαπημένα μας. 

1. «Πόσο συχνά είναι φυσιολογικό να κάνεις έρωτα;»

(Σεζόν 1, Επεισόδιο 11)

Εντάξει, αυτό είναι ένα ερώτημα που πιθανώς αναρωτιόμαστε από απαρχές του κόσμου. Αλλά μεταξύ φίλων, αυτό είναι το είδος της ερώτησης που μπορεί να οδηγήσει σε μια τρίωρη συζήτηση. Και το πιο αστείο είναι ότι πιθανότατα δεν θα έχουμε ποτέ την απάντηση, καθώς είναι τόσο υποκειμενικό. Παρόλα αυτά, να το διερωτώμαστε πάντα μας κάνει καλό, ιδιαίτερα αν το μοιραζόμαστε με ανθρώπους που αισθανόμαστε οικεία. Πρόκειται για τη ζωή μας, τις ανάγκες μας και φυσικά την ευχαρίστησή μας. 

sex-and-the-city.jpg

2. «Ποιοι είναι οι κανόνες του χωρισμού;»

(Σεζόν 2, Επεισόδιο 1)

Στην ερώτηση «Πώς μπορώ να αφήσω κάποιον;», συχνά πέφτουμε πάνω στο ίδιο είδος απαντήσεων: «είτε γινόμαστε φαντάσματα, είτε επιλέγουμε την ειλικρίνεια». Αλλά είμαστε πραγματικά ειλικρινείς; Είναι τόσο εύκολο να πούμε «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, λυπάμαι. Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω». Συνήθως, αυτή η λεγόμενη «ειλικρίνεια» μοιάζει περισσότερο με δειλία. Ίσως θα έπρεπε να πάρουμε το παράδειγμα της Samantha που, μετά από αρκετά χρόνια σχέσης με τον Smith Jerrod, αποφασίζει να την τελειώσει με αυτές τις λίγες λέξεις: «Σ' αγαπώ, αλλά αγαπώ τον εαυτό μου ακόμα περισσότερο.»

3. «Σε έναν κόσμο χωρίς φραγμούς, όπου όλα επιτρέπονται, τι συνιστά την απιστία;»

(Σεζόν 2, Επεισόδιο 6)

Αν η Carrie περιέγραψε τη δεκαετία του 1990 ως «έναν κόσμο, όπου όλα επιτρέπονταν», αναρωτιόμαστε τι θα αναρωτιόταν σήμερα... Γιατί ναι, 20 χρόνια αργότερα, οι ρομαντικές σχέσεις έχουν εξελιχθεί: η πολυγαμία ή τα ελεύθερα ζευγάρια, για παράδειγμα, γίνονται εξαπλώνονται όλο και περισσότερο. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις τι θέλεις και κυρίως τι δεν θέλεις. Προσοχή, όσα χρόνια και αν περάσουν, η επικοινωνία είναι το «κλειδί».

1.jpg

4. «Μπορείς να αλλάξεις έναν άντρα;»

(Σεζόν 2, Επεισόδιο 9)

    Το μόνο που μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε σε αυτό το ερώτημα είναι «Καλή τύχη». Όσα χρόνια, δεκαετίες και αιώνες κι αν περάσουν, η προσπάθεια μιας γυναίκας - ή καλύτερα ενός ανθρώπου ανεξαρτήτως φύλου - να αλλάξει τον απέναντι θα αποτυγχάνει. Θυμηθείτε ότι είναι λάθος να θέλουμε να δημιουργήσουμε μια εικόνα που υπάρχει μόνο στη φαντασία μας, αντί να αποδεχτούμε την ξεχωριστή προσωπικότητα του συντρόφου μας. 

    5. «Χρειαζόμαστε "δράμα" για να λειτουργήσει μια σχέση;»

    (Σεζόν 3, Επεισόδιο 7)

    Όταν η Carrie πρόκειται να συναντήσει τους γονείς του Aidan εκπλήσσεται από το πόσο καλά πηγαίνουν τα πράγματα, ειδικά μετά την καταστροφική σχέση που είχε με τον Mr. Big. Είναι αλήθεια ότι μπορεί να βαρεθείς γρήγορα όταν μια σχέση παραμένει πολύ απλή. Όλοι έχουμε ξανακούσει αυτήν την έκφραση: ένα ζευγάρι που δεν τσακώνεται, ποτέ δεν είναι φυσιολογικό. Λίγο δράμα δεν βλάπτει ποτέ, ειδικά όταν ξεπερνιέται γρήγορα. Ωστόσο, καλό θα ήταν να αποχωριστούμε πλέον τέτοιου είδους τοξικές πεποιθήσεις και να μιλάμε αλλά και να ανοιγόμαστε - ακόμα και αν στεναχωρούμε τον απέναντι - για όποιες συνθήκες δεν μας εξυπηρετούν πια.

    sex.jpg

    6. «Σε μια σχέση, είναι πιο έξυπνο να ακολουθείς την καρδιά ή το μυαλό σου;»

    (Σεζόν 3, επεισόδιο 9)

    Τελικά, δεν θα έπρεπε να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας; Γιατί, σε γενικές γραμμές, νιώθουμε από την αρχή αν η σχέση είναι υγιής ή τοξική. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, είναι σημαντικό να μην ακολουθείτε μόνο την καρδιά σας ή το μυαλό σας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να μην απορρίπτετε παράγοντες που μπορεί να έχουν ιδιαίτερη αξία για την εξέλιξη μιας σχέσης. Ο σωστός συνδυασμός και η ισορροπία στα συναισθήματα μπορεί να βοηθήσει.