fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

pool-your-cinema-2024-boy-on-a-dolphin.jpg

Tι καλύτερο απο το να απολαμβάνεις την ταινία σου στην πιο όμορφη οροφή της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη;  Η επιστροφή του θερινού κινηματογράφου Pool Your Cinema στον 7ο όροφο του Ξενοδοχείου είναι γεγονός και με έκανε να ανυπομονώ να παρακολουθήσω κάποια προβολή σύντομα. Με αφορμή τους εορτασμούς των 150 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας, το φετινό πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει ταινίες, οι πρωταγωνιστές των οποίων, έχουν φιλοξενηθεί στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. 

img-e1106.JPG

Eίμαι σίγουρη ότι θα γίνει το πιο αγαπημένο hot spot της πόλης για τις καλοκαιρινές βραδιές. Το Hyatt Regency Thessaloniki, γνωστό για την διεθνή του φήμη στην ποιότητα και την ήσυχη πολυτέλεια, καλωσορίζει το Le Cercle de Salonique μέσα στον Ιούνιο! Το Le Cercle Garden θα φιλοξενηθεί στον "Secret Garden" του Hyatt Regency Thessaloniki και η ατμόσφαιρα του θα μας ταξιδέψει σε μια εποχή εμπνευσμένη από τα "roaring 20’s” . Οι δύο ομάδες εμπνεύστηκαν από ιστορικά και παγκοσμίως γνωστά ξενοδοχειακά μπαρ που έχουν γράψει ιστορία στον τομέα του lifestyle και θα σερβίρονται κατ’ αποκλειστικότητα premium drinks και beverages, συνδυασμένα με ένα εκλεκτό μενού finger food από τους σεφ του Hyatt που ανυπομονώ να γευτώ!

824a5696aaa.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τo νέο flagship store της jewellery designer Δανάης Γιαννέλλη που άνοιξε πάρα πολύ πρόσφατα στην οδό Ομήρου 11 στο Νέο Ψυχικό -σηματοδοτώντας δέκα χρόνια επιτυχίας στον χώρο. Η εντυπωσιακή πρόσοψη του καταστήματος μαγνητίζει τον επισκέπτη, καλώντας τον να εισέλθει στον ονειρικό κόσμο των δημιουργιών της σχεδιάστριας, προσφέροντάς του πολλά περισσότερα από μια απλή εμπειρία shopping. Το εσωτερικό, σχεδιασμένο ως ένας εκλεπτυσμένος χώρος τέχνης αφιερωμένος στο κόσμημα, συνδυάζει τη λειτουργικότητα με την υψηλή αισθητική και τις λιτές γραμμές.


Κωνσταντίνος Τανιάς

img-9473.jpg

Απόλαυσα μια γαστρονομική βραδιά στην καρδιά του Kinsterna, στο βραβευμένο εστιατόριο 'sterna'. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, κάθε Σάββατο, ένα γαστρονομικό μυστικό που κρύβεται στη σκιά του παρελθόντος θα αποκαλύπτεται στους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας με μια πλούσια σύνθεση από σεφ βραβευμένους με αστέρι Michelin. Μέσα στον Ιούνιο θα βρεθούν οι σεφ Arnaud Bignon (8/06) και τον Γιώργο Κατάρα (15/06) σε συνδυασμό με τον wine expert Παπαργυρίου, οι οποίοι φέρνουν στο τραπέζι τη μαγειρική τους τέχνη, έτοιμοι να γοητεύσουν τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του φαγητού και connoisseurs κρασιού.

img-9474.jpg

Διάβασα τη συνέντευξη του Σεμπάστιαν Φίτζεκ, ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους συγγραφείς ψυχολογικών θρίλερ τόσο στη Γερμανία, όσο και διεθνώς. Ο ίδιος βρέθηκε στην Ελλάδα και μίλησε αποκλειστικά στο JukeBooks. Ο επιτυχημένος συγγραφέας μίλησε για τα audiobook και την ύπαρξή τους στην καθημερινότητά μας, ενώ αποκάλυψε στοιχεία για τη συγγραφική του καριέρα και το έργο του που οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε.

img-9476.jpg

Εντυπωσιάστηκα με το νέο «σπίτι» της Off-White™ που άνοιξε στη Σαρδηνία της Ιταλίας. Το luxury brand εγκαινίασε την boutique που βρίσκεται στην Promenade du Port, ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του. Ρομαντικό και ρουστίκ, το κατάστημα ενσαρκώνει μια κλασική εξωτερική εμφάνιση ιταλικής έμπνευσης


Χρύσα Σιμώνη

screenshot-2024-06-07-at-24945-pm.png

Μια τάση που έχω ξεχωρίσει είναι η επιστροφή του maximal στιλ - και η νέα καμπάνια του fashion & lifestyle brand Casablanca το επικυρώνει. Με φόντο τον ουρανό της Νότιας Γαλλίας, τα μεταξωτά πουκάμισα, τα εμπριμέ φορέματα και τα tenniscore outfits βρέθηκαν στο επίκεντρο, ανάμεσα σε μια δελεαστική σειρά από καλοκαιρινά αξεσουάρ. Αυτή τη σεζόν, τα παστέλ ροζ σετ κοστουμιών συμπληρώνονται από κλασικές λευκές γόβες, ενώ ένα ναυτικό φόρεμα τένις αναδεικνύεται με πέρλες. Η συλλογή περιλαμβάνει μια σειρά από ανδρικά και γυναικεία στυλ, το καθένα από τα οποία κοσμείται με την πολυτελή πινελιά και τη ζωντανή χρωματική παλέτα της Casablanca, μιμούμενα τη ζωντάνια της γαλλικής ριβιέρας.

freskoulis-24-cobb-ka0160.jpg

Στη σημερινή εποχή με τους γρήγορους ρυθμούς, η εύρεση χρόνου για την προετοιμασία υγιεινών γευμάτων μπορεί να είναι δύσκολη. Η σειρά σαλάτες γεύματα του Φρεσκούλη, βοηθά τους καταναλωτές να αυξήσουν την συχνότητα κατανάλωσης γευμάτων σαλάτας. Μόλις χθες γεύτηκα την πιο πρόσφατη προσθήκη της αγαπημένες σειράς, την σαλάτα Cobb και την λάτρεψα!

jpp-who-170623-0005-embargoed-15-6415cf64.webp

Παρακολούθησα τη σειρά Doctor Who στο Disney +, που αφηγείται την ιστορία του γνωστού χαρακτήρα με Ruby Sunday ενώ ταξιδεύουν στο χώρο και στο χρόνο, με περιπέτειες από την εποχή του Regency στην Αγγλία μέχρι τους μελλοντικούς κόσμους. Μπορώ να πω πως με εντυπωσίασαν όλα τα επεισόδια καθώς ενώ ακολουθούν ένα γενικό storyline είναι αυτοτελή. Θα σας σύστηνα να δείτε το επεισόδιο 5, που ονομάζεται 73 Yards, το οποίο με συγκίνησε ιδιαίτερα. 


Αγάπη Γαβριηλίδου

aaaabzu7r1hrtolz9na-ahy8zjgksot6q7bknle1hxwpql5-m60-dgqywgmjuy48-ezicbvndybhuhe6n3j4-a98hhvyw67ru7uldm-d.jpeg

Η αλήθεια είναι πως δεν ανήκω στους fans των τουρκικών ταινιών-σειρών, ωστόσο, πρόσφατα παρακολούθησα το "Σε καλά χέρια" στην πλατφόρμα του Netflix, καθώς βρέθηκε μπροστά μου ως προτεινόμενο και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να δώσω μία ευκαιρία σε μία διαφορετική ταινία. Πρόκειται για μία πολύ όμορφη ιστορία... Για μία μητέρα που παλεύει με μία σοβαρή ασθένεια και δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή της, μεγαλώνοντας παράλληλα μόνη της τον γιο της κι έχοντας μεγάλη αγωνία για την επόμενη μέρα μετά το θάνατό της. Στο "κάδρο" μπαίνει ο πατέρας, που επί σειρά ετών ζούσε στο σκοτάδι και με έναν μαγικό τρόπο, η ιστορία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, μας γεμίζει με πολύ ιδιαίτερα συναισθήματα και εικόνες. Must-see

omeleta-1-1.webp

Το τελευταίο διάστημα προσπαθώ να εντάξω όλο και πιο πολύ την πρωτεΐνη στα γεύματά μου και κάπως έτσι, οι ομελέτες αποτελούν πλέον βασικό part του εβδομαδιαίου μου diet-plan. Αν δεν είστε λάτρεις των αυγών -όπως δεν ήμουν κι εγώ- δοκιμάστε να τα συνδυάσετε με τα αγαπημένα σας λαχανικά, που θα τους δώσουν διαφορετική γεύση και θα κάνουν αυτομάτως το γεύμα σας πολύ πιο θελκτικό και απολαυστικό. Εγώ δοκίμασα να προσθέσω στην ομελέτα μου λίγο τριμμένο καρότο, μπρόκολο και χρωματιστές πιπεριές και μπορώ να πω, ότι το αποτέλεσμα γευστικά ήταν πολύ καλό! Ολοκληρώστε με λίγο cottage cheese κι απολαύστε ένα πρωτεϊνικό meal που θα σας προσφέρει ακριβώς ό,τι χρειάζεστε.

snapinstaapp-380355566-18092854750363180-8433050156752845950-n-1080-1.jpeg

Το καλοκαίρι προσφέρεται για μία μικρή ανανέωση, για έναν νέο αέρα ακόμη και στα μαλλιά μας, αλλά η πραγματικότητα είναι πως πολλές φορές οι αλλαγές μας τρομάζουν. Προσωπικά, η τάση που ξεχώρισα το τελευταίο διάστημα και με έκανε να σκεφτώ σοβαρά το ενδεχόμενο μίας μικρής αλλαγής, είναι τα highlights που χαρίζουν λάμψη και extra φως στα μαλλιά, χωρίς ένα έντονο αποτέλεσμα. Πρόκειται ουσιαστικά για μία πολύ μικρή αλλαγή, αλλά πραγματικά, βλέποντας το τελικό αποτέλεσμα μπορώ να πω ότι είναι άκρως εντυπωσιακή!


Μάρα Γρηγοριάδου

img-6192.jpg

Επιτέλους, μετά από τόσους μήνες τα σχέδια της Aquazzura που είχα την ευκαιρία να θαυμάσω στο Milan Fashion Week SS24 κυκλοφόρησαν. Αγαπημένο μου φυσικά το ζευγάρι "Strawberry Punch" κατασκευασμένο από μια κοινότητα γυναικών τεχνιτών στην Κολομβία (πατρίδα του Edgardo Osorio). Αυτές οι γυναίκες χρησιμοποιούν φυσικές βαφές και υλικά, όπως ο φοίνικας Iraca, για να δημιουργήσουν αυτά τα εξαίσια αντικείμενα,τα οποία στη συνέχεια ενσωματώνονται στα παπούτσια στην Ιταλία. Έχω λατρέψει τη συγκεκριμένη συλλογή λόγω της έμφασης στο άκρως καλοκαιρινό raffia σε συνδυασμό με κρύσταλλο, αναδεικνύοντας την περίπλοκη δεξιοτεχνία για την οποία είναι γνωστή η Aquazzura."Αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται για να δημιουργήσουν αυτό που μου αρέσει να αποκαλώ χαρούμενα παπούτσια και αξεσουάρ - κομμάτια σχεδιασμένα να προκαλούν μια συναισθηματική ανταπόκριση, να σας κάνουν να χαμογελάτε και να προσδοκάτε να περάσετε καλά. Ξεκίνησα ένα ταξίδι γύρω από την Ιταλία, αντλώντας έμπνευση από τα μέρη που κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, ιδιαίτερα την ιταλική Ριβιέρα. Για παράδειγμα, μπορεί να βρείτε στοιχεία που θυμίζουν έναν κήπο στην ακτή Αμάλφι ή παραδοσιακές τέχνες από τη νότια Ιταλία - όπως τα υφαντά καλάθια - που ενσωματώνονται στα σχέδιά μας" δηλώνει ο Edgardo Osorio.

img-6193.jpg

Εντυπωσιάστηκα με τη συνεργασία της Djerf Avenue με την Frankies Bikinis. Mια συλλογή που γιορτάζει την κοινή αγάπη των 2 brands για τις ηλιόλουστες μέρες κάτω από τον ήλιο. Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη από τις 11 Ιουνίου και περιλαμβάνει ξεχωριστά, αέρινα και όμορφα κομμάτια που αποτυπώνουν τη μαγική ουσία του καλοκαιριού - σκεφτείτε βουτιές στη θάλασσα, αγκαλιές με ηλιοφάνεια και βόλτες με το ποδήλατο στο ηλιοβασίλεμα.

img-6195.jpg

Παρακολουθώ χρόνια την πορεία του Pharrel Williams. Προς έκπληξή μου, ως creative director της Louis Vuitton, δημιούργησε ένα άρωμα εμπνευσμένο από τον ήλιο, σε συνεργασία με τον εσωτερικό αρωματοποιό της εταιρείας, Jacques Cavallier-belletrud. Το νέο άρωμα του Pharrell, LVERS, έχει σκοπό να συλλάβει τη δύναμη του ηλιακού φωτός σε ένα μπουκάλι. Το μπουκάλι του LVERS, επικαλυμμένο με ιριδίζον φινίρισμα, είναι εξίσου λαμπερό με το άρωμα. Το άρωμα χρησιμοποιεί διαφορετικές νότες που αντιπροσωπεύουν τη ζωογόνο ενέργεια του ήλιου. Η νότα galbanum έχει μια πράσινη, πικάντικη μυρωδιά που μοιάζει με τις φρέσκες πρωινές ακτίνες του ήλιου. Το ξύλο κέδρου σας θυμίζει τα αρχαία δάση που αναπτύσσονται χάρη στον ήλιο. Το λαμπερό περγαμόντο και το κρεμώδες σανταλόξυλο ολοκληρώνουν το άρωμα, το οποίο η μάρκα αποκαλεί «ένα σπρέι ηλιακού φωτός αποσταγμένο σε μπουκάλι». Συνολικά, πρόκειται για ένα ηλιόλουστο, αναζωογονητικό άρωμα εμπνευσμένο από την άποψη του Pharrell για το φως ως σύμβολο αγάπης και κινήτρων στη ζωή. Ο Pharrell σχεδίασε επίσης αξεσουάρ που θα συνοδεύουν το άρωμα, το οποίο κυκλοφορεί στις 19 Ιουνίου. Μια ταξιδιωτική θήκη και ένα μπαούλο αρώματος είναι κατασκευασμένα με το μοτίβο Damoflage της Louis Vuitton, μια streetwear-εμπνευσμένη παραλλαγή του σχεδίου Damier της LV, το οποίο ο Pharrell εισήγαγε στην πρώτη του συλλογή για τον οίκο