fbpixel

Search icon
Search
Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Editors' weekly picks: Οι συντάκτες του GLOW.GR μοιράζονται τις top επιλογές της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν και τους έκανε εντύπωση!


Σταυρούλα Κλειδαριά

1-photo-paris-tavitian-museum-of-cycladic-art.jpg

Πρόσφατα είχα τη χαρά να παρακολουθήσω ξανά την έκθεση Cindy Sherman at Cycladic: Πρώιμα έργα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, που φιλοξενεί περισσότερα από εκατό έργα της διάσημης Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας. Και δεδομένου ότι η έκθεση ολοκληρώνεται στις 4 Νοεμβρίου, σας προτείνω να της δώσετε μια ευκαιρία αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Πρόκειται για την πρώτη μουσειακή έκθεση με φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman στην Ελλάδα, στην οποία παρουσιάζονται έργα-ορόσημα από την πρώιμη σειρά φωτογραφιών Untitled Film Stills (1977-1980), καθώς και από τις σειρές Rear Screen Projections (1980), Centerfolds (1981) και Color Studies (1981-1982).

dji-20241016124552-0356-d-smallwidth-1280-5vabdln8syffm2tm.jpg

Παραμένοντας στην Αθήνα, εντυπωσιάστηκα από τη νέα εικαστική παρέμβαση της Στέγης στον Νέο Κόσμο. Μια εντυπωσιακή τοιχογραφία από την Ελένη Ψυλλάκη έρχεται να μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας. Το Ίδρυμα Ωνάση συνεχίζει να στηρίζει Έλληνες δημιουργούς και να μεταμορφώνει τον δημόσιο χώρο της πόλης. Οι συναντήσεις με σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες ομορφαίνουν το αστικό τοπίο της Αθήνας, τους τοίχους των πολυκατοικιών της.

agora-modiano-1000.jpg

Ως foodie, αυτήν την εβδομάδα παρευρέθηκα στο «Ζαμάν φουντ - Σπάνιες γαίες, σπάνιες πρώτες ύλες, σπάνια πιάτα, σπάνιες ευκαιρίες», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Αγορά Μοδιάνο, στο πλαίσιο των 59ων Δημητρίων. Άλλωστε, ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης είναι η άμεση πρόσβαση σε μοναδικές πρώτες ύλες που αποτελούν το «άλφα» και το «ωμέγα» για τη δημιουργία των αξέχαστων γαστρονομικών πιάτων: Ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης του εστιατορίου +Τροφή, η Νανά Ζυγούρα της ομάδας Chef Stories, και η Αλεξάνδρα Ανθίδου, διευθύντρια της Ένωσης Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, συζήτησαν για τις πρώτες φρέσκες ύλες με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τις ετικέτες των προϊόντων που ξεχωρίζουν και αναδεικνύουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του τόπου.


Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

my-barbie-story-book-4-0.jpg

Όταν οι γυναίκες βρίσκονται στο επίκεντρο μόνο όμορφα πράγματα μπορούν να συμβούν. Αυτή η άποψη επιβεβαιώνεται με το βιβλίο «My Barbie™ Story», που κυκλοφόρησε από τη Mattel στο πλαίσιο του εορτασμού των 65 χρόνων της Barbie® και το οποίο λάτρεψα. Η ειδική αυτή έκδοση περιλαμβάνει συγκινητικές αφηγήσεις από θαυμαστές της διάσημης κούκλας σχετικά με το πώς επηρέασε τη ζωή τους. Η μοναδική συλλογή με 108 ιστορίες και εικόνες από διάσημα πρόσωπα, θαυμαστές και συλλέκτες, είναι διαθέσιμη προς πώληση από σήμερα, με όλα τα έσοδα να υποστηρίζουν την Εθνική Επιτροπή Γυναικών του ΟΗΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Από την Ελλάδα μοιράστηκε την ιστορία της η ηθοποιός, Μαρία Καβογιάννη, αναδεικνύοντας τον τρόπο που η Barbie έχει επηρεάσει τη ζωή και τα όνειρά της. Στο βιβλίο συμμετέχουν επίσης η Βιργινία Δικαιούλια (αθλήτρια), η Εβελίνα Νικόλιζα (content creator) και η Βενετία Καμάρα (content creator).

snapinstaapp-464366905-924393386254819-6104892820883708412-n-1080.jpg

Οι οίκοι μόδας πάντα βρίσκουν έναν μαγικό τρόπο να κρατούν το ενδιαφέρον μας αμείωτο. Αυτήν την εβδομάδα ξεχώρισα τη νέα καμπάνια της Calzedonia, η οποία έχει κεντρικό πρόσωπο τη Kendall Jenner. Το διάσημο μοντέλο ποζάρει στον φακό με τον δικό της χαρακτηριστικό τρόπο, φορώντας τα μοναδικά καλσόν της Calzedonia, μαγνητίζοντας τα βλέμματα. 

oneday-min-6568563c799cf.jpg

Το να παρακολουθώ σειρές σε διάφορες πλατφόρμες είναι μία από τις αγαπημένες μου ασχολίες. Μήνες μετά την κυκλοφορία του, παρακολούθησα το "One Day" και σε περίπτωση που δεν το έχετε βάλει στη watch-list σάς, το προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη. Πρόκειται για έναν ερωτικό δεσμό που χτίζεται ανάμεσα σε δύο φίλους από το πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας. Οι εικόνες, η μουσικοί, οι διάλογοι ακόμα και οι στιλιστικές επιλογές κρατούν την προσοχή του θεατή. Επιπλέον, το απροσδόκητο τέλος μας υπενθυμίζει ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο!

Κωνσταντίνος Τανιάς

100x150.jpg

Ανυπομονώ να παρακολουθήσω ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Η φωνή της Καρυάτιδας» στην Αίθουσα Τέχνης SG Art Gallery (Κλεομένους 2, Αθήνα), που έχει ως σημαντικό σκοπό της την ευαισθητοποίηση για την «Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα». Μέσα από απίστευτες εικόνες που προκαλούν δέος, η έκθεση θέτει στο επίκεντρο τη σπουδαιότητα των Καρυάτιδων, σύμβολα της γυναικείας δύναμης και διαχρονικότητας, που η ομορφιά τους στέκει πάνω από τον χρόνο. Ιδιαίτερη σημασία έχει για μένα το γεγονός ότι ως Έλληνες δεν είμαστε μόνοι αλλά εξακολουθούμε πεισματικά να στηρίζουμε ιδέες και αξίες από τον 5ο αιώνα Π.Χ. στον βράχο της ακρόπολης έως και σήμερα. Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 29 Οκτωβρίου. 

zendaya.jpg

Από χθες το Instagram έχει γεμίσει με το πιο iconic couple αυτήν τη στιγμή, που δεν είναι άλλο από την Zendaya και τον Tom Holland. Στην πιο πρόσφατη βραδινή έξοδό τους απέδειξαν την αγάπη τους για το μπορντό, που φέτος είναι η απόλυτη τάση. Εντυπωσιάστηκα, λοιπόν, από αυτό το matchy-matchy look τους, που αποδεικνύει πόσο hot ζευγάρι είναι και για ποιον λόγο οι πάντες μιλούν για τους δυο τους.

9786180157697-1440072443.webp

Τώρα το φθινόπωρο διαβάζω ολοένα και περισσότερα βιβλία και δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε ένα από τα πιο αγαπημένα μου τον τελευταίο καιρό. Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ο «Ψυχολόγος τσέπης» της Dr. Annie Zimmerman, η οποία μας δείχνει ότι, αν κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο τα πρώτα χρόνια της ζωής μας διαμορφώνουν τη συμπεριφορά μας ως ενηλίκων, μπορούμε να αρχίσουμε να προσεγγίζουμε εκείνα τα ζητήματα που μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε. Το βιβλίο αυτό απάντησε στα εξής ερωτήματά μου: Γιατί επιμένω να επιστρέφω σε μια κακή σχέση; Γιατί έχασα την ψυχραιμία μου; Τι δεν πάει καλά με την περίπτωσή μου;


Αγάπη Γαβριηλίδου

Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να «ζηλεύει», βλέποντας τις πασίγνωστες celebrities να είναι super λαμπερές και εντυπωσιακές σε κάθε τους εμφάνιση; Η αψεγάδιαστη εικόνα τους αποτελεί σταθερά αγαπημένο θέμα συζήτησης, ωστόσο, προσωπικά μου αρέσει το γεγονός ότι αυτό όλο κάπως αλλάζει. Είναι όλο και περισσότερες οι γυναίκες που ακόμη και στις δημόσιες εμφανίσεις τους επιλέγουν light makeup looks, ενώ πλέον, υπάρχουν κι αυτές που λένε ένα μεγάλο «ναι» στη φυσική τους εικόνα. Πρόσφατα, είδαμε την Drew Barrymore να ξεβάφεται on air, έχοντας ως καλεσμένη στην εκπομπή της την Pamela Anderson, με τις δύο γυναίκες να στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα. «Συγνώμη, θα είμαστε πραγματικά ειλικρινείς εδώ. Με αφορμή τα extensions, άλλο ένα σύμπτωμα της περιεμμηνόπαυσης είναι ότι αρχίζουν να πέφτουν τα μαλλιά σου. Αλλά αν μία μέρα νιώθεις καλά με τα μαλλιά σου είσαι πολύ πιο άνετη στο να βγεις έξω με λιγότερο μακιγιάζ», ανέφερε μεταξύ άλλων η Barrymore και με μία πολύ απλή κίνηση, μας έδειξε πως ήρθε -επιτέλους- η στιγμή να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, όπως ακριβώς είναι!

skin-rocks-caroline-hirons-headshot.webp

Για τους skincare-lovers, η γνωστή blogger και YouTuber Caroline Hirons αποτελεί εδώ και χρόνια πηγή έμπνευσης και θεωρείται το απόλυτο πρότυπο. Κάπως έτσι, η ίδια έφτασε στο σημείο να λανσάρει το δικό της βιβλίο, που αποτελεί ωδή στην περιποίησης της επιδερμίδας και πρόσφατα, έφτασε και στα δικά μου χέρια. Το "Skincare", περιλαμβάνει μία σειρά από συμβουλές φροντίδας του δέρματος ανεξαρτήτως ηλικίας, ενώ μεταξύ άλλων, φιλοξενεί και λίστες με συστατικά που πρέπει να αποφεύγετε ή και να προτιμάτε, αλλά και πολλά beauty tips. Εγώ, το διάβασα και το λάτρεψα και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα, εφόσον αγαπάτε κι εσείς τόσο πολύ τον μαγικό κόσμο της ομορφιάς.

1-1-g7JBl.webp

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να αντισταθεί πραγματικά σε ένα καλό, σαγηνευτικό άρωμα; Άλλοι προτιμούν να έχουν το δικό τους, signature άρωμα και άλλοι, πειραματίζονται και δοκιμάζουν συνεχώς νέα. Εγώ προσωπικά, θα έλεγα πως ανήκω στη δεύτερη κατηγορία και η δική μου perfume-collection μεγαλώνει συνεχώς όλο και περισσότερο. Η fall-season είναι εδώ κι αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα νέο άρωμα, σας συστήνω ανεπιφύλακτα το Desert Dawn από Byredo. Το δοκίμασα και κέρδισε αμέσως μία θέση στην καρδιά μου!


Μάρα Γρηγοριάδου

unnamed-ke7ZW.jpg

Όπως πιθανότατα ήδη γνωρίζετε η πρώτη γυναίκα στη Σελήνη θα ταξιδέψει στο διάστημα με στιλ, φορώντας μια αεροδιαστημική στολή σχεδιασμένη από την Prada για την Axiom Space. Από την άλλη, εγώ είχα την ευκαιρία να θαυμάσω την πολυσυζητημένη αυτή στολή από κοντά, στην Galleria Vittorio Emanuele II στο Μιλάνο, όπου τοποθετήθηκε ως έκθεμα για τον κόσμο, και μπορώ να ομολογήσω πως συναρπάστηκα! Ο σχεδιασμός του εξωτερικού στρώματος και τα υλικά αναπτύχθηκαν από κοινού από τους δύο, συνδυάζοντας τη δημιουργικότητα και τη μηχανική στο σχεδιασμό της διαστημικής στολής. Η ομάδα σχεδιασμού και ανάπτυξης προϊόντων της Prada εργάστηκε μαζί με τους μηχανικούς της Axiom Space για προσαρμοσμένες διαστάσεις υλικών και χαρακτηριστικών που θα προστάτευαν τους αστροναύτες από τις διαφοροποιημένες προκλήσεις του σεληνιακού περιβάλλοντος, αυξάνοντας παράλληλα την άνεση και βελτιώνοντας την απόδοση των υλικών.

snapinstaapp-448600292-944605070742822-3292435728091920244-n-1080.jpg

Προς μεγάλη μου έκπληξη, διαβάζοντας την πιο πρόσφατη λίστα του Lyst Index πληροφορήθηκα πως το hot brand "The Row" πλέον «στέκεται» δίπλα στους μεγάλους οίκους καθώς είναι επίσημα μια μάρκα δισεκατομμυρίων δολαρίων βάσει αποτίμησης, κάνοντας άλμα 7 θέσεων στη λίστα με τις πιο hot μάρκες! Με την υποστήριξη των ιδιοκτητών της Chanel και της L'Oréal, αυτή η μινιμαλιστική δύναμη επαναπροσδιορίζει τη μέτρια πολυτέλεια. Από τα κασμίρ των 3.000 δολαρίων μέχρι τις δερμάτινες τσάντες των 7.000 δολαρίων, η αποκλειστικότητα και ο διαχρονικός σχεδιασμός βρίσκονται στο επίκεντρο. Με μόλις 4 καταστήματα σε όλο τον κόσμο και μια νέα boutique στο Παρίσι που έρχεται σύντομα, το The Row κάνει τη σπανιότητα κομψή.

snapinstaapp-463825016-18470184814057337-2954373997771468079-n-1080.jpg

Στον συνεχώς εξελισσόμενο χώρο του luxury όλα είναι δυνατά, και προσωπικά εντυπωσιάστηκα μόλις ανακάλυψα την συνεχιζόμενη συνεργασία της Mercedes Benz με το brand Moncler. Οι δύο εταιρείες συνεχίζουν την συνεργασία τους στην εκδήλωση "The City of Genius" στη Σαγκάη, αποκαλύπτοντας μια limited edition G-Class σχεδιασμένη από τον Nigo, τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Kenzo. Με την ονομασία "Project G-Class Past II Future", το έργο τέχνης του NIGO είναι εμπνευσμένο από τη σχεδίαση της G-Class της δεκαετίας του 1990.