fbpixel

Search icon
Search
Τα 6+1 καλύτερα βιβλία Halloween που θα σας βάλουν σε spooky mood
ARTS & CULTURE

Τα 6+1 καλύτερα βιβλία Halloween που θα σας βάλουν σε spooky mood

Τα κορυφαία αναγνώσματα όλων των εποχών, ιδανικά γι' αυτές τις ημέρες


Το Halloween είναι μια γιορτή που συνδέεται με τον τρόμο, το μυστήριο και το υπερφυσικό. Καθώς το φθινόπωρο κατέφθασε, πολλοί αναζητούν βιβλία που μπορούν να τους βυθίσουν στο κατάλληλο πνεύμα της εποχής. Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με μερικά από τα καλύτερα βιβλία Halloween όλων των εποχών, ιδανικά για να σας συνοδεύσουν σε μια ανατριχιαστική βραδιά με τη λάμπα χαμηλωμένη. 

Take a look!

1. “Dracula” - Bram Stoker 

dracula-1st-ed-cover-reproduction.jpg

Αυτό το κλασικό μυθιστόρημα του 1897 αποτελεί ίσως την πιο εμβληματική ιστορία τρόμου όλων των εποχών. Ο Δράκουλας δεν είναι απλώς ένα τρομακτικό πλάσμα, αλλά και ένα σύμβολο του αθάνατου κακού που περιβάλλει τη σύγχρονη κοινωνία. Η ατμοσφαιρική γραφή του Stoker σε μεταφέρει από το ακαταμάχητο κάστρο του κόμη Δράκουλα στην Τρανσυλβανία μέχρι τις σκοτεινές γωνιές του Λονδίνου, ενώ οι ανησυχίες των χαρακτήρων για το υπερφυσικό συχνά λειτουργούν ως παραβολές για τα κοινωνικά και ηθικά ζητήματα της εποχής. 

2. “Frankenstein” - Mary Shelley 

710p9sufztl-ac-uf10001000-ql80.jpg

Ένα ακόμη κλασικό μυθιστόρημα τρόμου που έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα πρώτα έργα επιστημονικής φαντασίας. Η Mary Shelley έγραψε τον «Φρανκενστάιν» το 1818 και από τότε το βιβλίο έχει επηρεάσει τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο του τρόμου. Η ιστορία της δημιουργίας ενός τερατώδους πλάσματος από τον επιστήμονα Victor Frankenstein, καθώς και οι ηθικές συνέπειες της ύβρεως του, παραμένουν επίκαιρες μέχρι και σήμερα. 

3. “The Haunting of Hill House” - Shirley Jackson 

8138l2-9tzl-ac-uf10001000-ql80.jpg

Το βιβλίο αυτό, το οποίο κυκλοφόρησε το 1959, είναι ένα από τα πιο δυνατά και έντονα ψυχολογικά θρίλερ. Η Jackson δημιουργεί ένα ατμοσφαιρικό και εσωστρεφές δράμα γύρω από μια ομάδα ατόμων που αποφασίζουν να μείνουν σε ένα στοιχειωμένο σπίτι. Η συγγραφέας δεν χρησιμοποιεί τα προφανή κλισέ του τρόμου, αλλά επικεντρώνεται στην ατμόσφαιρα, την ένταση και την ψυχολογία των χαρακτήρων, προσδίδοντας μια διαρκή αίσθηση τρόμου. 

4. “The Shining” - Stephen King 

the-shining-1977-front-cover-first-edition.jpg

Δεν μπορεί να υπάρξει λίστα τρόμου χωρίς ένα έργο του Stephen King, και το “The Shining” είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά και ανατριχιαστικά έργα του. Η ιστορία ενός ξενοδοχείου με μακάβριο παρελθόν, το οποίο οδηγεί τον ήρωα Jack Torrance στην τρέλα, έχει γίνει θρύλος χάρη και στην κινηματογραφική μεταφορά του. Το “The Shining” συνδυάζει τον ψυχολογικό τρόμο με το υπερφυσικό, δημιουργώντας μια από τις πιο σκοτεινές ιστορίες του είδους. 

5. “The Exorcist” - William Peter Blatty 

9780552166775-jacket-large.jpg

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το “The Exorcist” αφηγείται την ιστορία της δαιμονικής κατοχής ενός νεαρού κοριτσιού και της προσπάθειας του ιερέα να την απελευθερώσει. Το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε το 1971 και άφησε μια διαρκή κληρονομιά στο είδος του τρόμου, χάρη στον ωμό ρεαλισμό του και την εξερεύνηση της σύγκρουσης ανάμεσα στο καλό και το κακό. 

6. “Something Wicked This Way Comes” - Ray Bradbury 

9781501167713-p0-v6-s1200x630.jpg

Αυτό το γοτθικό φανταστικό έργο του 1962 αφηγείται την ιστορία δύο νεαρών αγοριών που ανακαλύπτουν την σκοτεινή φύση ενός μυστηριώδους τσίρκου που φτάνει στην πόλη τους. Το βιβλίο του Bradbury είναι ταυτόχρονα μια ωδή στη νεότητα, αλλά και μια προειδοποίηση για τον ερχομό του κακού που κρύβεται πίσω από το φανταχτερό προσωπείο. 

7. “The Witching Hour” - Anne Rice 

613b9aimial-ac-uf10001000-ql80.jpg

Η Anne Rice είναι γνωστή για τις ιστορίες της με βαμπίρ, αλλά σε αυτό το βιβλίο που κυκλοφόρησε το 1990, εστιάζει σε μια οικογένεια μαγισσών. Η ατμοσφαιρική γραφή της Rice ζωντανεύει μια σκοτεινή και σαγηνευτική ιστορία γεμάτη μυστήριο, ερωτισμό και υπερφυσικό τρόμο, ενώ η Νέα Ορλεάνη, όπου διαδραματίζεται η πλοκή, παίζει κεντρικό ρόλο.