fbpixel

Search icon
Search
Δείτε τα φετινά πόστερ του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που φέρουν την υπογραφή της Όλγας Δέικου
CITY VIBES

Δείτε τα φετινά πόστερ του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που φέρουν την υπογραφή της Όλγας Δέικου

Η εμπνευσμένη φωτογράφος έχει μιλήσει για τη ζωή και το έργο της στο GLOW.GR


Δυναμικό και πρωτοποριακό, το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφει προσαρμοσμένο στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αλλά και με την ανάγκη να εξερευνήσει νέους τρόπους έκφρασης. Η 23η γιορτή του ντοκιμαντέρ θα διεξαχθεί φέτος με υβριδικό τρόπο: θα αρχίσει τον Μάρτιο (4-14/3) και θα κορυφωθεί το καλοκαίρι (24 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2021) και στους φυσικούς του χώρους, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, αλλά και online.

Η οπτική ταυτότητα του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

poster-tdf-23-final-gr-1.jpg

Oι αφίσες του θεσμού έχουν γίνει ήδη talk of the town, ενώ αντιπροσωπεύουν: Όλα όσα μας περιμένουν, τον ανοιχτό ορίζοντα, τα ταξίδια και την αίσθηση ανακάλυψης. Είναι ένα road trip, είναι το παιδί που παίζει ανέμελο με ένα μικρό αεροπλανάκι, είναι τα ταξιδιάρικα πουλιά. Και όλα μαζί εκφράζουν την επόμενη μέρα που ελπίζουμε να μην είναι μακριά. Τρεις φωτογραφίες που συνομιλούν με το φετινό αφιέρωμα του Φεστιβάλ, Προορισμός: Ταξίδι και κλείνουν το μάτι σε κάθε περιπέτεια που μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε τους άλλους, αλλά και τον εαυτό μας.

poster-tdf-23-final-gr-2.jpg

Η Όλγα Δέικου, η οποία υπογράφει τις αφίσες του Φεστιβάλ, γεννήθηκε στη Φλώρινα και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 18 ετών για να σπουδάσει Χημικός Μηχανικός. Την κέρδισε η φωτογραφία, με την οποία ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια. Με την ιδιαίτερη φωτογραφική της ματιά αναδεικνύει το αστικό τοπίο και ταυτόχρονα το μεταμορφώνει, με το φως και τα χρώματα. Έχει συνεργαστεί με έντυπα όπως η Καθημερινή και η Parallaxi, ενώ συμμετείχε στην έκθεση Anthropause του MOMus – Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Γνωρίστε καλύτερα την δημιουργική φωτογράφο, μέσα από τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Εύη Καλλίνη, στη στήλη SKG Stories.

Good to know

poster-tdf-23-final-gr-3-xqCxC.jpg

Οι ενέργειες του 23ου ΦΝΘ θα ξεκινήσουν την άνοιξη και θα επεκταθούν μέχρι το καλοκαίρι. Από τις 4 έως τις 14 Μαρτίου 2021 θα προβληθούν online οι ταινίες του φετινού αφιερώματος, το οποίο θα μας ταξιδέψει σε αυτά που μας έλειψαν. Ενώ μέσα σε δύο εβδομάδες θα ανακοινωθούν όλες τις λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο αφιέρωμα. Ταυτόχρονα θα προβληθούν, επίσης online, ταινίες για παιδιά και νέους.

Εάν φυσικά, οι υγειονομικές συνθήκες που θα επικρατούν στη χώρα εκείνο το διάστημα το επιτρέψουν, τότε, παράλληλα με τις online προβολές, θα γίνουν και προβολές και στο Ολύμπιον. Από τον Μάρτιο μέχρι το καλοκαίρι, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιήσει διάφορες δράσεις και προβολές, online ή στους γνωστούς μας χώρους.

Στόχος του είναι να κρατήσει ζωντανό τον δίαυλο επικοινωνίας του κοινού με το ντοκιμαντέρ, με κάθε τρόπο. Ο βασικός κορμός του θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2021 σε θερινούς κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης και στις αίθουσες του Φεστιβάλ. Τότε θα προβληθούν και τα τρία διαγωνιστικά του τμήματα, αλλά και τα ελληνικά ντοκιμαντέρ. Παράλληλα, ταινίες του προγράμματος θα είναι διαθέσιμες και online για χρήστες από όλη την Ελλάδα.

Ο θεσμός «Αγορά» του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από τις 25/6 έως τις 3/7 και προγραμματίζονται δράσεις της και σε εξωτερικούς χώρους. Την ίδια περίοδο, μέρος του προγράμματος θα προβληθεί και σε άλλες πόλεις, σε θερινούς κινηματογράφους ή και ανοιχτούς χώρους. Ενώ, μάλιστα, το φετινό Φεστιβάλ πρόκειται να είναι ένα από τα πρώτα κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο, μετά τα φεστιβάλ της Τραϊμπέκα και του Όστιν, που εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο των podcast. Ανάμεσα στα χιλιάδες podcasts, θα προσπαθήσει να ανακαλύψει εκείνα που προκαλούν τα όρια της τέχνης, που μιλούν στον ρυθμό του σινεμά, με υλικά τη φωνή, τον λόγο και τη μουσική.