fbpixel

Search icon
Search
Δείτε πώς πήρε και πάλι ζωή ένα αρχοντικό στο Manhattan που αποπνέει μοντερνισμό
INTERIORS

Δείτε πώς πήρε και πάλι ζωή ένα αρχοντικό στο Manhattan που αποπνέει μοντερνισμό

Μια ματιά στους εντυπωσιακούς του χώρους που συνδυάζουν ψυχρές αποχρώσεις με γήινους τόνους


Στους δρόμους του Manhattan, ένα εντυπωσιακό townhouse ξεπροβάλει και δίνει την αίσθηση της αρχιτεκτονικής περασμένων δεκαετών. Πρόκειται για μια κατοικία χτισμένη στις αρχές του 1950, η οποία έχει ανανεωθεί προκειμένου να φιλοξενήσει μια μεγάλη οικογένεια από τη Νέα Υόρκη. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, οι ιδιοκτήτες λάτρεψαν την όψη του σπιτιού, το οποίο κληρονόμησαν από μια μακρινή τους θεία που διέμενε εκεί μέχρι πριν από δέκα χρόνια.

Στο διάστημα των δέκα ετών, όμως, και δεδομένου ότι χτίστηκε πριν από τόσες δεκαετίες, ο χρόνος είχε κάνει εμφανή τα σημάδια του από δωμάτιο σε δωμάτιο. Θέλοντας, λοιπόν, να αλλάξουν εξ ολοκλήρου τη διαμόρφωση του σπιτιού, ξεκίνησαν να δημιουργούν από μόνοι τους το σχέδιο που είχαν ιδανικά στη φαντασία τους. Φτάνοντας στο σήμερα, η κατοικία αυτή δεν έχει καμία σχέση με την όψη που διατηρούσε κατά το παρελθόν, χωρίς βέβαια αυτό να στερεί την αίγλη των vintage στοιχείων.

2-b4DxU.jpg


Με γνώμονα να δημιουργήσουν ένα πραγματικό σπίτι για τους ίδιους και τα τρία τους παιδιάς, έδωσαν βάση στα υλικά κατασκευής, κάνοντας τις ξύλινες επιφάνειες να κυριαρχούν και να εξασφαλίζουν ένα timeless αποτέλεσμα σε όλα τα δωμάτια. Ως γνήσιοι λάτρεις της τέχνης, επίσης, εντύπωση μας προκαλούν τα επιβλητικά έργα τέχνης, που φανερώνουν την αγάπη των ιδιοκτητών για την pop αισθητική και τα έντονα χρώματα.

Πλέον, ο μοντερνισμός που επικρατεί σε κάθε χώρο έχει τον τρόπο να εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό λάτρη του interior design! Το σπίτι δεν έχει καμία σχέση με την αρχική του μορφή, ωστόσο δεν είναι λίγα τα vintage στοιχεία που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στον συνολικό σχεδιασμό. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο και το mix μεταξύ κλασικού και μοντέρνου φαίνεται να έχει πετύχει πολύ.

1-01Zzm.jpg


Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, βλέπουμε πόσο μοναδικά μπερδεύονται οι ψυχρές αποχρώσεις με τους γήινους τόνους, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα, που σε τίποτα δε θυμίζει σε ένα σπίτι που έχει σταματήσει να εξελίσσετε πριν από δεκαετίες. Συγκεκριμένα, το ξύλο έχει χρησιμοποιηθεί σαν καμβάς στους περισσότερους χώρους, ενώ διάσταση εξασφαλίστηκε με pop χρώματα, μεταξύ των οποίων το κόκκινο, το πορτοκαλί και το μπλε.

Σαν bonus, οι μεταλλικές λεπτομέρειες που έχουν προστεθεί φαίνεται να είναι η ιδανική προσθήκη, η οποία μετατρέπει κάθε χώρο σε ένα πολυτελές corner, στην πιο μοντέρνα εκδοχή του. Ακόμα, οι ταπετσαρίες που έχουν τοποθετηθεί κατά κύριο λόγο στα υπνοδωμάτια, κάνουν το συνολικό αποτέλεσμα ακόμα πιο cozy και φιλόξενο, γεγονός που οφείλεται στα floral patterns που έχουν επιλεχθεί.

3-PdRcT.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να ανακαλύψετε ένα προς ένα τα σημεία του φανταστικού σπιτιού!