fbpixel

Search icon
Search
Dining out: Τα πιο νόστιμα Πασχαλινά γεύματα στη Θεσσαλονίκη
CITY VIBES

Dining out: Τα πιο νόστιμα Πασχαλινά γεύματα στη Θεσσαλονίκη

Οι προτάσεις που θα ευχαριστήσουν και τους πιο απαιτητικούς


Η ημέρα της Ανάστασης αλλά και του Πάσχα -η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας- πλησιάζει κι όλοι έχουμε ξεκινήσει να σχεδιάζουμε πως θα περάσουμε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αλλά και το μεσημέρι της Κυριακής. Μετά από μία μεγάλη περίοδο νηστείας, τα Πασχαλινά γεύματα, με τα διάσημα εδέσματα, όπως είναι η μαγειρίτσα και το ψητό αρνί αποτελούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σε περίπτωση που θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα gatherings στο σπίτι, η Θεσσαλονίκη προσφέρει λαχταριστές προτάσεις, τόσο σε εστιατόρια όσο και σε ξενοδοχεία, με πλούσια menu που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας και θα σας βοηθήσουν να περάσετε υπέροχες εορταστικές στιγμές με τους αγαπημένους σας.  

Ανακαλύψτε τες!

Clochard

250926808-185803647045740-8744571570189409010-n.jpg

Ένα από τα παλαιότερα κλασικά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, μας κρατάει συντροφιά στα γαστρονομικά μας «ταξίδια» από το 1978. Από τότε έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των αυθεντικών Θεσσαλονικιών -κι όχι μόνο- ως ο απόλυτος gastronomy destination. Μερικούς μήνες πριν και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2021 μεταφέρθηκε σ' ένα από τα πιο εμβληματικά νεοκλασικά κτήρια της Θεσσαλονίκης, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Excelsior. Η κουζίνα του, βραβευμένη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, χαρακτηρίζεται ως σύγχρονη αστική ελληνική με επιρροές από τη γαλλική. Το εστιατόριο και το πλήρως ενημερωμένο προσωπικό του σας περιμένει μετά την Ανάσταση, το Μεγάλο Σάββατο για ένα δείπνο, προσαρμοσμένο στις πασχαλινές γεύσεις. Θα έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε την πεντανόστιμη μαγειρίτσα, τους κλασικούς τζιγεροσαρμάδες, που έχουν «άρωμα» από οικογενειακά τραπέζια και φυσικά το σήμα-κατατεθέν της ημέρας, αρνάκι με πατάτες. Κάτι αντίστοιχο θα συναντήσετε κι εσείς, που επιθυμείτε να περάσετε το μεσημέρι της Κυριακής, ανήμερα του Πάσχα, στο κέντρο της πόλης. Το αρνάκι στο ξυλόφουρνο με τα μυρωδικά θα σας ενθουσιάσει. Θα μπορείτε να συνοδέψετε το γεύμα σας με υπέροχες ποικιλίες κρασιών, καθώς στο Clochard θα συναντήσετε μία λίστα με περισσότερες από 400 ετικέτες ελληνικών και διεθνών οίνων. 

Info: Clochard, Κομνηνών 10, Μητροπόλεως 23, 231 0239805, @clochard_restaurant

Hyatt Regency Thessaloniki 

277949045-362554835783029-2866847460508454615-n.jpg

Φέτος, έχετε την ευκαιρία να βιώσετε την απόλυτη Πασχαλινή εμπειρία στο Hyatt Regency Thessaloniki, καθώς το εστιατόριο Αμβροσία είναι έτοιμο να μας υποδεχτεί με γεύσεις που θυμίζουν ελληνικό Πάσχα. Μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε υπέροχα πιάτα από τον executive chef Απόστολο Αλτάνη και την ομάδα του. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το εστιατόριο στήνει τον μπουφέ του με μοναδικά εδέσματα, την παραδοσιακή μαγειρίτσα αλλά και μια επιλογή με μανιτάρια για τους vegan, αρνάκι ψητό με σκόρδο και δενδρολίβανο και φυσικά τα κόκκινα αυγά που δεν μπορούν να λείπουν από κανένα πασχαλινό τραπέζι. Αν είστε λάτρεις των γλυκών θα ξετρελαθείτε με το τσουρέκι τους. Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα μπορείτε να επισκεφθείτε το restaurant Αμβροσία από τη μία το μεσημέρι και μετά. Στον χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου, το κλίμα θα θυμίζει ελληνικό Πάσχα με ψητό αρνί, ενώ στο Grand Ballroom θα υπάρχει μπουφές με υπέροχες γεύσεις για όλους, όπως ορεκτικά, σούπες και μεγάλη ποικιλία κρεατικών. Μάλιστα την Κυριακή θα υπάρχει και ζωντανή μουσική για απόλυτη διασκέδαση. 

Info: Hyatt Regency Thessaloniki, 13 χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης-Περαίας, 2310 401234, @hyattregencythessaloniki

Makedonia Palace

276974793-1035030377086877-4946542107768302072-n.jpg

Το Makedonia Palace και το υψηλής γαστρονομίας εστιατόριό του, Salonica, θα ανοίξουν τις πόρτες τους τόσο το βράδυ της Ανάστασης όσο και ανήμερα του Πάσχα. Μας υπόσχονται λαμπρές στιγμές με θέα τον Θερμαϊκό και την ανοιξιάτικη βεράντα. Στόχος για φέτος είναι να αναβιώσουμε τις ελληνικές παραδόσεις μέσα από γαστρονομικές προτάσεις, δημιουργικά πιάτα και πάντα υπό τη συνοδεία εορταστικού dj set. Το Μεγάλο Σάββατο, θα μπορείτε να βρεθείτε στον χώρο του εστιατορίου στις 00:15 και να «συναντήσετε» ένα Αναστάσιμο μενού, το οποίο θα συνδυάζει δημοφιλείς ελληνικές σπεσιαλιτέ με κλασικά πιάτα όπως πατροπαράδοτη μαγειρίτσα αυγολέμονο, κοκορέτσι και τσιγεροσαρμαδάκια, φιλετάκια από αρνάκι με συνοδευτικά. Την Κυριακή του Πάσχα από τη 13:00, θα μπορείτε να βιώσετε το παραδοσιακό καλωσόρισμα με σούβλες και ούζο στην αυλή του ξενοδοχείου, το οποίο θα κατακλύζεται από αυθεντικές εορταστικές γεύσεις με ένα μπουφέ για όλη την οικογένεια.

Info: Makedonia Palace, Μ. Αλεξάνδρου 2, 231 0897197, @makedonia_palace_hotel

Oval 

oval-out-1.jpg

Στο κέντρο της πόλης, με θέα τον Λευκό Πύργο θα συναντήσετε ένα από τα αγαπημένα στέκια της Θεσσαλονίκης, το Oval Bistronomy μας κρατάει συντροφιά για περισσότερα από 20 χρόνια. Για όλους εσάς που επιθυμείτε να περάσετε το φετινό Πάσχα με «άρωμα» Θερμαϊκού, το Oval μας περιμένει την Κυριακή για να γευτούμε μοναδικές γεύσεις και να περάσουμε ξεχωριστές στιγμές. Αν είστε λάτρεις του νόστιμου, παραδοσιακού φαγητού θα λατρέψετε τις επιλογές που προσφέρει. Θα μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε οσομπούκο με πουρέ γλυκοπατάτας, αρνάκι στη γάστρα με baby πατάτες, αρνάκι μαγειρεμένο sous vide και φυσικά την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Από την άλλη πλευρά, αν ακολουθείτε τη vegan διατροφή έχετε την ευκαιρία να γευτείτε μαγειρίτσα με μανιτάρια, τη λεγομένη «μανιταρίτσα» αλλά και φιλετάκια σόγιας με ρύζι μπασμάτι και τρικολόρε πιπεριές.

InfoΦιλικής Εταιρείας 1, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 254533, @ovalbistronomy

Σigma Gastronomia

image2-zGuIX.jpg

Σ' έναν από τους πιο αναπτυσσόμενους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στην Καλαποθάκη, το Σigma Gastronomy, το εστιατόριο του νεόκτιστου boutique ξενοδοχείου S Hotel Thessaloniki έχει ανοίξει τις πόρτες του και μας περιμένει να βιώσουμε αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες. Η κουζίνα στη βάση της είναι μεσογειακή, ενώ παράλληλα τιμά με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική πρώτη ύλη κι εκφράζει με απλότητα και έμπνευση την κουζίνα της Θεσσαλονίκης. Ακριβώς αυτό αποφάσισε να κάνει και για το φετινό Πάσχα, καθώς στο menu την Κυριακή οι επισκέπτες θα συναντήσουν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν το αρνάκι γάλακτος με baby πατάτες στη γάστρα και η μαγειρίτσα. Αν δεν έχετε επισκεφθεί ακόμα την πολλά υποσχόμενη νέα «άφιξη» της πόλης, η ημέρα του Πάσχα είναι η κατάλληλη ευκαιρία. 

Info: Σigma Gastronomy, Καλαποθάκη 5, τηλ. 2310 223334, @sigmagastronomia

ΑνφάνΓκατέ 

277435099-385741286450592-5615985893711578330-n-1.webp

Το ΑνφανΓκατέ, στον πρώτο όροφο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας για ένα αξέχαστο ταξίδι σε gourmet μονοπάτια. Το φετινό Πάσχα εμπνέεται από την «Κυριακή στο Χωριό» και είναι έτοιμο να υποδεχτεί όλους τους επισκέπτες για ένα ξεχωριστό παραδοσιακό Πάσχα με αυθεντικές γεύσεις, όπως αρνάκι στη σούβλα, γαρδούμπα, κατσικάκι, και τζιγεροσαρμά. Εκτός όμως από τα παραπάνω θα μπορείτε να επιλέξετε και ανάμεσα στο main menu. 

Info: ΑνφάνΓκατέ, Αγίου Δημητρίου 159Α, Τελλόγλειο Ίδρυμα τηλ. 2310 247307, @anfangate_sto_tellogleio