fbpixel

Search icon
Search
Δεν έχετε χρόνο; Tα tips για να φρεσκάρετε το χθεσινό χτένισμα
HAIR & NAILS

Δεν έχετε χρόνο; Tα tips για να φρεσκάρετε το χθεσινό χτένισμα

Βγείτε έξω εντυπωσιακές χωρίς προσπάθεια


Ανεξάρτητα από το αν έχετε την ίδια εμφάνιση για χρόνια ή μόνο για μερικές εβδομάδες, μπορεί να νιώθετε ότι ήρθε η ώρα να κάνετε μια αλλαγή. Παρόλα αυτά, με τον μειωμένο χρόνο και με τις αμέτρητες υποχρεώσεις είναι σίγουρο πως μπορεί να το αμελείτε. Δεν πειράζει, εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε τις last-minute λύσεις που χρειάζεστε, ώστε να είστε λαμπερές ακόμη και με το χτένισμα της προηγούμενης ημέρας. Αντιγράψτε τις παρακάτω προτάσεις, προσαρμόστε τις στη δική σας καθημερινότητα και τελικά κάντε τα μαλλιά σας να δείχνουν υπέροχα ακόμη και με το χθεσινό χτένισμα.

Το χθεσινό χτένισμα

Η φράση αυτή χρησιμοποιείται συνήθως για τα second-day hair που όπως υποδηλώνει το όνομα, αναφέρονται στα μαλλιά που λούσατε εχθές. Σύμφωνα με τους κομμωτές είναι η τέλεια στιγμή για να βρείτε τη χρυσή τομή και για να έχετε τα πιο υπέροχα μαλλιά ή για να οδηγηθείτε σε ένα αποτέλεσμα που δε θα σας αρέσει. Τα καλά νέα είναι ότι, με τα σωστά βήματα και με τα κατάλληλα προϊόντα, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα κάνοντας τα μαλλιά σας να δείχνουν πιο λαμπερά και εντυπωσιακά από ποτέ.

Μαλλιά που φαίνονται καλύτερα 

Αν προσπαθήσετε να βρείτε μια απάντηση θα δείτε ότι πολλοί κομμωτές ισχυρίζονται ότι τα μαλλιά της δεύτερης ημέρες έχουν απορροφήσει πλήρως τα θρεπτικά συστατικά από τα προϊόντα που έχετε εφαρμόσει και βρίσκονται στην καλύτερη τους φάση. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να πάρουν το ιδανικό σχήμα, χωρίς πολλή προσπάθεια.

hair-heiley.jpg

Πώς θα τα ανανεώσετε

Τις ημέρες που ακολουθούν την ημέρα του λουσίματος, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να ανανεώσετε τα μαλλιά σας αλλά αυτά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το τι κάνατε την πρώτη μέρα. Για να αποφύγετε τη χρήση πολλών προϊόντων, που μπορεί να βαρύνουν τις τρίχες σας, βεβαιωθείτε ότι λούζετε σωστά τα μαλλιά σας και ότι χρησιμοποιείτε τις κατάλληλες κρέμες και έλαια την πρώτη ημέρα. Πρέπει να επενδύσετε στην ενυδάτωση, στην ενδυνάμωση και φυσικά στην πραγματική καθαριότητα, χωρίς όμως να αφαιρέσετε τα φυσικά σας έλαια. Αυτά τα βήματα όχι μόνο θα αναπληρώσουν την υγρασία στα μαλλιά σας, αλλά θα λειάνουν και την επιδερμίδα τους και τελικά θα μειώσουν το φριζάρισμα. Όσο για τα λαδάκια, περιοριστείτε μόνο στις άκρες.

Λεία μαλλιά τη δεύτερη μέρα

Η χρήση ελαίων μαλλιών μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την επιδερμίδα της τρίχας απόλυτα λεία, όπως αναφέραμε παραπάνω. Πρακτικά, όμως, ο πιο σίγουρος "δρόμος" για λεία μαλλιά τρόπος είναι να αποφύγετε το φριζάρισμα. Για αυτό το λόγο βεβαιωθείτε πως το βράδυ που κοιμάστε τα προστατεύετε από το σπάσιμο. Τυλίξτε τα με ένα μεταξωτό μαντήλι και αλλάξτε τις βαμβακερές μαξιλαροθήκες σας με σατέν ή μεταξωτές. Το ύφασμα κάνει μεγάλη διαφορά στο πως θα διατηρηθούν τελικά οι τρίχες σας. Τέλος, ακόμη και αν είναι δελεαστικό να τα αγγίζετε, σκεφτείτε πως τους προσθέτετε επιπλέον έλαια και πως έτσι συμβάλετε στο ανεπιθύμητο φριζάρισμα.

wet-hair-look.jpg

Τα προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείτε

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η σωστή προετοιμασία ξεκινά από την προηγούμενη μέρα, με ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα. Ακολουθήστε αυτό το βήμα με ένα ενυδατικό conditioner και αφήστε το ώστε τα μαλλιά να απορροφήσουν και να συγκρατήσουν την απαραίτητη υγρασία, και να ωφεληθούν από τη βαθιά περιποίηση. Συνεχίστε με μια μάσκα και αναζητήστε συστατικά όπως το λάδι καρύδας και το βούτυρο από σπόρους μάνγκο που διεισδύουν ακόμη και σε στεγνά μαλλιά για να αναπληρώσουν την υγρασία από μέσα και να εξαλείψουν το φριζάρισμα εξωτερικά. Ένα βήμα που βοηθάει ακόμη περισσότερο είναι να κάνετε τακτικές θεραπείες με ατμό παράλληλα με τη θεραπεία σας. Το πρόσθετο αυτό βήμα θα βοηθήσει να ανοίξει η επιδερμίδα της τρίχας και θα αφήσει την απαραίτητη υγρασία να εισχωρήσει βαθύτερα.

Όταν περνάτε στα έλαια σκεφτείτε πάντα το χρυσό κανόνα: Πιο ελαφριά λάδια για ίσια μαλλιά, πιο βαριά για τις μπούκλες.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν στον αέρα ή να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι με εξάρτημα για να επιταχύνετε τη διαδικασία και να δημιουργήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Χωρίστε τα

Αντί να προσπαθήσετε να περάσετε το πιστολάκι ξανά από όλα τα μαλλιά σας τη δεύτερη μέρα, κάντε το μόνο στα μέρη που βλέπετε ότι εμφανώς έχουν χαλάσει. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσετε τους χρόνους σας και θα περιορίσετε τη ζημιά από τη θερμότητα, διατηρώντας τις άκρες σας απόλυτα ενυδατωμένες.