fbpixel

Search icon
Search
6 pro συμβουλές για λαμπερά, μακριά μαλλιά
HAIR & NAILS

6 pro συμβουλές για λαμπερά, μακριά μαλλιά

Πώς θα αποκτήσετε τα μαλλιά των ονείρων σας step-by-step


Τα hair trends έρχονται και φεύγουν συνεχώς, όμως, τα μακριά, λαμπερά και υγιή μαλλιά θα είναι πάντα in για όλες τις εποχές του χρόνου. Τα είδαμε τόσο στις πασαρέλες μεγάλων οίκων, όσο και στο street style, σε πολλές αποχρώσεις και κουρέματα, σε 70’s layered hairstyles και σε sleek looks. Ειδικά το φθινόπωρο που το πρόβλημα της τριχόπτωσης εντείνεται σε μεγάλο βαθμό, το ενδιαφέρον στρέφεται στην περιποίηση των μαλλιών και έχουμε συγκεντρώσει τα 6 καλύτερα tips που συνιστούν όλοι οι κορυφαίοι hair stylists και θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το πολυπόθητο long, healthy, shiny look.

Το κούρεμα είναι απαραίτητο

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, το πρώτο βήμα για μακριά μαλλιά είναι το ραντεβού στο κομμωτήριο για ένα κούρεμα, το οποίο θα απομακρύνει την ψαλίδα και τις σπασμένες άκρες από όλο το μήκος των μαλλιών, έτσι ώστε να μην «ανεβαίνουν» και να εμποδίζουν την ανάπτυξη της τρίχας. Η ιδανική συχνότητα για καθάρισμα της ψαλίδας είναι μία φορά στους δύο μήνες.

k8-hf19cpvy-dw-unsplash.jpg

Φροντίστε το τριχωτό της κεφαλής

Ένα υγιές τριχωτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή ανάπτυξη της τρίχας και, επομένως, για μακριά και λαμπερά μαλλιά. Επενδύστε σε ένα scalp scrub για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων μία φορά τον μήνα και σε ένα clarifying shampoo για τον ενδελεχή καθαρισμό του τριχωτού, ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας, για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε σε λιπαρά μαλλιά μία φορά την εβδομάδα. Επίσης, αξίζει να υιοθετήσετε το τελευταίο trend αυτήν τη στιγμή στο haircare, που δεν είναι άλλο από το scalp massage. Είτε με την ειδική βούρτσα με τα δόντια που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό, είτε με τις άκρες των δακτύλων σας (όχι με τα νύχια), κάντε ένα χαλαρωτικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με κάποιο έλαιο όπως αυτό του δεντρολίβανου, για πέντε με δέκα λεπτά, μία διαδικασία η οποία έχει αποδειχθεί ότι μέσω της διαστολής των αιμοφόρων αγγείων, διεγείρει την ανάπτυξη της τρίχας.

Το σωστό λούσιμο

Έπειτα, ο σωστός τρόπος λουσίματος πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ρουτίνα σας για λαμπερά και μακριά μαλλιά, καθώς αποτελεί μία βασική διεργασία που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κατάστασή τους. Αρχικά, πρέπει να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας (λιπαρά, ξηρά, κανονικά) και να επενδύσετε σε ενυδατικές μάσκες τις οποίες θα ξεβγάζετε με κρύο νερό στο τέλος της διαδικασίας για να διασφαλίσετε τη λαμπερή όψη και την αποφυγή του φριζαρίσματος. Ακόμη, το διπλό λούσιμο είναι απαραίτητο, καθώς το πρώτο χέρι θα απαλλάξει το τριχωτό της κεφαλής από τα περιττά έλαια και τους ρύπους, ενώ το δεύτερο θα καθαρίσει τα μαλλιά σε βάθος, δημιουργώντας την ιδανική βάση για τις θεραπείες λάμψης.

Extra tip: Για ανάλαφρα και shiny μαλλιά, μην παραλείψετε να ξεβγάλετε πολύ καλά το conditioner και τη μάσκα σας, έτσι ώστε να μην μείνουν κατάλοιπα που δείχνουν τα μαλλιά θαμπά και βαριά και καθιστούν δυσκολότερη τη διαδικασία του styling. Για τον λόγο αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε leave-in προϊόντα που διευκολύνουν τη διαδικασία.

taisiia-stupak-mwabe4jcuhi-unsplash.jpg

Go heatless

Σίγουρα γνωρίζετε πως η θερμότητα που χρησιμοποιείται από τα εργαλεία styling προκαλεί μεγάλη φθορά, επομένως προσπαθήστε να ελαττώσετε τη χρήση τους όσο είναι δυνατόν, καταφεύγοντας σε εύκολα heatless χτενίσματα, όπως είναι οι πλεξούδες που αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα hair trends αυτήν τη στιγμή. Το σίγουρο είναι ότι θα είστε stylish είτε κρατήσετε τα μαλλιά σας σε αυτές, είτε τα λύσετε, αποκαλύπτοντας τους ελαφρείς κυματισμούς που θα έχουν σχηματιστεί.

Τα σωστά προϊόντα hairstyling

Ο καλύτερός σας σύμμαχος για να ενισχύσετε και να «κλειδώσετε» το shiny αποτέλεσμα στα μαλλιά σας, είναι η κατάλληλη επιλογή προϊόντων hairstyling. Ξεκινήστε με ένα heat protectant εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε εργαλεία θερμότητας και αφού ολοκληρώσετε το look ψεκάστε με ειδικό spray λάμψης αντί για λακ για ανάλαφρο και σταθερό αποτέλεσμα. Τέλος, μην παραλείψετε το έλαιο ή το υγρό μετάξι στις άκρες των μαλλιών σας για μία extra ενίσχυση λάμψης και ενυδάτωσης.

Extra tip: Για να αποφύγετε το φριζάρισμα χρησιμοποιήστε μία κρέμα κατά του φριζαρίσματος σε ποσότητα ενός φουντουκιού σε στεγνά μαλλιά και φύτρες.

curology-gqovzdjuddw-unsplash.jpg

Εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες

Οι επαγγελματικές θεραπείες που θα συστήσει για τις δικές σας προσωπικές ανάγκες ο αγαπημένος σας hair stylist είναι το βήμα που θα κάνει τη διαφορά, καθώς πολλές από αυτές μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να προσφέρουν θεαματικά αποτελέσματα. Ακόμη, προτείνουμε να δοκιμάσετε το μεγαλύτερο hair color trend που δεν είναι άλλο από το expensive brunette, στο οποίο ορκίζεται και η Hailey Bieber. Το συγκεκριμένο χρώμα, μέσα από τις διαβαθμίσεις του πλούσιου καστανού δημιουργεί την αίσθηση του πλούσιου, glossy hair που αναδεικνύεται μέσα από τους παιχνιδισμούς του φωτός.