fbpixel

Search icon
Search
Deep-plane facelift: Πόσα γνωρίζετε για την πλαστική με φυσικό αποτέλεσμα;
MAGAZINE

Deep-plane facelift: Πόσα γνωρίζετε για την πλαστική με φυσικό αποτέλεσμα;

O Πλαστικός Χειρουργός Μυλωθρίδης Παναγιώτης, MD MSc PhD FEBOPRAS, μας αποκαλύπτει την πλέον αποτελεσματική χειρουργική τεχνική


Το facelift θεωρείται η βασίλισσα της Πλαστικής Χειρουργικής, καθώς είναι η επέμβαση που αναστρέφει αποτελεσματικά τα σημάδια της γήρανσης του προσώπου και του λαιμού, όπως η χαλάρωση, η πτώση και οι βαθιές αύλακες. Με τις σύγχρονες τεχνικές της Πλαστικής Χειρουργικής διορθώνουμε το οβάλ του προσώπου και τη χαλάρωση του λαιμού με φυσικό τρόπο και το αποτέλεσμα διαρκεί μακροπρόθεσμα. Η επέμβαση, ωστόσο, είχε ενοχοποιηθεί στο παρελθόν για αφύσικα «παρατραβηγμένα» αποτελέσματα. Αυτά οφείλονταν στις παλαιές τεχνικές που οδηγούσαν στο τράβηγμα περισσότερο του δέρματος παρά των βαθύτερων ιστών. Έδιναν έτσι την εικόνα ενός «αφύσικου προσωπείου με πλατύ χαμόγελο». Τη λύση στο πρόβλημα αυτό έδωσε η παρασκευή και ανόρθωση κυρίως των βαθύτερων ιστών παρά του δέρματος. Τo deep-plane facelift αποτελεί την πλέον σύγχρονη και αποτελεσματική τεχνική κατά την οποία γίνεται παρασκευή στη βαθιά επιφάνεια της περιτονίας και ανάρτησή της με ράμματα σε ανώτερο επίπεδο.

O Πλαστικός Χειρουργός Μυλωθρίδης Παναγιώτης, MD MSc PhD FEBOPRAS, μας αποκαλύπτει την πλέον αποτελεσματική χειρουργική τεχνική.

Ποιος έχει ένδειξη να υποβληθεί σε deep-plane facelift;

Συνήθως δε θέτουμε ηλικιακό όριο, καθώς χαλάρωση στο πρόσωπο και τον λαιμό μπορεί να παρατηρείται ακόμη σε άτομα κάτω των 40 ετών. Ενδείκνυται σε άνδρες και γυναίκες που έχουν βαθιές ρινοπαρειακές αύλακες, χαλάρωση στο προγούλι και ασάφεια στο περίγραμμα της κάτω γνάθου.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα του deep-plane facelift;

Σε αντίθεση με τις παλαιότερες τεχνικές που τραβούσαν το πρόσωπο κυρίως οριζόντια, στο deep-plane facelift αναρτούμε σε έναν λοξό άξονα 70 μοιρών σχεδόν αντίθετα στη δύναμη της βαρύτητας. Αυτό δίνει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Το κυριότερο, όμως, πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα να λυθούν οι πέντε σύνδεσμοι που συγκρατούν το πτωτικό πρόσωπο και δημιουργούν τις βαθιές αύλακες σε μεγαλύτερα άτομα. Αυτοί οι σύνδεσμοι βρίσκονται βαθιά (κάτω από την περιτονία) και έτσι αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με το deep-plane facelift. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να αναρτήσουμε αποτελεσματικά τον λαιμό διορθώνοντας βαθείς ιστούς όπως οι υπογνάθιοι αδένες. Αυτές οι τεχνικές μας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια νεανική εικόνα λαιμού χωρίς χαλάρωση και με σαφές περίγραμμα στην κάτω γνάθο.

shutterstock-2206462689.jpg

Είναι οι ουλές του deep-plane facelift καλύτερες από ότι στις παλαιότερες τεχνικές;

Το facelift αφήνει σημάδια που ξεκινούν από τις φαβορίτες, κατεβαίνουν μπροστά από το αφτί και περνούν γύρω από το λοβίο πίσω στα μαλλιά. Επειδή στο deep-plane facelift η ανάρτηση γίνεται κυρίως σε βαθύτερους ιστούς παρά στο δέρμα, η δερματική ουλή που προκύπτει έχει λιγότερη τάση και είναι καλύτερη. Επίσης, το δέρμα υποσκάπτεται λιγότερο, με αποτέλεσμα να είναι μικρότερες οι πιθανότητες επιπλοκών όπως η συλλογή υγρού και να μην απαιτούνται συνήθως παροχετεύσεις.

Μπορεί η επέμβαση να συνδυαστεί με άλλες τεχνικές;

Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προσώπου, συνδυάζουμε το deep-plane facelift με άλλες επεμβάσεις όπως η άνω και η κάτω βλεφαροπλαστική, το lip lift και το brow lift για να βελτιώσουμε την εικόνα των βλεφάρων, να μειώσουμε την απόσταση του άνω χείλους από την μύτη (που αυξάνει με την ηλικία) και να ανορθώσουμε τα φρύδια αντίστοιχα.

Ποια είναι η αποθεραπεία του deep-plane facelift;

Επειδή με την τεχνική αυτή η υποσκαφή του δέρματος είναι μικρή (μόνο 3-4 εκατοστά) και η κύρια διαδικασία γίνεται βαθύτερα, παρατηρούμε ότι η αποθεραπεία είναι συνήθως καλύτερη, με μικρότερο οίδημα και μικρότερη πιθανότητα επιπλοκών, όπως η συλλογή υγρών. Δεν τοποθετούμε παροχετεύσεις αλλά εφαρμόζουμε ένα πιεστικό ένδυμα στο πρόσωπο και το λαιμό για μια εβδομάδα. Ο/η ασθενής βλέπει άμεσα την ανανέωση, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα έρχεται μετά από ορισμένους μήνες, όταν υποχωρεί πλήρως το οίδημα.

panagiotis.jpg

Ευχαριστούμε τον Πλαστικό Χειρουργό δρα Παναγιώτη Μυλωθρίδη, ΜD MSc PhD FEBOPRAS, για τις πληροφορίες.

Ο Παναγιώτης Μυλωθρίδης είναι Πλαστικός Χειρουργός και Διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Είναι συγγραφέας του διεθνούς bestseller βιβλίου “Cosmetic Patient Selection: a clinical guide to post-operative satisfaction” και ασχολείται με όλο το φάσμα της Αισθητικής Ιατρικής και της Επανορθωτικής Χειρουργικής, με κύριο γνώμονα τη φυσική ομορφιά.

Info: Τσιμισκή 38, Θεσσαλονίκη, τηλέφωνο για αξιολόγηση: 2316016996, www.yourplasticsurgeon.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024