fbpixel

Search icon
Search
Lymphatic Drainage: 4 hacks που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι για να φύγει το πρήξιμό σας
FACE & BODY

Lymphatic Drainage: 4 hacks που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι για να φύγει το πρήξιμό σας

Οι πιο άμεσες θεραπείες!


Αν έχετε νιώσει το σώμα σας πρησμένο μόλις γυρίζετε στο σπίτι, μετά από μια ολόκληρη ημέρα στο δρόμο, τότε το lymphatic drainage σας αφορά. Ίσως το πρήξιμο να οφείλεται σε έλλειψη τακτικής κίνησης, σε ένα μεγάλο ταξίδι που είχατε, στα αλμυρά φαγητά που καταναλώσετε εχθές το βράδυ ή ακόμη και στην έλλειψη αρκετής ενυδάτωσης από τον οργανισμό σας. Ανεξάρτητα από την αιτία, το να νιώθετε πρησμένο και βαρύ το σώμα σας δεν είναι σίγουρα ένα διασκεδαστικό συναίσθημα. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να κάνετε κάτι για να το βοηθήσετε να επαναφερθεί στις «κανονικές» του συνθήκες. Η λεμφική παροχέτευση χρησιμοποιείται για τη μείωση του οιδήματος και της κατακράτησης νερού ενώ αυξάνει την κυκλοφορία και μειώνει τη φλεγμονή στο σώμα. Και το καλύτερο; Πλέον δε χρειάζεται καν να πάτε σε κάποιον ειδικό για να το πετύχετε. Yπάρχουν πολλές πρακτικές λύσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι και στην καθημερινή σας ζωή που θα σας δώσουν υπέροχα αποτελέσματα.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα δικά μας αγαπημένα hacks!
345fdc40bb4a921ed6e72d85ae96b397.jpg

Dry Brushing

Θέλετε να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας ενώ παράλληλα μειώνετε το πρήξιμο και αυξάνετε την κυκλοφορία; Δοκιμάστε το στεγνό βούρτσισμα. Όπως ακούγεται, είναι η διαδικασία του να περνάτε μια βούρτσα με χοντρές τρίχες πάνω από το δέρμα σας όταν είναι στεγνό. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή: βουρτσίστε το δέρμα σας κάνοντας ανοδικές κινήσεις, ξεκινώντας από τα πόδια σας, ενώ σιγά-σιγά κινείστε προς τα πάνω, προς την καρδιά σας. 

Drainage Paddle

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα και πιστεύετε ότι το στεγνό βούρτσισμα μπορεί να είναι πολύ σκληρό για το δέρμα σας, επιλέξτε αντ' αυτού ένα paddle λεμφικής παροχέτευσης. Ενώ ουσιαστικά έχει όλα τα ίδια οφέλη - αυξάνει την κυκλοφορία, μειώνει το πρήξιμο, την κατακράτηση υγρών και βοηθά στην πέψη- είναι πολύ πιο απαλό με το δέρμα. Αντί να το εφαρμόσετε απευθείας στο δέρμα σας, θα πρέπει πρώτα να αλείψετε το σώμα σας με λάδι ή με κάποια κρέμα, διευκολύνοντας το να γλιστρήσει κατά μήκος του σώματος σας. Επίσης όπως και το dry brushing, η διαδικασία του λεμφικού κουπιού λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Ξεκινήστε από το κάτω μέρος του σώματός σας, γλιστρώντας το εργαλείο με κινήσεις προς τα πάνω προς την καρδιά σας.

legs-up.webp
@amy.yogini

Legs Up

Η στάση με τα πόδια επάνω στον τοίχο είναι μακράν η πιο εύκολη για τη λεμφική παροχέτευση - το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξαπλώσετε σε έναν τοίχο και να σηκώσετε τα πόδια σας υπό γωνία. Εάν η τοποθέτηση του σώματός σας σε γωνία 90 μοιρών σας φαίνεται υπερβολική, μπορείτε να κινηθείτε προς τα πίσω όσο θέλετε, αρκεί τα πόδια σας να παραμένουν υψωμένα, πάνω από την καρδιά σας. Και πώς ακριβώς βοηθά αυτό; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανύψωση των ποδιών σας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας μειώνοντας την πίεση στις φλέβες των ποδιών και πηγαίνοντας τη ροή του αίματος πίσω προς την καρδιά σας. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει στη λεμφική παροχέτευση και τη συσσώρευση υγρών για να μειώσει το πρήξιμο των ποδιών.

Αφού ρωτήσετε τον γιατρό σας, και αυτό επιτρέπεται για εσάς, μπορείτε να μείνετε σε αυτή τη θέση από πέντε έως και 20 λεπτά. 

Infrared Sauna Blankets (Κουβέρτα σάουνας) 

Γιατί να αποκτήσετε συνδρομή στο γυμναστήριο ή στο spa για να χρησιμοποιήσετε μια σάουνα υπέρυθρης ακτινοβολίας, ενώ μπορείτε απλώς να το κάνετε στο σπίτι; Αυτό το tool για το σπίτι έχει πολύ σημαντικά οφέλη και θα σας δώσει πραγματικά όλα όσα χρειάζεστε προκαλώντας έντονη εφίδρωση, διώχνοντας τις τοξίνες και βελτιώνοντας την κυκλοφορία.